De Volkswagen elektrische wagens

Rij de toekomst binnen.

Respect voor het milieu en duurzaamheid, dat is de filosofie achter elektrische auto’s. De lage of onbestaande emissie zal ieders leven een pak aangenamer maken. Bovendien bieden deze auto’s ook een nieuwe ervaring achter het stuur. Een elektromotor schakelt niet, dus de prestaties zijn sterker dan u vermoedt. En binnenin is het heerlijk stil en rustgevend. Het is een nieuwe manier van autorijden. Wist u trouwens dat Volkswagen al in 1972 een elektrische wagen ontwikkeld had? Het Volkswagen Type 2-busje reed toen al emissievrij rond.

In 1976 was het de beurt aan de Volkswagen Golf 1 Electric. Al die ervaring resulteerde in onze huidige en elektrische gamma van nu. En natuurlijk vormt het ook de basis van de I.D.-vloot, die vanaf 2020 uitgerold wordt. De ambitie van Volkswagen is duidelijk: tegen 2025 willen we de wereldleider zijn in elektrische mobiliteit. Per jaar willen we dan 1 miljoen elektrische wagens verkopen. Daarom zetten we nu al onze middelen in om de modellen te ontwikkelen die de toekomst vorm zullen geven.

Milieuvriendelijk is maar een van de vele voordelen.

Voordelen

Het grote voordeel van onze elektrische wagens is hun duurzame karakter. Ze stoten weinig of geen CO2-uit. Ze zetten de energie die vrijkomt bij het remmen om in elektriciteit om de batterij op te laden. En, tot slot, ze rijden dus op elektriciteit. Dat is goed voor ons allemaal.

Alle innovatieve technologie komt hier samen.

Elektrische auto’s zijn staaltjes toptechnologie. En die zit niet alleen onder de motorkap.

Rij zen, voordelig en groen.

Nieuwe technologieën brengen nieuwe voordelen met zich mee. Wanneer u elektrisch rijdt, zit u bijvoorbeeld heel zen achter het stuur omdat het zo stil is in de auto. U betaalt ook een pak minder voor elektriciteit dan voor brandstof. En zo’n elektrische motor, die is best pittig. Omdat u niet hoeft te schakelen, verliest u geen trekkracht. Tot slot is er het groene aspect. Dat speelt in het voordeel van ons allemaal.

Ontdek al onze elektrische modellen

ID.3
ID.3

Al in november 2016 lanceerde Volkswagen de ID.3, de eerste Volkswagen van een nieuwe vloot elektrische wagens. Vanbuiten is hij zo groot als de Golf, maar vanbinnen is hij zo groot als de Passat. Bovendien kunt u de ID.3 volledig verbinden met uw thuisnetwerk en uw smartphone. In 2025 zal de ID.3 volledig autonoom rijden.

ID.4

Robuust en tegelijk vloeiend. De 4,58 meter lange ID.4 staat sterk en zelfbewust op de weg. Zijn design is helder, vloeiend en krachtig. Hij combineert een robuust SUV-karakter met een sterk ontwikkelde stroomlijn. De elektrische SUV van Volkswagen is een allrounder die ook lange ritten soeverein verteert. De ID.4 1ST-versies hebben een batterij van 77 kWh netto-energie. Ze weegt 493 kilo en biedt tot 520 kilometer realistisch rijbereik.

ID.4
e-Golf
Onze slimme
laadoplossingen.

Ontdek onze slimme laadoplossingen voor uw elektrische wagen.

Volgende generatie wagens

Een icoon voor een nieuw tijdperk.

De minibusjes van Volkswagen zijn legendarisch. Met de ID. BUZZ hebben ze een toekomstversie gekregen. Dit elektrische busje biedt u 600 km emissievrij rijplezier. Natuurlijk is hij op elk moment geconnecteerd met de wereld rondom u. Dan geniet u nog meer van de rit, terwijl de ID. BUZZ volledig autonoom rondrijdt.

Voor ieder een Volkswagen

Al onze modellen.