T-Roc Cabriolet - een waardige opvolger van de Golf en de Beetle cabriolet

Wie ervan houdt met de haren wapperend in de wind te rijden, kan zich verheugen: Volkswagen stelt de T-Roc Cabriolet voor.

De Beetle Cabriolet, die onlangs op rust ging, was het laatste Volkswagen-model met een vouwdak in de catalogus. Nu dient de T-Roc Cabriolet zich als opvolger aan! Bij Volkswagen is de T-Roc een van de belangrijkste pionnen in de SUV-familie. Sinds zijn lancering zijn reeds meer dan 360.000 exemplaren verkocht!

--:--

Interieurruimte intact.

De eerste CUV met vouwdak ter wereld respecteert het recept van zijn voorgangers: een eenvoudig te bedienen stoffen vouwkap die zo weinig mogelijk plaats van het interieur en de kofferruimte inneemt; veel rijplezier met het dak geopend, zelfs voor de passagiers achterin; en een comfort op het niveau van het model met gesloten dak eens het vouwdak toe is. Om de passagiers achteraan te verwennen, en toch een degelijke kofferinhoud (284 liter) te behouden, verlengde Volkswagen de wielbasis van de T-Roc met 27 mm. Dat komt vooral ten goede van de hoofdruimte en de knieruimte van de twee passagiers achteraan!

Het vouwdak opent zich in « Z »-vorm in slechts 9 seconden, tot 30 km/u, met een eenvoudige druk op de knop op de middentunnel. Met de Keyless Access kan het dak eveneens gesloten worden door de deurklink vast te grijpen.

2 stijlen en 2 motoren

De T-Roc Cabriolet zal vanaf de lente van 2020 worden aangeboden in twee uitrustingsniveaus: Style en R-Line. Standaard krijgen beide varianten het « Front Assist » systeem met noodremfunctie in de stad en voetgangersdetectie, de meervoudige anti-aanrijdingsremfunctie en de « Lane Assist » rijstrookbewaking.

Voor de aandrijving hebben de klanten de keuze tussen twee efficiënte turbomotoren met 115 pk (1,0L) of 150 pk (1,5L). De handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard op de 1,0 liter driecilinder (115 pk). Daarnaast is er optioneel ook een zevenversnellingsbak met dubbele koppeling beschikbaar op de 1,5 liter viercilinder (150 pk).

De Volkswagen T-Roc Cabriolet maakt zijn groot publieksdebuut op het IAA Autosalon van Frankfurt, dat plaatsvindt van 12 tot 22 september. Hij zal vervaardigd worden in de fabriek van Osnabrück, die reeds sinds het ontstaan van het merk een sterke reputatie geniet voor de assemblage van cabriolets.