VW Kever viert Woodstock !

Sinds 2009 is de Love Bugs Parade een vaste afspraak geworden, want jaarlijks verzamelen 300 Kevers, Combi’s en Beetle’s aan Autoworld. Dit jaar zullen de deelnemers er de 50ste verjaardag van het Woodstock muziekfestival vieren.

"Woodstock stond ook synoniem voor de hippiecultuur en op de line-up vond je 32 groepen en solisten uit de volks-, rock-, soul- en bluesmuziek."

Precies 50 jaar geleden werd in een veld in de buurt van een kleine stadje in de staat New York, USA het Woodstock Music Festival georganiseerd als hommage aan Bob Dylan. Dit evenement zou een onvoorspelbare afloop kennen omwille van de massale opkomst. Er werden 50.000 mensen verwacht en er kwamen uiteindelijk een half miljoen mensen opdagen! Het festival werd legendarisch en vijftig jaar later spreekt jong en oud er nog over. Woodstock stond ook synoniem voor de hippiecultuur en op de line-up vond je 32 groepen en solisten uit de volks-, rock-, soul- en bluesmuziek. Heel wat nummers die er werden gespeeld, zijn legendarisch geworden en dat geldt ook voor de artiesten met namen als Jimi Hendrix, Santana, Joe Cocker, Joan Baez, Janis Joplin...

Love Bugs Parade

Auto voor iedereen.

In 1969 waren de Volkswagen Kever en de Combi het favoriete vervoermiddel voor de meest uiteenlopende types festivalgangers en globetrotters.

Door de film "The Love Bug" werd het sympathieke autootje beroemd en bijna menselijk. Sindsdien sloot een grote gemeenschap van liefhebber over de hele wereld de Kever in zijn hart en ook vandaag bestaat er nog een heuse cultus.

Love Bugs Parade.

Op zondag 10 februari vindt de elfde Love Bugs Parade plaats aan Autoworld. Ongeveer 300 voertuigen (Beetle’s, Combi’s en Kevers) komen er samen om de 50ste verjaardag van het Woodstock Festival te vieren. Voor de gelegenheid wordt de deelnemers gevraagd om zich uit te dossen in het "Flower Power"-thema dat perfect aansluit bij de sprankelende kleuren van hun auto’s.  

Vanaf 11 uur 's morgens kunnen bezoekers de oude Volkswagens bezichtigen op het Jubelplein..

Om 13.30 uur wordt het startschot gegeven en de Love Bugs Parade zal dan voor een vreugdevolle chaos zorgen met claxongeschal en gejuich!

De route voert de Kevers tot aan het nieuwe Afrikamuseum in Tervuren via de Koningslaan en de Tervurenlaan.

Na een ommetje door het nabijgelegen bos zullen de deelnemende auto's rond 15u30-16u00 terug bij Autoworld aankomen.

De deelname aan de Love Bugs Parade is gratis voor alle eigenaars van VW Kevers, Beetles en T1 Combi’s, maar inschrijving is verplicht per mail wegens het beperkte aantal deelnemers.

Love bug parade

Buggy in de schijnwerpers

Love bug buggy 1964

Naar aanleiding van de Love Bugs Parade, zal Autoworld ook een ander mythisch model - dat rechtstreeks van de Kever afstamt - in de kijker zetten: de buggy.

Die ontstond in 1964 in Californië en het werd een leuke, goedkope en vooral open auto die ook in België verrassend succesvol bleek. Vijf kleine Belgische fabrikanten zouden nagenoeg 10.000 exemplaren bouwen. Ze werden verkocht als polyester kit die op een Kever-chassis moest worden gemonteerd. De buggy werd een absolute fun-auto. Tijdens deze uitzonderlijke retrospectieve zal Autoworld een tiental van deze leuke en Belgische modellen tentoonstellen..