Een man met een winterjas aan staand in een besneeuwd landschap en kijkend op zijn smartphone.
1

VW Connect of We Connect voor ID. -modellen activeren

VW Connect of We Connect voor ID. -modellen activeren

Laat u voor, tijdens en na de rit bijstaan door onlinediensten. Wij begeleiden u stap voor stap door het activeringsproces. 

Dit wordt aangeboden door Volkswagen AG, Deutschland.

Uw weg naar de verbonden ID. 

Let op, voor een volledig gebruik van de functionaliteiten is een Volkswagen ID gebruikersaccount en een afzonderlijk contract met Volkswagen AG over het gebruik van mobiele onlinediensten vereist.

--:--

Zo activeert en gebruikt u VW Connect resp. We Connect voor ID.

De volgende handleiding leidt u stapsgewijs door het activeringsproces voor het verbinden van uw ID.

Activeringshandleiding downloaden

Persoon staat naast een Volkswagen en bedient de Volkswagen-app op een mobiele telefoon
2,3,4,5
2.
Afbeeldingen kunnen afwijken
3.
Stroomverbruik in kWh/100 km: gecombineerd 16,5-15,2; CO2-uitstoot in g/km: gecombineerd 0. Voor de wagen zijn alleen nog verbruiks- en uitstootwaarden van de WLTP-testprocedure beschikbaar, en geen gegevens van NEDC-testen. Actieradius: gecombineerd 417-560 km. Gegevens over het verbruik en de CO2-uitstoot bij marges afhankelijk van de gekozen uitrusting van het voertuig.

Volkswagen -app downloaden

Verbind uw elektrische auto met geselecteerde remote functies, relevante voertuiginformatie en de We Charge oplaadservice op uw smartphone.

Van We Connect Start naar We Connect en We Connect Plus

Als uw ID -model bijgewerkt is met softwareversie 3.0 via een over-the-air update, begint u met We Connect Start. Om te kunnen genieten van de vele voordelen van We Connect en We Connect Plus, meldt u zich als hoofdgebruiker aan bij uw infotainmentsysteem en activeert u vervolgens de bijbehorende pakketten in de In-Car Shop. 

Blik in de bestuudersruimte van een VW ID.5. Man zittend op passagiersstoel en bedient infotainmentsysteem
6
6.
Stroomverbruik in kWh/100 km: gecombineerd 18,6-16,0; CO2-uitstoot in g/km: gecombineerd 0. Voor de wagen zijn alleen nog verbruiks- en uitstootwaarden van de WLTP-testprocedure beschikbaar, en geen gegevens van NEDC-testen. Gegevens over het verbruik en de CO2-uitstoot bij marges afhankelijk van de gekozen uitrusting van het voertuig.

Disclaimer van Volkswagen

1.
Om de VW Connect- en VW Connect Plus- resp. We Connect- en We Connect Plus-diensten te kunnen gebruiken voor de ID. -familie, hebt u een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig en moet u uzelf met uw gebruikersnaam en wachtwoord aanmelden bij We Connect/We Connect Plus. Daarnaast moet er een afzonderlijk VW Connect-/VW Connect Plus- of We Connect-/We Connect Plus-contract worden afgesloten met Volkswagen AG online. Na de levering van de auto hebt u 90 dagen de tijd om de auto op myvolkswagen.net of via de app Volkswagen” (verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store) te registreren en de diensten van VW Connect Plus / We Connect Plus voor de volledige duur van de overeengekomen gratis looptijd te kunnen gebruiken. Als u de auto op een later tijdstip registreert, wordt de duur van de initiële looptijd korter. U kunt de exacte looptijd bekijken tijdens het activeringsproces of na activering op myvolkswagen.net. Na afloop van de initiële looptijd van VW Connect Plus / We Connect Plus kan deze tegen betaling worden verlengd.    Enkele mobiele onlinediensten van VW Connect / VW Connect Plus of We Connect / We Connect Plus kunnen alleen via de app Volkswagen” worden gebruikt. Voor het gebruik van de gratis app is een smartphone met een geschikt besturingssysteem iOS of Android nodig, alsmede een simkaart met dataoptie en een bestaand of afzonderlijk af te sluiten mobieletelefoniecontract tussen u en uw mobiele provider vereist. Door het uitwisselen van gegevens via internet kunnen, afhankelijk van het tarief voor mobiele telefonie en met name bij gebruik in het buitenland, extra kosten (bijv. roamingkosten) ontstaan.   De mobiele onlinediensten zijn gedurende de overeengekomen contractduur beschikbaar en kunnen tijdens de contractduur aan inhoudelijke veranderingen onderhevig zijn. Welke diensten in de pakketten VW Connect en VW Connect Plus dan wel We Connect en We Connect Plus zijn inbegrepen, kan van land tot land verschillen. De beschikbaarheid is ook afhankelijk van het model van de auto, de uitrusting en de geïnstalleerde softwareversie. Dit geldt ook voor de diensten van derden. Meer informatie vindt u op https://connect-shop.volkswagen.com en bij uw Volkswagen-partner. Houd ook rekening met de actuele algemene voorwaarden voor de digitale diensten van de ID. -familie.  
4.
Op basis van de wereldwijd geharmoniseerde testprocedure voor personenauto's en lichte bedrijfswagens (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP) vastgestelde waarden. De actieradius van andere uitvoeringen van een model wordt bepaald door metingen op een rollenbank. De daadwerkelijke actieradius is in de praktijk o.a. afhankelijk van de rijstijl, snelheid, het gebruik van (hulp)apparatuur, de buitentemperatuur, het aantal passagiers/de lading, de topografie en het verouderings- en slijtageproces van de accu.
5.
De opgegeven verbruiks- en uitstootwaarden zijn volgens de wettelijk voorgeschreven meetprocedures verkregen. Op 1 januari 2022 heeft de WLTP-testcyclus de NEDC-testcyclus volledig vervangen, zodat na deze datum geen NEDC-waarden meer beschikbaar zijn voor nieuwe auto’s met typegoedkeuring. De informatie heeft geen betrekking op een individuele auto en maakt geen deel uit van het aanbod, maar dient uitsluitend ter vergelijking tussen de verschillende typen auto’s. Extra uitrustingen en accessoires (aanbouwdelen, bandenmaat, enz.) kunnen relevante voertuigparameters, zoals het gewicht, de rolweerstand en de aerodynamica veranderen en naast weers- en verkeersomstandigheden, en het individuele rijgedrag van invloed zijn op het brandstofverbruik, het stroomverbruik, de CO2-uitstoot en de rijprestaties van een voertuig. Vanwege de meer realistische testomstandigheden zijn de brandstofverbruiks- en CO2-uitstootwaarden gemeten volgens de WLTP in veel gevallen hoger dan de waarden gemeten volgens de NEDC. Daardoor kunnen sinds 1 september 2018 bij de motorrijtuigenbelasting overeenkomstige veranderingen optreden. Meer informatie over de verschillen tussen WLTP en NEDC kunt u vinden op  Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële specifieke CO2-uitstoot van nieuwe personenauto's is te vinden in "Leidraad over het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en stroomverbruik van nieuwe personenwagens", die op alle verkooppunten en bij de DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern of op www.dat.de/co2 verkrijgbaar is.