Wat u voor het gebruik van Car-Net nodig heeft

Dit wordt aangeboden door Volkswagen AG, Deutschland.

Dit is wat u nodig heeft1

Car-Net navigatiesystemen “Discover Media“, “Discover Pro“ en “Composition Media“.
2
2.
De afbeelding laat een nieuwe generatie infotainment-systemen zien; diensten zijn ook in de oudere generatie beschikbaar

Voor het gebruik van de Car-Net-diensten Guide & Inform heb je in je Volkswagen een navigatiesysteem nodig. Hiertoe behoren 'Discover Media' en 'Discover Pro', en de voor de Touareg verkrijgbare 'Innovision Cockpit'.

Voor het Car-Net-dienstenpakket 'Security & Service' heb je daarentegen alleen de noodoproepservice nodig en kun je het net als 'App-Connect' al met de radio 'Composition Media' onbeperkt gebruiken.

In combinatie met het navigatiesysteem 'Discover Pro' raden wij je bovendien de telefooninterface 'Business' aan, waarmee je een wifi-hotspot in je Volkswagen kunt inrichten. Op die manier profiteren jij en je passagiers optimaal van het veelzijdige Car-Net-aanbod.

Veel diensten kun je via je smartphone met de We Connect app bedienen. Gekoppeld aan het infotainmentsysteem kan de app bovendien zorgen voor internettoegang, die je nodig hebt voor het gebruik van Car-Net. Voor individuele functies zijn er bovendien technische componenten in de auto vereist, bijvoorbeeld een alarmsysteem voor de dienst 'Online alarmsysteem'.

Afhankelijk van de auto zijn er verschillende dienstenpakketten verkrijgbaar, die u (indien u dit nog niet heeft gedaan bij de aanschaf van uw Volkswagen) via de We Connect app of uw persoonlijke klantaccount myVolkswagenOpens an external link kunt kopen. Als aan de technische voorwaarden is voldaan, heeft u een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig, die u in enkele stappen kunt aanmaken.

  • Navigatiesysteem ‘Discover Media’, ‘Discover Pro’ of ‘Discover Premium’
  • Radio-installatie ‘Composition Media’ (beperkt)
  • Android™-compatibele smartphone of iPhone® met internettoegang
  • Car-Net-dienstenpakket
  • Volkswagen ID-gebruikersaccount
Aanmelden in het We Connect portaal

Om de mobiele onlinediensten gemakkelijk van overal vandaan te kunnen gebruiken, meldt u zich met uw Volkswagen ID aan bij het myVolkswagen-klantaccountOpens an external link of de We Connect app en registreert u zich vervolgens met uw auto. Indien u nog geen Volkswagen ID heeft aangemaakt, wordt u stap voor stap door de registratie geleid.

Gebruik via de We Connect app en myVolkswagen

We Connect app
3,4,5
3.
Brandstofverbruik in l/100 km: gecombineerd 1,3-1,2; stroomverbruik in kWh/100 km: gecombineerd 15,8-14,9; CO2-uitstoot, g/km: gecombineerd 30-26. Voor de wagen zijn alleen nog verbruiks- en uitstootwaarden van de WLTP-testprocedure beschikbaar, en geen gegevens van NEDC-testen. Puur elektrische actieradius: gecombineerd 57-61 km. Gegevens over het verbruik en de CO₂-uitstoot bij marges afhankelijk van de gekozen uitrusting van het voertuig.

Na registratie kunt u de geselecteerde functies van de Car-Net-diensten overzichtelijk in uw klantaccount myVolkswagen of met de We Connect app op uw mobiele apparaat oproepen en bedienen. U kunt hier de app downloaden:

Downloaden in de App StoreOpens an external link

Downloaden bij Google PlayOpens an external link

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Kontakt

Heeft u vragen, suggesties of feedback? 

We horen graag van u. U kunt ons bellen op 0800 - 38152Opens a phone link (gratis vanaf alle Belgische nummers). Als uw telefoonprovider dit nummer niet ondersteunt, kunt u bellen naar +32 2 401 0997Opens a phone linkDe tariefkosten kunnen per provider verschillen. Bij het bellen vanuit het buitenland kunnen er roamingkosten in rekening worden gebracht.

U kunt ons natuurlijk ook per e-mail bereiken:
weconnect-support@volkswagen.deOpens a mail link

Dit is misschien ook interessant voor u

Disclaimer van Volkswagen

1.
Om gebruik te kunnen maken van de Car-Net-diensten, heb je een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig en moet je je aanmelden met je gebruikersnaam en wachtwoord. Daarnaast moet online een afzonderlijk contract worden afgesloten met Volkswagen AG. Om de diensten gedurende de volledige looptijd te kunnen gebruiken, heb je na de overhandiging van de auto 90 dagen de tijd om de auto via www.myvolkswagen.net of via de app 'Volkswagen We Connect' (verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store) te registreren. Als je de auto op een later tijdstip registreert, wordt de duur van de gratis looptijd verkort. Je kunt de mobiele onlinedienst van Car-Net, 'Guide & Inform', alleen gebruiken in combinatie met de optionele uitrustingen Discover Media en Discover Pro. Daarnaast heb je een mobiel apparaat met internettoegang (zoals een smartphone) nodig dat in staat is als mobiele wifi-hotspot te fungeren. Als alternatief kan met de telefooninterface 'Business' in combinatie met het navigatiesysteem Discover Pro een mobiele telefoon met remote SIM Access Profile (rSAP) of een simkaart met telefoon- en dataoptie worden gebruikt. De Car-Net-diensten zijn uitsluitend met een bestaand of afzonderlijk af te sluiten mobieletelefooncontract tussen jou en jouw mobieletelefonieprovider en enkel binnen het bereik van het betreffende mobieletelefoonnetwerk mogelijk. Door het uitwisselen van datapakketten via het internet kunnen, afhankelijk van je mobieletelefonietarief en met name bij gebruik in het buitenland, extra kosten (bijv. roamingkosten) in rekening worden gebracht. Vanwege de datavolumes waarmee het gebruik van de Car-Net-diensten gepaard gaat, raden we je aan een contract met een flatrate databundel bij je mobieletelefonieprovider te nemen. Voor het gebruik van de gratis We Connect app is een smartphone met het besturingssysteem iOS of Android nodig, alsmede een simkaart met dataoptie en een bestaand of afzonderlijk af te sluiten mobieletelefooncontract tussen jou en jouw mobiele provider. De beschikbaarheid van de Car-Net-diensten kan verschillen per land. Deze diensten zijn gedurende de overeengekomen contractduur beschikbaar en kunnen tijdens de contractduur aan inhoudelijke veranderingen onderhevig zijn. Nadere informatie over Car-Net kun je vinden op connect.volkswagen-we.com en bij je Volkswagen-Partner; informatie over tariefvoorwaarden voor mobiele telefonie kun je krijgen bij je mobieletelefonieprovider.
4.
Waarden bepaald volgens de wereldwijde geharmoniseerde testprocedure voor personenauto's en lichte bedrijfswagens (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP). De actieradius van de uitrustingsvarianten van een model resulteert uit metingen op een rollenbank. In de praktijk varieert de werkelijke actieradius afhankelijk van rijstijl, snelheid, gebruik van comfort/hulpapparatuur, buitentemperatuur, aantal passagiers/lading en topografie.
5.
De opgegeven verbruiks- en uitstootwaarden zijn volgens de wettelijk voorgeschreven meetprocedures verkregen. Op 1 januari 2022 heeft de WLTP-testcyclus de NEDC-testcyclus volledig vervangen, zodat na deze datum geen NEDC-waarden meer beschikbaar zijn voor nieuwe auto’s met typegoedkeuring. De informatie heeft geen betrekking op een individuele auto en maakt geen deel uit van het aanbod, maar dient uitsluitend ter vergelijking tussen de verschillende typen auto’s. Extra uitrustingen en accessoires (aanbouwdelen, bandenmaat, enz.) kunnen relevante voertuigparameters, zoals het gewicht, de rolweerstand en de aerodynamica veranderen en naast weers- en verkeersomstandigheden, en het individuele rijgedrag van invloed zijn op het brandstofverbruik, het stroomverbruik, de CO2-uitstoot en de rijprestaties van een voertuig. Vanwege de meer realistische testomstandigheden zijn de brandstofverbruiks- en CO2-uitstootwaarden gemeten volgens de WLTP in veel gevallen hoger dan de waarden gemeten volgens de NEDC. Daardoor kunnen sinds 1 september 2018 bij de motorrijtuigenbelasting overeenkomstige veranderingen optreden. Meer informatie over de verschillen tussen WLTP en NEDC kunt u vinden op  Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële specifieke CO2-uitstoot van nieuwe personenauto's is te vinden in "Leidraad over het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en stroomverbruik van nieuwe personenwagens", die op alle verkooppunten en bij de DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern of op www.dat.de/co2 verkrijgbaar is.