Zicht op een weg in de bergen vanuit een bewegende auto

Informatie over actuele terugroepacties voor aardgas - controleer of uw wagen getroffen is

Informatie over de nieuwe terugroepactie voor aardgas 20DP VW Touran

Volkswagen AG gaf met de eerdere terugroepacties 20X7, 20Y8 en 20X4 al de opdracht om cilinders te vervangen in aardgasvoertuigen van verschillende modellen. Dat waren de modellen Touran, Passat en Caddy.

Corrosie op de cilinders van een getroffen voertuig kan ertoe leiden dat de cilinders barsten. Dat brengt een groot risico op (mogelijk dodelijke) verwondingen met zich mee. Door verschillende gevallen van corrosie rond gastanks moeten de Touran EcoFuel (met 5 en 7 zitplaatsen) en de Touran TGI (met 7 zitplaatsen) worden teruggebracht naar de garage om aan de nieuwe terugroepactie 20DP deel te nemen.

In het kader van de terugroepactie 20DP worden de twee cilinders achteraan (rijbereik verminderd met ca. 20%) uitgeschakeld en de twee cilinders vooraan gecontroleerd op corrosie. Het is mogelijk dat de twee cilinders vooraan eveneens moeten worden uitgeschakeld indien er sprake is van corrosie.

In de nabije toekomst komt er nog een actie (staat reeds gepland) waarbij de uitgeschakelde gasflessen vervangen zullen worden. Hierover volgt nog een aparte communicatie. Vul uw chassisnummer (VIN) hieronder in en ontdek of uw Volkswagen Touran getroffen is.

Als u eigenaar of houder van een Volkswagen Touran bent, neem dan onmiddellijk contact op met een Volkswagen-concessieOpens an external link. Deze concessie zal u een certificaat geven nadat de terugroepactie 20DP is uitgevoerd. Wij weten dat een ongepland bezoek aan de werkplaats ongemakken met zich mee kan brengen, maar hopen op uw begrip en steun in de afwikkeling van deze actie. We stellen uw vertrouwen in het merk Volkswagen op prijs en hopen te mogen blijven rekenen op uw loyaliteit.

Controleer of uw wagen getroffen is

Met uw chassisnummer (VIN) kunt u online controleren of uw Volkswagen getroffen is door de terugroepactie voor aardgas en of er aanpassingen nodig zijn.

Voor meer informatie neemt u contact op met de Volkswagen-klantendienst.

Wat is een chassisnummer (VIN)?

Het chassisnummer of voertuigidentificatienummer (VIN) is een 17-cijferig nummer waarmee uw voertuig eenduidig kan worden geïdentificeerd. U vindt het in deel I van het inschrijvingsbewijs en onderaan op de voorruit.

Visualisatie van de plaats op de voorruit van een VW waar het VIN zich bevindt
Op de voorruit
Visualisatie van het Volkswagen-chassisnummer in deel I van het inschrijvingsbewijs
In deel I van het inschrijvingsbewijs

FAQs over de terugroepacties voor aardgas

Deze pagina bevat vragen en antwoorden over de terugroepactie voor aardgas.

Neem contact met ons op.

Hebt u vragen over de huidige situatie bij Volkswagen of over de status van uw voertuig? Onze klantenservice helpt u graag verder.

Stuur ons een e-mail:
after.sales@vw.beOpens a mail link

Via onze gratis Hotline kunt u ons tijdens de kantooruren bereiken:
+ 32 (0)2 754 02 00

Vind uw weg naar de dichtstbijzijnde Volkswagen Service Partner:
Volkswagen PersonenwagensOpens an external link

Vind uw weg naar de dichtstbijzijnde Volkswagen Service Partner:
Volkswagen Commercial VehiclesOpens an external link