Witte T-Roc Cabrio met de zee op de achtergrond

Volkswagen ontwikkelt zijn eerste SUV Cabriolet!
Volkswagen heeft het licht op groen gezet voor de productie van zijn allereerste SUV cabriolet.

Volkswagen heeft het licht op groen gezet voor de productie van zijn allereerste SUV cabriolet. Die wordt ontwikkeld op basis van de T-Roc en hij zal eveneens op dezelfde montagelijn worden gebouwd. Dit model is een product voor liefhebbers en zal al in het eerste semester van 2020 op de markt komen.

Dit model zal de aanwezigheid van Volkswagen op de SUV-markt nog versterken.
Volkswagen

De constructeur ziet duidelijk een toekomst voor deze cabriolet, want de raad van bestuur van Volkswagen heeft zopas een investering van 80 miljoen euro vrijgemaakt zodat deze toekomstige SUV cabriolet in de productiesite van Osnabrück – waar vandaag al de T-Roc van de band rolt – kan worden gebouwd.

“De T-Roc is vandaag al een nieuwe maatstaf voor het segment van de compacte SUV’s. Met deze cabrioversie voegen we ook een emotioneler product aan het gamma toe. Wij zijn ook blij dat we kunnen rekenen op de decennialange ervaring die onze teams in Osnabrück hebben op vlak van cabriomodellen. De fabriek wacht een mooie toekomst”, stelt Dr. Herbert Diess, CEO van Volkswagen.

Er zullen jaarlijks ongeveer 20.000 exemplaren van deze nieuwe cabrio worden gebouwd in Osnabrück. Dit model zal de aanwezigheid van Volkswagen op de SUV-markt nog versterken. Dit segment zal tegen 2020 goed zijn voor 40% van de verkoop van het merk.