ID.R

ID.R : nieuw record in de ‘Groene Hel’!

Opdracht volbracht voor Volkswagen Motorsport: het 100% elektrische prototype ID.R heeft, met Romain Dumas aan het stuur, het ronderecord voor elektrische voertuigen op het veeleisende Nordschleife-circuit in Duitsland verpulverd.

Op maandag 3 juni 2019 zette de Volkswagen ID.R nog maar eens een historische prestatie neer. Door de 20 km van de Nordschleife te ronden in 6:05:336 minuten heeft het uitstootvrije prototype van het merk het vorige record voor elektrische wagens met maar liefst 40,564 seconden verpulverd! Anders gezegd, de ID.R was gemiddeld 2 seconden per kilometer sneller dan de vorige recordhouder. Zonder meer een sportieve en technologische topprestatie! De bolide met een vermogen van 500 kW (680 pk), die door het team van Volkswagen Motorsport volledig aan het circuit werd aangepast, verslond het Duitse asfalt met een gemiddelde snelheid van 204,96 km/u.

Piloot van dienst, Romain Dumas, wist na een ronde tegen dit knotsgekke gemiddelde geen blijf met zijn vreugde: “Een ronderecord op de Nordschleife achter mijn naam hebben staan, maakt me onvoorstelbaar trots. In mijn ogen is dit het meest complexe circuit ter wereld. Met dank aan Volkswagen Motorsport want ik heb enorm veel plezier beleefd aan het acceleratievermogen en in de snelle bochten. “

Een ronderecord op de Nordschleife achter mijn naam hebben staan, maakt me onvoorstelbaar trots. In mijn ogen is dit het meest complexe circuit ter wereld.
Romain Dumas
--:--
Romain Dumas

3 records op 1 jaar tijd.

Met deze nieuwe krachttoer vestigt Volkswagen zijn 3e record op 12 maanden tijd, waarmee het merk het immense potentieel van elektrische mobiliteit in de verf zet. Op 24 juni 2018 scheerde het team in de USA hoge toppen met de ID.R door de allersnelste chrono neer te zetten tijdens de befaamde klimkoers Pikes Peak. Drie weken later reed het prototype een nieuw ronderecord voor elektrische wagens tijdens het prestigieuze Goodwood Festival of Speed in Engeland.

Ontdek de videoOpens an external link