Groene Taigo achterkant

De Taigo is onderweg!

De nieuwe Taigo

  • Volkswagen geeft een eerste glimp van zijn nieuwe sportieve SUV coupé die eind dit jaar op de markt komt
  • Met de Taigo voegt Volkswagen een sportief crossover-model toe aan zijn reeks SUV's in het segment van de kleine voertuigen
  • Het nieuwe model pakt uit met een charismatisch design, een modern bedieningsconcept en een veelheid aan rijhulpsystemen

De nieuwe Taigo is er helemaal klaar voor! Vooruitlopend op de officiële Europese première van het model, heeft Volkswagen de naam van zijn aanstaande crossover model onthuld. De Taigo is een nieuwe toevoeging aan het gamma SUV's van Volkswagen in het segment van de kleine voertuigen. Hij maakt indruk met een dynamisch en emotioneel design. Het nieuwe model wordt ook geleverd met een veelheid aan rijhulpsystemen en de allernieuwste connectiviteit. 

Het wachten is voorbij voor wie op zoek was naar een CUV (Crossover Utility Vehicle) die een verhoogde zitpositie combineert met een sportief coupé-silhouet. De nieuwe Taigo komt op de markt met zuinige TSI-motoren, standaard ledkoplampen, een modern bedieningsconcept, een volledig digitale cockpit en een veelheid aan rijhulpsystemen.

De Taigo is gebaseerd op het succesvolle Nivus-model uit Brazilië, en zal voor de Europese markt worden vervaardigd in Pamplona, Spanje. De nieuwe CUV zal deze zomer zijn debuut maken en eind 2021 op de markt komen.

1Het voertuig is een conceptwagen in preproductie en nog niet beschikbaar voor verkoop in Europa