App-Connect. Op deze manier haalt u de apps naar uw auto.
1

App-Connect. Op deze manier haalt u de apps naar uw auto.

Wilt u de smartphone-apps veilig en comfortabel in de auto gebruiken? App-Connect1 zorgt ervoor dat u bepaalde apps en contents comfortabel rechtstreeks in uw Volkswagen kunt bedienen.

Dit wordt aangeboden door Volkswagen AG, Deutschland.

Het werkt als volgt

Uw smartphone-apps worden overgebracht naar het scherm van het infotainment-systeem en zijn daar gemakkelijk en overzichtelijk binnen uw blikveld te bedienen. Zo wordt het bijzonder eenvoudig om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot muziek, nieuws, kaarten of gesproken boeken. Volkswagen biedt twee interfaces voor het koppelen van smartphones met talrijke mogelijkheden: Apple CarPlay en Android Auto van Google. Het gebruik is dankzij de draadloze verbindingsmogelijkheid voor de navigatiesystemen “Discover Media“, “Discover Pro“ en “Ready 2 Discover“ ook uitermate comfortabel. Om te voorkomen dat u wordt afgeleid, kunnen tijdens de rit alleen gecertificeerde apps worden gestart.

Volkswagen AG biedt u de mogelijkheid Apple CarPlay en Android Auto te gebruiken, maar voor de beschikbaarheid van beide technologieën per land zijn Apple en Google verantwoordelijk.

--:--

De verbindingsmogelijkheden met App-Connect

Apple CarPlay

Apple CarPlay™

Met CarPlay van Apple bedient u tijdens het rijden geselecteerde apps op uw iPhone. Bij auto´s die gereed zijn voor VW Connect en We Connect kan dat ook draadloos. Daarbij is de bediening van de apps zo eenvoudig als u dat van de iPhone gewend bent. Telefoon, berichten, muziek – alles is slechts een druk op een toets verwijderd. En desgewenst bedient u het systeem zelfs met behulp van spraakinvoer. Voor meer informatie kunt u rechtstreeks bij Apple terecht.

Android Auto

Android Auto

Met Android Auto van Google bedient u uw geschikte apps van uw smartphone veilig tijdens het rijden. Bij auto´s die gereed zijn voor VW Connect en We Connect kan dat ook draadloos. En met Google Voice kunt alles via spraakcommando’s aansturen. Voor meer informatie kunt u rechtstreeks bij Google terecht.

Dit is misschien ook interessant voor u

Disclaimer van Volkswagen

1.
Alleen verkrijgbaar in combinatie met de radio's 'Composition', 'Composition Colour', 'Composition Media' en 'Ready 2 Discover' of de navigatiesystemen 'Discover Media', ‘Discover Pro’ en ‘Discover Pro Max’. Via App-Connect is het altijd mogelijk om gebruikt te maken van de technologieën Apple CarPlay en Android Auto. De twee technologieën worden beheerd door Apple en Google waardoor Volkswagen AG geen invloed heeft op de beschikbaarheid van Apple CarPlay en Android Auto per land en de disponibiliteit van de technologieën dus per land kan variëren. De beschikbaarheid van Apple CarPlay kunt u opzoeken op https://www.apple.com/nl/ios/feature-availability/#apple-carplay en die van Android Auto op https://www.android.com/intl/be_nl/auto/. De functies kunnen tijdens de contractduur onderhevig zijn aan inhoudelijke wijzigingen of worden stopgezet. Om te voorkomen dat u wordt afgeleid, kunnen tijdens de rit alleen gecertificeerde apps worden gestart. Houd er in dit verband ook rekening mee dat sommige apps niet voor elk van de twee technologieën worden aangeboden. Informatie over de compatibiliteit van smartphones vindt u voor Apple CarPlay op https://www.apple.com/benl/ en voor Android Auto op https://www.android.com/intl/be_nl/auto/. Apple CarPlay is een handelsmerk van Apple Inc. Android Auto is een handelsmerk van Google LLC.
2.
Wanneer u een nieuwe auto aankoopt, hebt u de optie om de digitale diensten van VW Connect resp. VW Connect Plus of We Connect resp. We Connect Plus gedurende de eerste gratis contractperiode te gebruiken. Om de VW Connect- resp VW Connect Plus- of We Connect- resp We Connect Plus-diensten te kunnen gebruiken voor de ID. familie heeft u een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig en moet u zich aanmelden met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Nadat u het Volkswagen ID gebruikersaccount met succes hebt aangemaakt en hebt gekoppeld aan uw auto, kunt u gedurende een eerste contractperiode gratis gebruikmaken van de auto-, land-, software- en uitvoeringsafhankelijke digitale diensten. Bovendien moet er online op www.myvolkswagen.net of via de app Volkswagen” (verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store) een afzonderlijk VW Connect- of VW Connect Plus- dan wel We Connect- of We Connect Plus-contract worden afgesloten met Volkswagen AG. De werkelijke duur van de gratis contractperiode hangt af van wanneer u de digitale diensten activeert. De gratis aangeboden initiële contractduur begint uiterlijk vanaf de negentigste dag na de eerste levering automatisch te lopen. U kunt de exacte contractduur voor uw specifieke auto bekijken op myVolkswagen www.myvolkswagen.net Enkele mobiele onlinediensten van We Connect / We Connect Plus of VW Connect / VW Connect Plus kunnen alleen via de app Volkswagen” worden gebruikt. Voor het gebruik van de gratis app is een smartphone met een geschikt besturingssysteem iOS of Android nodig, alsmede een simkaart met dataoptie en een bestaand of afzonderlijk af te sluiten mobieletelefoniecontract tussen u en uw mobiele provider. Door het uitwisselen van gegevens via internet kunnen, afhankelijk van het tarief voor mobiele telefonie en met name bij gebruik in het buitenland, extra kosten (bijv. roamingkosten) ontstaan.   De mobiele onlinediensten zijn gedurende de overeengekomen contractduur beschikbaar en kunnen tijdens de contractduur aan inhoudelijke veranderingen onderhevig zijn. Welke diensten in de pakketten We Connect en We Connect Plus dan wel VW Connect en VW Connect Plus zijn inbegrepen, kan van land tot land verschillen. De beschikbaarheid is ook afhankelijk van het model van de auto, de uitrusting en de geïnstalleerde softwareversie. Dit geldt ook voor de diensten van derden. Meer informatie vindt u op connect.volkswagen.com en bij uw Volkswagen-partner. Houd ook rekening met de actuele algemene voorwaarden voor de digitale diensten van de ID. -familie. 
4.
De vermelde verbruiks- en uitstootcijfers hebben geen betrekking op één afzonderlijke auto en maken geen deel uit van het aanbod, maar dienen uitsluitend ter vergelijking tussen de verschillende type auto’s. Extra uitrustingen en accessoires (aanbouwdelen, bandenmaat, enz.) kunnen relevante voertuigparameters, zoals het gewicht, de rolweerstand en de aerodynamica, veranderen en naast weers- en verkeersomstandigheden, en het individuele rijgedrag van invloed zijn op het brandstofverbruik, het stroomverbruik, de CO₂-uitstoot en de rijprestaties van een voertuig.