Off track Supafly dj
Off track Supafly dj
Off track Supafly dj

Mee in de flow van 4 vrouwelijke hiphop-DJ’s.

Supafly is een collectief van 4 DJ’s: DJ Mikigold, Young Mocro, Fatoosan en Vaneeshia. Met hun bonte mix van culturele achtergronden en persoonlijke muziekstijlen creëren ze een positieve, eclectische dance vibe in clubs op de as Luik-Brussel-Gent. Deze vijfde “Off track”-aflevering schetst het verhaal van 4 jonge, geëngageerde vrouwen die urban hiphop een eigen gezicht hebben gegeven in het Belgische dance-landschap.

Peace, love en unity: dat zijn de waarden die ons verbinden.
Supafly

Supafly ontstond 10 jaar geleden toen Jeanette, de uitgeefster van Anattitude Magazine, de derde editie wilde vieren met een event rond vrouwen en hiphop in Brussel. Mieke (DJ Mikigold): “Jeanette contacteerde toen haar buurvrouw Johanna die iedereen van ons kende via een feestje in Rotterdam. Zij bracht ons allemaal samen. Het klikte meteen en daarom besloten we onze talenten te bundelen. Naast DJ’en organiseren we ook expo’s en workshops. Verder hosten we al 8 jaar een radioshow op Bruzz waar we jonge vrouwelijke artiesten een podium geven.”

Supafly
Als ze ons vragen om onze mooie snoetjes, dan draaien we liever niet.
Supafly

Toen Supafly begon, waren vrouwelijk hiphop-DJ’s een curiosum in België. Fatou (DJ Fatoosan): “In het begin waren we de enige vrouwelijke crew in de Belgische hiphopscene. We werden dan ook vaak met een scheef oog bekeken. Maar zodra ze zagen dat we technisch ok waren, goeie muziek kozen en met ons hart draaiden, dan kregen we respect. We werden ook wel ‘s gevraagd net omdat we meisjes zijn, of ‘omdat ze vrouwen nodig hadden’... Daar passen we liever voor. Nu worden we gekozen omdat we een goeie vibe op de dansvloer brengen én omdat we niet-commerciële muziek draaien.”

Watch now !

--:--

Roadtrip.

Volg Mieke, Fatou, Vanessa en Nadia langs een mix van hun favoriete muzikale plekken.

1 / Brussel.

Crevette Records.

Crevette Records in de Blaesstraat is de plek waar de Supafly DJ’s uren en uren met hun neus in de platenbakken zitten op zoek naar nieuw materiaal. Op vinyl welteverstaan. Mieke: “Soms ga ik af op een prikkelende cover, soms op de naam van een producer, maar net zo goed zijn het toevallige vondsten. Zolang het maar een ontdekking is. Of ik nu iets nieuws vind in een platenbak of online om 3 uur ’s morgens, iets nieuws ontdekken geeft mij een extra kick.”