Gray VW ID.5 is parked in front of a house wall, view diagonally to the right from the front, man walks quickly towards the electric car.

De volledig
elektrische ID.5

De elegante vorm van efficiëntie

Met krachtige e-prestaties en een vloeiend silhouet zet de nieuwe ID.5 een moderne symbiose van SUV en coupé neer. Up te daten ‘over-the-air’ en klaar om elektrische mobiliteit opnieuw te definiëren.

Side view of a VW ID.5 in front of a wooden wall

Elegant coupédesign 

De nieuwe ID.5 overtuigt met een trendsettende vorm die de sterke punten van een SUV combineert met het aerodynamische silhouet van een coupé - zonder enige compromissen.

Intelligent opladen & rijbereik tot 520 km

Met standaard 77 kWh nettobatterij-energiecapaciteit voor tot 520 km rijbereik, laadt de ID.5 niet alleen snel (met tot 175 kW (DC)), maar ook intelligent.

Interior view of a VW ID.5, front view of the back seat on which a reading woman is sitting

Open space interieurdesign

Het intelligente en royaal ontworpen ‘open space’ interieur biedt u meer vrijheid en ruimte voor alles wat voor u belangrijk is.

Koetswerk

Nader in stralend licht

Al bij de eerste aanblik toont de nieuwe ID.5 zich optioneel met een echt highlight:  het innovatieve IQ.LIGHT. De matrixtechnologie maakt rijden met continu grootlicht mogelijk zonder andere weggebruikers te verblinden. Een elegante lichtband loopt tussen de fraai gevormde ledmatrixkoplampen en het Volkswagen-logo. Wat aan de voorkant indruk maakt, mag aan de achterkant niet ontbreken: het pack omvat de optionele 3D-ledachterlichten met dynamisch remlicht en geïntegreerd dynamisch knipperlicht, dat met vloeiende lichtbewegingen de richting aangeeft.

Interieur

Licht voor bijna elke sfeer

Geef uw ID.5 meer persoonlijkheid. Kies hiervoor uit tien standaard kleuren (in optie zijn 30 kleuren mogelijk) en laat het interieur in een zacht licht baden. Zoals het dashboard, het aflegvak voor gsm en de deuren. Wenst u een koele of warmere verlichting? U bepaalt het zelf.

Technologie

Houdt u op het juiste spoor. En de anderen op afstand.

Met de optionele Travel Assist hebt u een bijzonder nuttige rijassistent aan boord.

De Travel Assist kan de rijstrook, de afstand tot de voorligger en de door u ingestelde maximumsnelheid aanhouden.
 
Hij maakt daarbij onder andere gebruik van de adaptieve rijstrookgeleiding. Het voertuig wordt hier actief in het midden van de rijstrook gehouden. De Travel Assist past zich aan uw rijstijl aan en kan ook verder naar links of rechts rijden op de eigen rijstrook in plaats van precies in het midden.

Bovendien ondersteunt de Travel Assist u desgewenst actief op de snelweg bij het wisselen van rijstrook.
Voorwaarde voor de genoemde functies is dat de Travel Assist de rijstrookgrenzen aan beide zijden herkent.

Als er zwermgegevens beschikbaar zijn, d.w.z. rijgegevens van meerdere voertuigen in de buurt, hoeft de Travel Assist slechts op één gedetecteerde rijstrookgrens te vertrouwen om het spoor aan te houden, bijvoorbeeld op secundaire wegen zonder middenstrookmarkeringen.

Bovendien beschikt de Travel Assist over een vooruitziende snelheidsregeling en bochtenassistent. Zo kan de snelheid van het voertuig worden aangepast aan de geldende snelheidsbeperkingen en aan de wegindeling (bochten, rotondes enz.).

Registreer u nu en wees uw tijd vooruit

Ontvang regelmatig updates over de ID.-familie en elektromobiliteit.

Opladen

Opladen wordt kinderspel

Voortaan hoeft u zich over veel aspecten veel minder zorgen maken. Overal in Europa hebt u met We Charge toegang tot meer dan 200.000 oplaadpunten, inclusief het volledige snellaadnetwerk van IONITY. Dankzij Plug & Charge Online hoeft u zich zelfs niet meer te authenticeren via een kaart of app voor u gaat opladen, want uw ID.5 doet dat voor u. ID.-bestuurders kunnen kiezen uit aantrekkelijke oplaadtarieven voor occasionele bestuurders tot kilometervreters en profiteren van exclusieve prijsvoordelen. De oplaadtarieven en de gratis oplaadkaart kunnen worden besteld via de We Connect ID.-app.

Kies uw ID.5

Selecteer het uitrustingsniveau en klik op ‘Configureren’ om van start te gaan.