Poppy dicht bij overname Zipcar Brussel

Het populaire auto- en scooterdeelplatform Poppy is in onderhandeling om Zipcar Brussel, dat eigendom is van de Avis Budget Group, over te nemen. Deze transactie bevindt zich in de finale fase.

De ecologische en multi-modale oplossing van Poppy is op dit vlak uniek en zeer interessant 
Pascal Smet
Brussels Minister van Mobiliteit en Openbare Werken.
Poppy
Sharing Poppy

De 250 Zipcar wagens zullen de komende maanden nog beschikbaar blijven onder het Amerikaanse merk. Na de zomer worden deze auto’s dan vervangen door de rode wagens van het Belgische bedrijf. Poppy, het deelplatform dat al zeer populair is in Antwerpen, zal ook honderden scooters en steps toevoegen aan zijn vloot in Brussel, waartoe de huidige Zipcar klanten eveneens toegang krijgen.
“We zijn erg blij met Poppy als nieuwe mobiliteitsaanbieder in Brussel”, verklaart Pascal Smet, Brussels Minister van Mobiliteit en Openbare Werken. “Internationale studies tonen aan dat er geen complete oplossing inzake mobiliteit bestaat, maar de ecologische en multi-modale oplossing van Poppy is op dit vlak uniek en zeer interessant.”

Poppy, een Antwerps succesverhaal.

Op amper een jaar tijd is het deelplatform Poppy uitgegroeid tot de Antwerpse referentie voor car sharing. Het telt meer dan 20.000 gebruikers die samen meer dan 2 miljoen kilometers aflegden in Antwerpen, en zo 230 ton CO2 bespaarden in 2018. Dit platform heeft momenteel een vloot van 350 ecologische deelwagens en 25 elektrische scooters. De overname van Zipcar in Brussel betekent dat Poppy voor het eerst zal uitbreiden naar een nieuwe regio.