De 150 miljoenste Volkswagen verliet de fabriek

De productie van het 150 miljoenste voertuig, dat moet gevierd worden ! Als bij toeval, gaat het om een Volkswagen Golf GTE, die bedacht werd voor het welzijn van de volgende generaties.

Op 24 augustus 2017 rolde de 150 miljoenste geproduceerde Volkswagen van de productielijn in Wolfsburg. Naast deze Golf GTE, verklaarde CEO Dr. Herbert Diess : «  Ik zie deze 150 miljoenste Volkswagen als een motivatie om de beloftevolle toekomst van Volkswagen te verzekeren. » Van zijn kant bevestigde Bernd Osterloh, de voorzitter van de ondernemingsraad van de Groep : « Onze collega’s hebben gedurende generaties fantastisch werk geleverd». Met de Volkswagen Golf GTE plug-in hybride, het model dat deze verjaardag markeert, lijkt ook de toekomst van de volgende generaties verzekerd, omdat ze overeenstemt met de toekomstgerichte mobiliteitsstrategie van Volkswagen.

Ik zie deze 150 miljoenste Volkswagen als een motivatie om de beloftevolle toekomst van Volkswagen te verzekeren.
Herbert Diess

De Golf en alle andere modellen.

Voor de Golf, was het de Beetle die als eerste zijn stempel op de auto-industrie drukte. Toen de productie ervan ten einde liep in Mexico in 2003, waren er van deze kleine populaire wagen al 21,5 miljoen exemplaren gebouwd. De Volkswagen Golf slaagde erin dit record in 2013 te verbeteren want toen stond de teller op 30 miljoen stuks.

De Beetle en de Golf zijn de meest emblematische modellen voor het merk, maar het zijn niet de enige modellen die Volkswagen zo succesvol maakten. Van de ongeveer 60 verschillende voertuigen die wereldwijd al werden verkocht, waren meer dan 20 miljoen Passats, 19,5 miljoen Jetta’s en bijna 17 miljoen Polo’s.

Vandaag mag de fabriek in Wolfsburg trots zijn deze verjaardag te vieren, want zij droeg bij tot het succes van Volkswagen, door op haar eentje al 44 miljoen voertuigen te assembleren.