App-Connect. Op deze manier haalt u de apps naar uw auto.
1

App-Connect. Op deze manier haalt u de apps naar uw auto.

App-Connect. Op deze manier haalt u de apps naar uw auto.

Wilt u de smartphone-apps veilig en comfortabel in de auto gebruiken? App-Connect1 zorgt ervoor dat u bepaalde apps en contents comfortabel rechtstreeks in uw Volkswagen kunt bedienen.

Dit wordt aangeboden door Volkswagen AG, Deutschland.

Het werkt als volgt

Uw smartphone-apps worden overgebracht naar het scherm van het infotainment-systeem en zijn daar gemakkelijk en overzichtelijk binnen uw blikveld te bedienen. Zo wordt het bijzonder eenvoudig om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot muziek, nieuws, kaarten of gesproken boeken. Volkswagen biedt twee interfaces voor het koppelen van smartphones met talrijke mogelijkheden: Apple CarPlay en Android Auto van Google. Het gebruik is dankzij de draadloze verbindingsmogelijkheid voor de navigatiesystemen “Discover Media“, “Discover Pro“ en “Ready 2 Discover“ ook uitermate comfortabel. Om te voorkomen dat u wordt afgeleid, kunnen tijdens de rit alleen gecertificeerde apps worden gestart.

Volkswagen AG biedt u de mogelijkheid Apple CarPlay en Android Auto te gebruiken, maar voor de beschikbaarheid van beide technologieën per land zijn Apple en Google verantwoordelijk.

--:--

De verbindingsmogelijkheden met App-Connect

Apple CarPlay

Apple CarPlay™

Met CarPlay van Apple bedient u tijdens het rijden geselecteerde apps op uw iPhone. Bij auto´s die gereed zijn voor VW Connect en We Connect kan dat ook draadloos. Daarbij is de bediening van de apps zo eenvoudig als u dat van de iPhone gewend bent. Telefoon, berichten, muziek – alles is slechts een druk op een toets verwijderd. En desgewenst bedient u het systeem zelfs met behulp van spraakinvoer. Voor meer informatie kunt u rechtstreeks bij Apple terecht.

Android Auto

Android Auto

Met Android Auto van Google bedient u uw geschikte apps van uw smartphone veilig tijdens het rijden. Bij auto´s die gereed zijn voor VW Connect en We Connect kan dat ook draadloos. En met Google Voice kunt alles via spraakcommando’s aansturen. Voor meer informatie kunt u rechtstreeks bij Google terecht.

Dit is misschien ook interessant voor u

Disclaimer van Volkswagen

1.
Alleen verkrijgbaar in combinatie met de radio's 'Composition', 'Composition Colour', 'Composition Media' en 'Ready 2 Discover' of de navigatiesystemen 'Discover Media', ‘Discover Pro’ en ‘Discover Pro Max’. Via App-Connect is het altijd mogelijk om gebruikt te maken van de technologieën Apple CarPlay en Android Auto. De twee technologieën worden beheerd door Apple en Google waardoor Volkswagen AG geen invloed heeft op de beschikbaarheid van Apple CarPlay en Android Auto per land en de disponibiliteit van de technologieën dus per land kan variëren. De beschikbaarheid van Apple CarPlay kunt u opzoeken op https://www.apple.com/nl/ios/feature-availability/#apple-carplay en die van Android Auto op https://www.android.com/intl/be_nl/auto/. De functies kunnen tijdens de contractduur onderhevig zijn aan inhoudelijke wijzigingen of worden stopgezet. Om te voorkomen dat u wordt afgeleid, kunnen tijdens de rit alleen gecertificeerde apps worden gestart. Houd er in dit verband ook rekening mee dat sommige apps niet voor elk van de twee technologieën worden aangeboden. Informatie over de compatibiliteit van smartphones vindt u voor Apple CarPlay op https://www.apple.com/benl/ en voor Android Auto op https://www.android.com/intl/be_nl/auto/. Apple CarPlay is een handelsmerk van Apple Inc. Android Auto is een handelsmerk van Google LLC.
2.
Om de VW Connect- en VW Connect Plus- resp. We Connect- en We Connect Plus-diensten te kunnen gebruiken voor de ID. -familie, hebt u een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig en moet u uzelf met uw gebruikersnaam en wachtwoord aanmelden bij We Connect/We Connect Plus. Daarnaast moet er een afzonderlijk VW Connect-/VW Connect Plus- of We Connect-/We Connect Plus-contract worden afgesloten met Volkswagen AG online. Na de levering van de auto hebt u 90 dagen de tijd om de auto op myvolkswagen.net of via de app Volkswagen” (verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store) te registreren en de diensten van VW Connect Plus / We Connect Plus voor de volledige duur van de overeengekomen gratis looptijd te kunnen gebruiken. Als u de auto op een later tijdstip registreert, wordt de duur van de initiële looptijd korter. U kunt de exacte looptijd bekijken tijdens het activeringsproces of na activering op myvolkswagen.net. Na afloop van de initiële looptijd van VW Connect Plus / We Connect Plus kan deze tegen betaling worden verlengd.    Enkele mobiele onlinediensten van VW Connect / VW Connect Plus of We Connect / We Connect Plus kunnen alleen via de app Volkswagen” worden gebruikt. Voor het gebruik van de gratis app is een smartphone met een geschikt besturingssysteem iOS of Android nodig, alsmede een simkaart met dataoptie en een bestaand of afzonderlijk af te sluiten mobieletelefoniecontract tussen u en uw mobiele provider vereist. Door het uitwisselen van gegevens via internet kunnen, afhankelijk van het tarief voor mobiele telefonie en met name bij gebruik in het buitenland, extra kosten (bijv. roamingkosten) ontstaan.   De mobiele onlinediensten zijn gedurende de overeengekomen contractduur beschikbaar en kunnen tijdens de contractduur aan inhoudelijke veranderingen onderhevig zijn. Welke diensten in de pakketten VW Connect en VW Connect Plus dan wel We Connect en We Connect Plus zijn inbegrepen, kan van land tot land verschillen. De beschikbaarheid is ook afhankelijk van het model van de auto, de uitrusting en de geïnstalleerde softwareversie. Dit geldt ook voor de diensten van derden. Meer informatie vindt u op https://connect-shop.volkswagen.com en bij uw Volkswagen-partner. Houd ook rekening met de actuele algemene voorwaarden voor de digitale diensten van de ID. -familie.  
4.
De opgegeven verbruiks- en uitstootwaarden zijn volgens de wettelijk voorgeschreven meetprocedures verkregen. Op 1 januari 2022 heeft de WLTP-testcyclus de NEDC-testcyclus volledig vervangen, zodat na deze datum geen NEDC-waarden meer beschikbaar zijn voor nieuwe auto’s met typegoedkeuring. De informatie heeft geen betrekking op een individuele auto en maakt geen deel uit van het aanbod, maar dient uitsluitend ter vergelijking tussen de verschillende typen auto’s. Extra uitrustingen en accessoires (aanbouwdelen, bandenmaat, enz.) kunnen relevante voertuigparameters, zoals het gewicht, de rolweerstand en de aerodynamica veranderen en naast weers- en verkeersomstandigheden, en het individuele rijgedrag van invloed zijn op het brandstofverbruik, het stroomverbruik, de CO2-uitstoot en de rijprestaties van een voertuig. Vanwege de meer realistische testomstandigheden zijn de brandstofverbruiks- en CO2-uitstootwaarden gemeten volgens de WLTP in veel gevallen hoger dan de waarden gemeten volgens de NEDC. Daardoor kunnen sinds 1 september 2018 bij de motorrijtuigenbelasting overeenkomstige veranderingen optreden. Meer informatie over de verschillen tussen WLTP en NEDC kunt u vinden op  Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële specifieke CO2-uitstoot van nieuwe personenauto's is te vinden in "Leidraad over het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en stroomverbruik van nieuwe personenwagens", die op alle verkooppunten en bij de DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern of op www.dat.de/co2 verkrijgbaar is.