Wereldpremière van de nieuwe Golf Variant

Volkswagen toont in wereldpremière de nieuwe Golf Variant: de compacte break is voortaan nog ruimer, dynamischer en meer digitaal.

Het grotere ruimteaanbod, de uitgebreide standaarduitrusting en de nieuwe aandrijflijnen met mild-hybride en twindosing-technologie zijn baanbrekend. Parallel debuteert ook de nieuwe Golf Alltrack als vierwielaangedreven Golf Variant met SUV-genen.

Verkoopdirecteur Jürgen Stackmann: “Als compact ruimtewonder heeft de Golf Variant sinds zijn debuut in 1993 al meer dan drie miljoen klanten overtuigd. De jongste generatie begeestert met een wondermooi design en maakt met de meest vooruitstrevende cockpit in zijn segment een reuzensprong richting digitalisering. Bovendien blinkt hij uit door efficiënte aandrijflijnen, een zeer hoog veiligheidsniveau en duidelijk meer ruimte: de perfecte gezinswagen. “

Ruim interieur

Vijf passagiers vinden comfortabel een plaats in de nieuwe Golf Variant, want de groei in de wielbasis komt bijna geheel de binnenruimte ten goede. Passagiers bergen hun bagage op in een ruim bemeten koffer: tot aan de bovensten rand van de rugleuning van de achterbank staat 611 liter bagageruimte ter beschikking. Bij belading tot het dak met een geïntegreerd scheidingsnet tot aan de rugleuning van de voorstoelen groeit het volume tot 1.642 liter.

Nieuwe aandrijflijnen

Zoals bijvoorbeeld de eTSI met 48V-technologie en 7-traps DSG: een 48V-aandrijfriemstartgenerator, een 48V-lithium-ionbatterij en de TSI-motor versmelten hier tot een nieuwe mild-hybride aandrijflijn.

Voordelen van de nieuwe eTSI zijn een duidelijke verbruiksdaling omdat de Golf Variant telkens wanneer dat mogelijk is zijn direct ingespoten benzinemotor uitschakelt en plaatselijk uitstootvrij ‘zeilt’. Bovendien zijn alle eTSI’s standaard gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling (7-traps DSG). Daarnaast zijn innovatieve TDI-motoren verkrijgbaar voor de Golf Variant: het zogenaamde twindosing – een dubbele AdBlue®-injectie met twee SCR-katalysatoren (Selective Catalytic Reduction) – reduceert de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) ingrijpend.

De nieuwe Golf Alltrack

Met de nieuwe Golf Variant komt ook de tweede generatie van de Golf Alltrack op de markt. Als zogenaamde cross-over tussen de Golf Variant en de SUV-wereld beschikt de nieuwe Golf Alltrack standaard over permanente vierwielaandrijving (4Motion), een verhoogde bodemvrijheid, een offroad-look met specifieke bumpers en een gepersonaliseerd interieur.