De Volkswagen ID GTI Concept car

ID. GTI Concept: de 100% elektrische GTI

GTI

Drie iconische letters die iedere liefhebber van sportieve auto’s als muziek in de oren klinken. Toen Volkswagen op het IAA-salon van Frankfurt in 1975 de Golf GTI aan de wereld voorstelde, was dat het begin van een nieuw tijdperk. De drie letters – die toen voor Grand Touring Injection stonden – gaan de geschiedenis in als het label voor sportieve compacte auto’s. Na de Golf GTI creëerde Volkswagen ook nog de Scirocco GTI, de Polo GTI, de Lupo GTI en zelfs de up! GTI, stuk voor stuk iconische modellen.

De Volkswagen ID GTI Concept car

48 jaar later staan er nog steeds GTI-modellen in het gamma, en op het IAA Mobility salon in München stelde Volkswagen ook een nieuwe concept car voor die niemand onverschillig laat: de ID. GTI Concept. De ‘i’ staat voortaan voor ‘intelligent’, want de auto is een 100% elektrische sportieve bolide.

Moderne GTI

Deze moderne GTI is gebaseerd op de verleidelijke ID. 2all die in maart werd voorgesteld en onmiddellijk indruk maakte.

Net zoals de ID. 2all is het duidelijk dat de ID. GTI Concept niet enkel als een showcar mag worden beschouwd, maar wel als de eerste versie van een model dat binnenkort in productie gaat.

Het oog wil ook wat

Zijn aantrekkelijk design refereert eveneens naar het GTI-gamma en de autosport. U hoeft maar naar de splitter vooraan of de spoiler en diffuser achteraan te kijken om daar van overtuigd te geraken. Bovendien beschikt de wagen over geavanceerde technologie, een fijn afgewerkt interieur en een sportstuur, en dus zal de ID. GTI Concept niet onopgemerkt voorbij rijden en helemaal aan zijn motto “100% elektrisch, 100% emotie” beantwoorden. Kan u een geheimpje bewaren? We willen hem zo snel mogelijk testen!

Trouw aan zijn roots

De ID. GTI Concept mag dan wel 100% elektrisch zijn, de auto loochent zijn roots niet. De genen die de vorige GTI’s zo een uitstekende reputatie bezorgden zijn nog steeds aanwezig.
Zo worden hier de voorwielen aangedreven (terwijl de meerderheid van de elektrische auto’s achterwielaandrijvers zijn) en ook het sperdifferentieel, dat elektronisch wordt gecontroleerd door de Vehicle Dynamics Manager, doet denken aan de efficiëntie en dynamisme van eerdere GTI’s.

Elektrisch rijplezier

Rijplezier en dagelijkse gebruiksvriendelijkheid zijn altijd al sleutelelementen van de verschillende Volkswagens GTI geweest. Ook op dat vlak beantwoordt de ID. GTI Concept volledig aan de verwachtingen… maar dan wel in elektrische rijmodus. Er werden nog geen cijfers onthuld, maar we weten nu al dat de wagen over een opmerkelijke acceleratie beschikt, en dat het koppel van de elektrische motor niet alleen onmiddellijk volledig beschikbaar is, maar ook emoties oplevert die helemaal bij de drie magische letters passen.

Onze ID. modellen

Proefrit of direct configureren?
Klik hier om naar onze ID.-modellen te gaan

Onze ID. modellen

Proefrit of direct configureren?
Klik hier om naar onze ID.-modellen te gaan

De ID.-modellen ID.3, ID.4, ID.5 GTX en ID. Buzz.

Wilt u onze volledig elektrische ID.-modellen nader leren kennen? Maak dan een proefrit bij een concessiehouder bij u in de buurt. Of gebruik onze online configurator om de ID. van uw dromen samen te stellen.