Wat u voor het gebruik van Car-Net nodig heeft

Dit wordt aangeboden door Volkswagen AG, Deutschland.

Dit is wat u nodig heeft1

Car-Net navigatiesystemen “Discover Media“, “Discover Pro“ en “Composition Media“.
2
2.
De afbeelding laat een nieuwe generatie infotainment-systemen zien; diensten zijn ook in de oudere generatie beschikbaar

Voor het gebruik van de Car-Net-diensten Guide & Inform heb je in je Volkswagen een navigatiesysteem nodig. Hiertoe behoren 'Discover Media' en 'Discover Pro', en de voor de Touareg verkrijgbare 'Innovision Cockpit'.

Voor het Car-Net-dienstenpakket 'Security & Service' heb je daarentegen alleen de noodoproepservice nodig en kun je het net als 'App-Connect' al met de radio 'Composition Media' onbeperkt gebruiken.

In combinatie met het navigatiesysteem 'Discover Pro' raden wij je bovendien de telefooninterface 'Business' aan, waarmee je een wifi-hotspot in je Volkswagen kunt inrichten. Op die manier profiteren jij en je passagiers optimaal van het veelzijdige Car-Net-aanbod.

Veel diensten kun je via je smartphone met de Volkswagen-app bedienen. Gekoppeld aan het infotainmentsysteem kan de app bovendien zorgen voor internettoegang, die je nodig hebt voor het gebruik van Car-Net. Voor individuele functies zijn er bovendien technische componenten in de auto vereist, bijvoorbeeld een alarmsysteem voor de dienst 'Online alarmsysteem'.

Afhankelijk van de auto zijn er verschillende dienstenpakketten verkrijgbaar, die u (indien u dit nog niet heeft gedaan bij de aanschaf van uw Volkswagen) via de Volkswagen-app of uw persoonlijke klantaccount myVolkswagenOpens an external link kunt kopen. Als aan de technische voorwaarden is voldaan, heeft u een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig, die u in enkele stappen kunt aanmaken.

  • Navigatiesysteem ‘Discover Media’, ‘Discover Pro’ of ‘Discover Premium’
  • Radio-installatie ‘Composition Media’ (beperkt)
  • Android™-compatibele smartphone of iPhone® met internettoegang
  • Car-Net-dienstenpakket
  • Volkswagen ID-gebruikersaccount
Meld u aan in het myVolkswagen-gebruikersgebied

Om de mobiele onlinediensten gemakkelijk van overal vandaan te kunnen gebruiken, meldt u zich met uw Volkswagen ID aan bij het myVolkswagen-klantaccountOpens an external link of de Volkswagen-app en registreert u zich vervolgens met uw auto. Indien u nog geen Volkswagen ID heeft aangemaakt, wordt u stap voor stap door de registratie geleid.

Gebruik via de Volkswagen-app en myVolkswagen

Man zit in een Volkswagen en kijkt op zijn mobiele telefoon

Na registratie kunt u de geselecteerde functies van de Car-Net-diensten overzichtelijk in uw klantaccount myVolkswagen of met de Volkswagen-app op uw mobiele apparaat oproepen en bedienen. U kunt hier de app downloaden:

Downloaden in de App StoreOpens an external link

Downloaden bij Google PlayOpens an external link

Dit is misschien ook interessant voor u

Disclaimer van Volkswagen

1.
Om gebruik te kunnen maken van de Car-Net-diensten, heeft u een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig en moet u zich aanmelden met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Daarnaast moet online een afzonderlijk contract afgesloten worden met Volkswagen AG. Om de diensten gedurende de volledige looptijd te kunnen gebruiken, heeft u na de overhandiging van het voertuig 90 dagen de tijd om de auto via www.myvolkswagen.net of de app Volkswagen’ (verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store) te registreren. Als u de auto op een later tijdstip registreert, wordt de duur van de gratis looptijd ingekort. U kunt de mobiele onlinediensten van Car-Net ‘Guide & Inform’ alleen gebruiken in combinatie met de optionele uitrustingen Discover Media en Discover Pro. Daarnaast hebt u een mobiel apparaat met internettoegang (zoals een smartphone) nodig dat in staat is als mobiele wifi-hotspot te fungeren. Als alternatief kan met de telefooninterface “Business“ in combinatie met het navigatiesysteem Discover Pro een mobiele telefoon met remote SIM Access Profile (rSAP) of een simkaart met telefoon- en dataoptie worden gebruikt. De Car-Net-diensten zijn uitsluitend met een bestaand of afzonderlijk af te sluiten contract voor mobiele telefonie tussen u en uw mobiele provider en enkel binnen het bereik van het betreffende mobiele netwerk mogelijk. Door het uitwisselen van datapakketten via internet kunnen, afhankelijk van uw mobieletelefonietarief en met name bij gebruik in het buitenland, extra kosten (bijv. roamingkosten) ontstaan. Vanwege de datavolumes waarmee het gebruik van de Car-Net-diensten gepaard gaat, wordt een contract met een flatrate databundel bij uw mobieletelefonieprovider ten zeerste aanbevolen. Voor het gebruik van de gratis Volkswagen-app is een smartphone met het besturingssysteem iOS of Android nodig, alsmede een simkaart met dataoptie en een bestaand of afzonderlijk af te sluiten contract voor mobiele telefonie tussen u en uw mobiele provider. De beschikbaarheid van de Car-Net-diensten kan verschillen per land. De diensten zijn gedurende de overeengekomen contractduur beschikbaar en kunnen tijdens de contractduur aan inhoudelijk veranderingen onderhevig zijn. Nadere informatie over Car-Net kunt u vinden op connect.volkswagen.com en bij uw Volkswagen-partner; voor informatie over tariefvoorwaarden voor mobiele telefonie kunt u terecht bij uw mobieletelefonieprovider.