Twee Volkswagens op de weg in een sneeuwlandschap

Belangrijke klantinformatie

Informatie met betrekking tot wettelijke thema’s en actuele klantinformatie zoals software-updates.

Recycleren en terugbrengen bij Volkswagen

Ook voertuigen met een opmerkelijke levensduur raken op een gegeven moment aan het eind van hun Latijn. Ontdek hier hoe deze bron aan grondstoffen wordt gebruikt en kom meer te weten over de wettelijke voorwaarden voor de gratis terugbrenging van voertuigen, batterijen en gebruikte elektrische en elektronische toestellen aan het einde van hun levensduur.

WLTP-procedure – nieuwe normen voor uitstootwaarden

Waar staat WLTP voor? Wij leggen het voor u uit. We informeren u ook over de huidige uitstootnormen en -waarden in tests en op de weg en geven u gedetailleerde informatie over de testprocedure.

Software-updates voor de ID.

Software-updates voor de ID.

Een servicemedewerker van VW geeft de sleutel van de VW ID.3 aan zijn klant

Hier vindt u alles wat u moet weten over software-updates voor de Volkswagen ID.-familie en hoe deze moeten worden uitgevoerd. Sommige updates kunnen over-the-air worden uitgevoerd, terwijl voor andere een bezoek aan de werkplaats nodig is. Geniet van nieuwe en verbeterde functies en houd uw voertuig up-to-date.

 • Het Volkswagen-logo in een Volkswagen-concessie

  Informatie over de dieselkwestie

  Blijf op de hoogte van de dieselkwestie en doe de VIN-check om te controleren of uw Volkswagen getroffen is. Vul uw chassisnummer (voertuigidentificatienummer, VIN) in en vind de juiste contactpersoon.

 • Zicht op een weg in de bergen vanuit een bewegende auto

  Informatie over actuele terugroepacties voor aardgas

  Deze pagina bevat alles wat u moet weten over de terugroepacties voor aardgas. Met behulp van uw chassisnummer (voertuigidentificatienummer, VIN) kunt u ook te weten komen of uw voertuig getroffen is.

myVolkswagen – uw klantenzone

De persoonlijke ruimte voor u en uw Volkswagen. Hier vindt u een compilatie van alle relevante informatie over uw voertuig, interessante aanbiedingen, services, campagnes en nog veel meer.

Onze garanties

Kom meer te weten over de reikwijdte en voordelen van onze garantieaanbiedingen voor nieuwe en tweedehandsvoertuigen. Wij hebben de passende garantie of garantieverlenging voor u.

Informatie over oudere Volkswagen-modellen

Golf, Polo, Passat en nog veel meer modellen: we hebben de highlights, technische gegevens en uitrustingsvariaties van ons voertuigportfolio verzameld. U kunt ook informatie vinden over onderhoudsintervallen en band- en velgmaten voor uw model.

Wij houden u op de hoogte van belangrijke en actuele onderwerpen die uw Volkswagen betreffen.

Een besneeuwd berglandschap – conformiteitsverklaringen en bestanddelen

Conformiteitsverklaringen en bestanddelen

Conformiteitsverklaringen, gebruiksaanwijzingen en lijsten met bestanddelen vindt u hier.

Een VW-hulpvoertuig op een bergweg

Belangrijke informatie in geval van nood

Hier voorzien we hulpverleners van documenten met reddingsinformatie.

Ga naar Documenten met reddingsinformatieOpens an external link

 • Een servicemedewerker van VW controleert de banden van een Volkswagen – wielkennis

  Wielkennis

  Wat is de minimale profieldiepte? Hoe monteer ik sneeuwkettingen en wat betekent 205 55 R 16? Banden en velgen vormen een thema dat vaak vragen oproept. Op deze pagina vindt u niet alleen de antwoorden, maar ook relevante basisinformatie.

 • Een servicemedewerker van VW controleert het oliepeil van een Volkswagen – oliekennis

  Oliekennis

  Als u meer wilt weten over uw motorolie, bent u aan het juiste adres. We leggen u onder meer uit wat de vermelding 5W-30 op de fles betekent en hoe u het oliepeil correct meet. U krijgt ook extra informatie over onze olieservice.

 • Detailopname van een VW-remschijf – remkennis

  Remkennis

  Op deze pagina komt u te weten welke onderdelen deel uitmaken van uw remsysteem, wanneer het systeem moet worden vervangen en wat u kunt doen wanneer u tekenen van voortijdige slijtage ziet.