De nieuwe Golf 2024

De nieuwe Golf: wereldpremière

Geperfectioneerd icoon.

Volkswagen viert de 50e verjaardag van de Golf. De serieproductie van de bestseller begon in maart 1974 in Wolfsburg. Na de eerste Golf zijn tot op heden meer dan 37 miljoen exemplaren gebouwd. Puur mathematisch gezien hebben in de afgelopen 50 jaar elke dag wereldwijd meer dan 2.000 mensen voor een nieuwe Golf gekozen. Daarmee is het compacte icoon de meest succesvolle Europese auto ooit en de meest verkochte Volkswagen aller tijden. Nu stelt Volkswagen in wereldpremière de nieuwste evolutiefase in de Golf-geschiedenis voor. Met een volledig nieuw ontwikkeld infotainmentsysteem en een plug-inhybride aandrijving van de volgende generatie. De beste Golf van de afgelopen 50 jaar staat nog dit voorjaar in de showrooms.

Nieuw verlichtingsdesign.

De nieuwe Golf en de nieuwe Golf Variant zijn herkenbaar aan hun gewijzigde voorkant. Visueel onderscheidend daarbij zijn het voor het eerst in Europa verlichte Volkswagen-logo en de nieuw ontworpen ledkoplampen. In de topversie zijn dat IQ.LIGHT-ledmatrixkoplampen, die een nieuwe high-performance grootlichtfunctie bieden met een bereik tot 500 meter. De IQ.LIGHT-3D-ledachterlichten op beide koetswerkversies hebben eveneens een nieuw design.

Nieuw infotainment.

In het interieur wordt de modelreeks gekenmerkt door een nieuw ontwikkeld en intuïtief bedienbaar infotainmentsysteem (MIB4) met een vrijstaand aanraakscherm, met aansluitend daaronder ergonomisch geoptimaliseerde en verlichte schuifregelaars met aanraakfunctie voor temperatuur- en volumeregeling. Ook nieuw: het geoptimaliseerde multifunctiestuurwiel en de nieuwe spraakassistent IDA. Met behulp van natuurlijke taal kunnen niet alleen functies als airco, telefoon of navigatie worden bediend, maar IDA kan ook worden gebruikt om online informatie op te roepen over elk denkbaar gebied, van het weerbericht tot algemene kennis.

Nieuwe rijhulpsystemen.

Het manoeuvreren met de Golf en Golf Variant wordt vergemakkelijkt door nieuwe rijhulpsystemen zoals het doorontwikkelde Park Assist Plus en het voor het eerst op de Golf aangeboden Park Assist Pro voor in- en uitparkeren met behulp van de smartphone, evenals de nieuwe 360°-camerafunctie Area View.

Nieuw aanbod aandrijvingen.

De nieuwe plug-inhybride aandrijvingen met DC-snellaadfunctie bieden extra vermogen en een elektrisch rijbereik van ongeveer 100 kilometer. Bijzonder interessant voor alle bestuurders die thuis geen wallbox hebben: de hoogst efficiënte mildhybride 48V-aandrijvingen. De Golf GTI is nog sportiever geworden: het vermogen van zijn turbomotor is met 15 kW toegenomen tot 195 kW (265 pk). De 2.0 TSI met 150 kW (204 pk) is dan weer 10 kW krachtiger geworden. Negen verschillende aandrijfsystemen, van mildhybride (eTSI) en plug-inhybride (eHybrid en GTE) tot turbobenzine (TSI) en turbodiesel (TDI), zullen in de lanceringsfase van de modelreeks beschikbaar zijn.

Andreas Mindt, designhoofd van het merk Volkswagen. “De Golf is een designicoon. Vaak gekopieerd, nooit geëvenaard. Met zijn visuele stabiliteit en superieure uitstraling is hij uniek in de wereld van de compacte klasse. Typische Golf-designkenmerken zoals de C-stijlen maken al lang deel uit van het Volkswagen-DNA. De absolute herkenbaarheid en het klassenoverschrijdende zelfvertrouwen van de huidige Golf vormen voor ons in 2024 het uitgangspunt en de inspiratiebron om het design van de Golf van morgen te ontwikkelen.”

Ontdek hier alle Volkswagen-modellen

Bij Volkswagen hebt u een erg ruime keuze: van compacte stadswagens tot prestigieuze coupés, van stevige SUV’s tot grote bestelwagens, van sportieve modellen tot elektrische wagens.