Volkswagen Car Trax

Bij een love brand hoort een specifieke soundtrack, gemaakt door en voor Volkswagen-bestuurders. Drijvende krachten Ozark Henry en Gert Van Leeuw leggen uit hoe Car Trax begon, waar het nu staat en waar het naartoe gaat.

Car Trax Journey: van Auditie tot Album-Release

--:--
Oktober: Studiosessies

De 16 kandidaten maken beurt om beurt hun opwachting in Studio Ozark Henry, om in alle rust aan hun bijdrage te kunnen werken. Ondertussen bereiden de overige 140 kandidaten zich voor op de kooropnames in de Galaxy Studios te Mol, waar Hans Primusz hen coacht om de meerstemmige zangbegeleiding professioneel op te nemen. Een hoogdag voor muziekliefhebbers, getekend Volkswagen.

September: Ozark selecteert

Uit de 250+ inzendingen selecteert Ozark Henry 16 kandidaten om de primaire instrumenten en zangstemmen in zijn eigen studio op te nemen. Daarnaast worden er nog eens 140 mensen uitgenodigd om deel te nemen aan het pop-upkoor van Hans Primusz, dat alle nummers op het Car Trax mini-album gaat begeleiden. Hans Primusz werkte al eerder samen met Bart Peeters, K’s Choice en Lady Linn.

--:--
Juli & augustus: Online audities

Meer dan 250 muzikanten, zangeressen en zangers reageren op de oproep van Ozark Henry om zich online kandidaat te stellen voor Car Trax. Tal van instrumenten passeren de revue, samen met een breed scala aan stemmen die de selecties enorm moeilijk maken. De jury looft vooral het hoge niveau van de inzendingen, die aantonen dat er nog veel onontdekt muziektalent zit in Vlaanderen en Wallonië.

Juni: Demo-time

De eerste EP zal drie nummers tellen, speciaal door Ozark Henry geschreven voor Car Trax. Bij het ene nummer ligt het accent meer op de groove, bij een ander weegt het song-aspect feller door. En dan is er natuurlijk nog de single, die als trekker moet fungeren voor het mini-album. Alle drie de nummers capteren de verwachting die inherent verbonden is aan rijden en reizen, als soundtrack voor alle Volkswagens.

April: Testopname

Als aanhanger van het lead by example-principe duikt Volkswagen-directeur Gert Van Leeuw als proefkonijn met Ozark Henry in de studio. Enerzijds als test voor de experience die Volkswagen-bestuurders in de wacht kunnen slepen, en anderzijds ter ondersteuning van Car Trax in de opstartfase. Het resultaat is een fijne piano-instrumental geworden die perfect bij een meeslepende TV-serie zou passen.

 

April: Car Trax label

Car Trax is niet alleen de naam van het nieuwe Volkswagen-muziekproject, maar ook van het bijhorende platenlabel. Zonder ‘uitgeverij’ kan je immers geen muziek uitbrengen, wat wel degelijk de bedoeling is van deze muzikale reis. Niemand minder dan Ozark Henry tekende als artistiek leider en zal de inaugurele jaargang van A tot Z begeleiden, tot aan de lancering van het mini-album in 2024 toe.

Je nummer voor de eerste keer op de radio horen in de auto, dat is echt een kippenvelmoment. Daarom ga ik voor Car Trax het ultieme nummer voor onderweg maken. Samen met Volkswagen en een selectie muzikale bestuurders.
Ozark Henry
muzikant

Ozark Henry,
veelzijdig artiest 

Ozark Henry is het alter ego van Piet Goddaer (1970), Belgisch singer-songwriter, multi-instrumentalist, producer en United Nations Goodwill Ambassador. Hij won verschillende gouden platen en werd meermaals bekroond. Piet werkte o.a. samen met K's Choice, Hooverphonic, Arid, Novastar en Toots Thielemans. Hij componeerde muziek voor films, voor series en modeshows. Leuk weetje: niemand minder dan David Bowie was fan van zijn werk.

Studio OZARK HENRY   

Piet Goddaer richt in 2016 in Wulpen Studio Ozark Henry op. Hij ontvangt er gasten en muzikanten maar maakt er vooral zelf muziek. Van songs voor een nieuw album tot jingles en soundscapes voor reclamespots. Intussen werkt hij er aan de songs voor Car Trax, die in oktober ingespeeld worden door en voor Volkswagenfans. Ben jij daar straks ook bij?

SOH is wereldwijd een van de meest bekende studio's waar geëxperimenteerd wordt met immersieve geluidseffecten. Hij neemt in deze studio niet alleen zijn eigen muzikale producties op, hij onderzoekt er ook het potentieel van 3D-geluid in de kunst, ruimtelijke architectuur en welzijn.

Immersive sound   

Naast componeren, opnemen en optreden experimenteert Ozark Henry ook met Immersive Sound of 3D-geluid. Deze audiotechnologie met meerdere luidsprekers en geavanceerde technieken plaatst geluiden letterlijk boven, onder en rondom de luisteraars (Surround Sound) voor een intensere beleving. Ons brein én ons lichaam krijgt zo immers een muziekbad of een muzikale totaalervaring.