Interclassics 2023 : 75 jaar Volkswagen bij d'Ieteren

Interclassics 2023

Volkswagen België sluit 75j-viering af in stijl op Interclassics

Volkswagen België zette zijn jubileumjaar feestelijk in op de Love Bugs Parade in Brussel. Elk jaar in februari komen daar honderden Kevers en Transporters samen op de Esplanade voor het AutoWorld Museum, om de liefde voor het merk Volkswagen te vieren. Omdat het in 2023 precies 75 jaar geleden was dat importeur D’Ieteren de eerste Volkswagens in België commercialiseerde, werd er een bijzondere display opgezet aan de inkom van het museum. Met daarop: een prachtige Kever uit de beginjaren van het merk, aangevuld met unieke archieffoto’s en -video’s onder een stralend ’75’-embleem.

Een paar maanden later was het de beurt aan de Golf om te schitteren tijdens het diamanten jubileum. Als tweede succesmodel na de Kever werd de Golf uitgebreid gevierd tijdens de Youngtimer Rally van het vaktijdschrift AutoGids/Le Moniteur Automobile. Vijf generaties namen eraan deel, van de Golf I die het genre definieerde tot aan de Golf V die zeker zo invloedrijk was op het autodesign van het nieuwe millennium. De vijf Golfjes werden bemand door equipes van de D’Ieteren Gallery, waar de wagens gerestaureerd en onderhouden worden om de historiek van Volkswagen België in beweging te houden.

Het hoogtepunt van 75 jaar Volkswagen België werd midden november gevierd op de Classic Car Show Brussels. Daar hadden de Belgian VW Club en de D’Ieteren Gallery acht mijlpalen uit de Volkswagen-productie verzameld voor een unieke display die helemaal in het young- en oldtimerkader van Interclassics paste. Naast de obligate Kever en Golf maakte ook de Volkswagen Karmann Ghia zijn opwachting, evenals de Passat die in 2023 zijn 50ste verjaardag vierde. De erehaag werd verder gevormd door de sportieve Corrado, luxueuze Phaeton en futuristische XL1. De elektrische ID.Buzz mocht de rangen sluiten en meteen een brug slaan naar het heden, waarin Volkswagen België er verder naar streeft om klanten de auto van hun leven te bezorgen - net zoals het dat al 75 jaar lang in ons land doet.

Dr. Heritage, klassiekerspecialist bij Volkswagen België, licht alle mijlpalen individueel toe in deze interessante rondleiding op Interclassics Brussel:

--:--