T-Roc R

Volkswagen T-Roc R.

De T-Roc R werd samen met de “R”-afdeling van Volkswagen ontwikkeld en biedt een subtiele mix van een schitterende look en topprestaties.

Op de Internationale Autosalon van Genève presenteert Volkswagen het nieuwe topmodel van het succesvolle crossover-gamma: de Volkswagen T-Roc R.

De ultieme compacte crossover.

Krachtige versie.

Deze krachtige versie werd door Volkswagen R ontwikkeld en de T-Roc R werd op het beroemde circuit van de Nürburgring door wereldkampioen rallycross Petter Solberg en officieel Volkswagen-piloot Benjamin Leuchter afgesteld. Deze “R” biedt indrukwekkende prestaties want de tweeliter 4-cilinder TSI-benzinemotor levert 221 kW/300 pk en 400 Nm koppel. De T-Roc R wordt standaard uitgerust met 4Motion vierwielaandrijving en een DSG 7-trapversnellingsbak met dubbele koppeling. Die combinatie garandeert spectaculaire acceleraties zonder tractieverlies, want hij spurt in amper 4,9 seconden van 0 tot 100 km/u en de maximumsnelheid wordt elektronisch begrensd bij 250 km/u!

Het sportieve chassis zorgt voor een optimale wegligging en de standaard gemonteerde progressieve besturing maakt deze T-Roc R bijzonder wendbaar. Het geoptimaliseerde remsysteem, dat tot nu toe werd voorbehouden aan de Volkswagen Golf R Performance, zorgt voor nog betere remprestaties. Naast de klassieke rijmodi, komt er ook een Race-stand die een bijzonder sportief rijgedrag mogelijk maakt. Dit wordt aangevuld met de Launch Control, die een optimale tractie garandeert tijdens het accelereren omdat het motorkoppel volledig kan worden benut dankzij de aangepaste stabiliteitsregeling van het voertuig. Tot slot kan de elektronische stabiliteitscontrole ESC eveneens manueel worden uitgeschakeld voor uitermate dynamische rijstijl.

T-Roc R

Uniek design.

Onderaan het volledig vernieuwde radiatorrooster zit een zilverkleurige aluminium strip die over de gehele breedte van de wagen doorloopt. De specifieke voor- en achterbumpers worden in dezelfde kleur als het koetswerk gelakt. Vooraan worden de dagrijlichten in de bumper geïntegreerd. Dit R-model maakt eveneens het verschil met de koetswerkbeschermers onderaan in een contrasterende kleur en specifieke luchtinlaten. De achterkant van het voertuig valt op door de bumper die in het bovenste gedeelte zichtbare luchtuitlaten heeft. Verder is er een diffuser met de twee exclusieve dubbele uitlaten. De T-Roc R wordt standaard geleverd met lichtmetalen 18-inch velgen, optioneel zijn eveneens 19-inch wielen beschikbaar.

Toon je ware karakter.