Terugroepactie van Takata-airbags

De wereldwijde terugroepacties door defecte Takata-airbags hebben ook gevolgen voor Volkswagen-modellen.
Hier vindt u meer informatie en kunt u controleren of uw voertuig getroffen is.

Risico bij defecte airbags

Het bedrijf Takata levert al een aantal jaren airbags die defecte gasgeneratoren bevatten aan de auto-industrie. Door veroudering als gevolg van weersgerelateerde invloeden (warmte en vocht) kunnen deze gasgeneratoren veranderen en bij een ongeval een gevaar vormen voor u en uw passagiers.

Naast enkele andere fabrikanten worden ook een aantal Volkswagen-modellen getroffen door de wereldwijde terugroepacties voor Takata-airbags.

Bij een ongeval vormt een defecte airbag dan ook een ernstig veiligheidsrisico voor u en uw passagiers. Hier vindt u meer informatie en kunt u controleren of uw voertuig getroffen is.

Is uw voertuig getroffen?

Deze airbags zijn geïnstalleerd in verschillende Volkswagen-voertuigen in uw land in de periode 2005-2018. Gebruik de check hieronder om uw chassisnummer in te geven en te controleren of uw auto getroffen is. Kom geregeld eens kijken, want de lijsten met voertuigen worden regelmatig bijgewerkt.

Vul uw chassisnummer in om te controleren of uw voertuig getroffen is.

Belangrijk: De lijst met voertuigen zal in de toekomst regelmatig bijgewerkt worden op basis van onze analyse van de getroffen voertuigen. Kom daarom regelmatig terug om te kijken of ook uw voertuig getroffen is.

Als u uw chassisnummer niet bij de hand hebt, maar wel in het bezit bent van een model uit de bovengenoemde periode, neem dan onmiddellijk contact op met uw Volkswagen-servicepartner voor opheldering.

Wat is het chassisnummer en waar kan ik het vinden?

Het chassisnummer is een uniek voertuig-ID dat aangemaakt wordt volgens internationale standaarden. Het 17-cijferige nummer staat vermeld in uw boorddocumenten en op de onderkant van uw voorruit.

Hebt u hulp nodig om uw chassisnummer te vinden? Uw lokale concessiehouder helpt u graag uitzoeken of dit op u van toepassing is.

Visualisierung der Stelle an der Windschutzscheibe, an der sich die FIN an einem Fahrzeug befindet
Op de voorruit
Visualisierung der Volkswagen FIN in der Zulassungsbescheinigung Teil 1
In de boorddocumenten

Wat is het risico?

Als uw airbag geactiveerd wordt tijdens een ongeval kan de druk die gegenereerd wordt bij het ontsteken van de gasgenerator veel te hoog zijn. Dit kan ervoor zorgen dat stukjes metaal door het interieur van het voertuig geslingerd worden. Dit kan leiden tot ernstige, en in het slechtste geval zelfs dodelijke verwondingen.

Wat moet ik doen?


Als uw voertuig getroffen is, neem dan zo snel mogelijk contact op met een Volkswagen-servicepartner, zodat de onderdelen in kwestie onmiddellijk vervangen kunnen worden. Dit zal ongeveer een uur duren en is volledig gratis.


Uw veiligheid is belangrijk voor ons, en daarom vragen we u om uw voertuig onmiddellijk te controleren en indien nodig te laten repareren.