De ID. LIFE: duurzaam, innovatief, tijdloos

Al in 2025, twee jaar eerder dan oorspronkelijk gepland, zal een voertuig van de ID.-familie op de markt komen in het segment van de kleine stadswagens.

De instapprijs zal tussen 20.000 en 25.000 euro liggen. De ID. Life, een studie van een compact, zuiver elektrisch aangedreven cross-overmodel staat volledig in het teken van duurzaamheid, digitale technologie, tijdloos design en een innovatieve vormgeving van het interieur.

De mens in het middelpunt.

Een camera en gezichtsherkenningssoftware verlenen toegang tot het voertuig. Dankzij modulaire stoelen kan het interieur getransformeerd worden tot een bioscoop of een gamelounge. In de deurvakken zijn inductieve oplaadvlakken voor smartphones geïntegreerd.

Vereenvoudigd design.

Het design van de ID. LIFE is opvallend helder, vereenvoudigd en van hoge kwaliteit. Decoratieve elementen en toebehoren alsook een complexe materiaalmix vallen weg. De horizontale scheiding tussen de carrosserie, de glasoppervlakken en het dak draagt ook bij tot zijn strakke uiterlijk. Een aanpasbaar en afneembaar meerlagig stoffen dak zorgt voor een openluchtgevoel in de ID. LIFE en vermindert ook het gewicht van het voertuig.

Natuurlijke en gerecyclede materialen.

Het duurzame karakter van de ID. LIFE komt bijzonder sterk tot uiting in de keuze van de materialen, met inbegrip van het lakwerk. Voor de lak van het koetswerk wordt gebruikgemaakt van houtspaanders als natuurlijke kleurstof en een hardingsmiddel op biologische basis. Dit weerspiegelt de toekomstvisie van een koetswerk op basis van gerecycled materiaal, waardoor voertuigen niet meer gelakt zullen moeten worden. De stoflagen van het dak en de motorkap evenals het geïntegreerde luchtkamersysteem bestaan volledig uit gerecyclede petflessen. Onder meer bio-olie, natuurrubber en rijsthulzen dienen als grondstof voor de banden van de ID. LIFE. In het interieur wordt hout met het FSC-certificaat voor de omlijsting van het dashboard en de achterbank gecombineerd met Artvelours Eco voor de stoeloppervlakken en de deurbekleding.

Innovatief digitaal bedieningsconcept.

Camera's en een beeldscherm vervangen zowel de buitenspiegels als de binnenspiegel. Versnellingsbak, richtingaanwijzers, claxon en ruitenwissers worden bediend via een aanraakvlak op het zeshoekige stuur, dat naar boven toe open is. Dankzij de integratie van de smartphone in het bedieningssysteem kan de bestuurder de navigatie-, communicatie- en infotainmentfuncties gemakkelijk bedienen en heeft hij online toegang tot alle voertuiggegevens.

Stadsauto met cross-overeigenschappen.

Dankzij het expressieve design, de comfortabele instap, de hoge zitpositie en het buitengewoon polyvalente interieur is de ID. LIFE het ideale voertuig voor de stedelijke mobiliteit van de toekomst. Met zijn compacte afmetingen, uitstekende zicht rondom, een bodemvrijheid van 190 millimeter en hellingshoeken van 26° vooraan en 37° achteraan, is hij bovendien ook uitgerust voor rijplezier naast de gebaande wegen.

Een elektromotor drijft de voorwielen aan.

De ID. LIFE is gebaseerd op een kleinere variant van het modulaire elektrische platform MEB van Volkswagen, dat speciaal werd ontwikkeld voor het segment van de kleine stadsauto's. De aandrijving gebeurt door een krachtige 172 kW (234 pk) sterke elektromotor die zijn kracht overbrengt op de voorwielen, waardoor dit het eerste voertuig op basis van het MEB-platform is dat uitgerust is met voorwielaandrijving. Dit principe onderstreept de flexibiliteit van het MEB-platform en maakt een bijzonder efficiënt gebruik van het interieur mogelijk met een royale hoeveelheid ruimte voor passagiers en bagage op een compact oppervlak. De ID. LIFE accelereert van 0 tot 100 km/u in 6,9 seconden. Zijn hoogspanningsbatterij met een energie-inhoud van 57 kWh zorgt voor een rijbereik van ongeveer 400 kilometer volgens de WLTP-testcyclus. Dankzij de moderne oplaadtechnologie kan het rijbereik van de ID. LIFE in tien minuten met 163 kilometer worden uitgebreid aan een DC-snellaadstation.

Misschien vind je dit ook leuk: