De Volkswagen elektrische wagens

Rij de toekomst binnen.

Respect voor het milieu en duurzaamheid, dat is de filosofie achter elektrische auto’s. De lage of onbestaande emissie zal ieders leven een pak aangenamer maken. Bovendien bieden deze auto’s ook een nieuwe ervaring achter het stuur. Een elektromotor schakelt niet, dus de prestaties zijn sterker dan u vermoedt. En binnenin is het heerlijk stil en rustgevend. Het is een nieuwe manier van autorijden. Wist u trouwens dat Volkswagen al in 1972 een elektrische wagen ontwikkeld had? Het Volkswagen Type 2-busje reed toen al emissievrij rond.

In 1976 was het de beurt aan de Volkswagen Golf 1 Electric. Al die ervaring resulteerde in onze huidige en elektrische gamma van nu. En natuurlijk vormt het ook de basis van de I.D.-vloot, die vanaf 2020 uitgerold wordt. De ambitie van Volkswagen is duidelijk: tegen 2025 willen we de wereldleider zijn in elektrische mobiliteit. Per jaar willen we dan 1 miljoen elektrische wagens verkopen. Daarom zetten we nu al onze middelen in om de modellen te ontwikkelen die de toekomst vorm zullen geven.

Milieuvriendelijk is maar een van de vele voordelen.

Voordelen

Het grote voordeel van onze elektrische wagens is hun duurzame karakter. Ze stoten weinig of geen CO2-uit. Ze zetten de energie die vrijkomt bij het remmen om in elektriciteit om de batterij op te laden. En, tot slot, ze rijden dus op elektriciteit. Dat is goed voor ons allemaal.