I.D. ontwikkelt polyvalent elektrisch platform!

Het nieuwe platform voor het I.D. gamma van Volkswagen biedt een revolutionair en veelzijdig concept. Het wordt ontwikkeld voor alle elektrische voertuigen van het merk, gaande van stadsauto's over SUV's, tot bedrijfsvoertuigen toe.

Ruim.

In tegenstelling tot de actuele e-Golf en e-Up - die werden ontwikkeld op basis van een auto met verbrandingsmotor - wordt het nieuwe onderstel volledig bedacht met het oog op elektrische aandrijving. Het is erg vernieuwend en zal voor het eerst worden gebruikt in 2020 voor het I.D. berlinemodel.

Het gaat om een compact model dat een autonomie biedt, vergelijkbaar met die van een hedendaagse benzinewagen (tussen 330 en 550 km). Verder biedt deze wagen een uitzonderlijke interieurruimte en een bijzonder luxueuze afwerking. Omdat er geen verbrandingsmotor wordt voorzien, kunnen voor- en achteras zeer ver uit elkaar staan zodat extra binnenruimte ontstaat.

Architectuur van de Volkswagen ID

Evenwichtig.

Deze technologische revolutie is cruciaal voor Volkswagen en ze gaat uiteraard veel verder dan dat! Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een elektromotor op de achteras te monteren en de batterijen kunnen onder de bodem van de wagen worden geplaatst.

Precies door deze architectuur realiseert men niet alleen een perfecte gewichtsverdeling, de inzittenden genieten bovendien van een hogere en comfortabele zithouding. De toekomst begint vandaag!