Met River Cleanup en de 100% elektrische Volkswagen ID.'s naar een schonere planeet

Met River Cleanup en de 100% elektrische Volkswagen ID.'s naar een schonere planeet

De een gaat voor CO2-neutrale mobiliteit, de ander voor rivieren zonder zwerfvuil. Elk jaar belandt 11 miljard kilo plastic in de oceaan. Een groot deel van deze vervuiling komt via rivieren in onze oceanen terecht. Het doel van River Cleanup: plastic onderscheppen voordat het daar ooit aankomt. En ook jij kan helpen. 

Samen voor een schonere planeet

Nul. Het klinkt niet ambitieus, maar dat is het wel. River Cleanup en Volkswagen hebben elkaar gevonden met een gedeelde missie. Waar River Cleanup in heel België acties organiseert voor ‘zero waste’ in onze rivieren, gaat Volkswagen met de ID.'s voluit voor ‘zero emissions’. Nu slaan beide bedrijven de handen in elkaar.  

Volkswagen helpt de initiatieven van River Cleanup extra in de kijker te zetten en ondersteunt River Cleanup in hun mobiliteit met enkele ID.’s. Onze Volkswagen ID.’s zijn niet alleen 100% elektrisch, maar worden ook CO2-neutraal geproduceerd. Zo kan het team van River Cleanup rivieren proper maken én zich proper verplaatsen. En ja, ook u kunt helpen.

River Cleanup medewerkers staan voor Volkswagen modellen

Doe mee met River Cleanup

River Cleanup organiseert tal van acties om onze Belgische rivieren afvalvrij te maken én te houden. Dat is een hele klus. De Volkswagen ID.'s zijn alvast van de partij. U ook? 

Vind een actie in uw buurtOpens an external link


Zelf een actie opzetten ?

That's the spirit ! En Volkswagen kan u daarbij helpen. Wij geven immers 10 clean-up kits (handschoenen en afvalgrijper) weg. Deelnemen kan via ons online formulier. Veel succes!

Proper richting River Cleanup, met de nieuwe ID.3

Niet enkel op de weg, maar ook doorheen het productieproces heeft Volkswagen de ambitie zijn uitstoot naar nul te brengen. Vandaag draaien de productie-eenheden zoveel mogelijk op groene energie en investeert Volkswagen in duurzame projecten die het klimaat beschermen. Zo komt de Volkswagen ID.3 volledig CO2-neutraal tot bij jou.