De Upgrades kunnen via de In-Car shop op het scherm van uw VW worden geselecteerd en geïnstalleerd.
1

Upgrades - het allerbeste voor uw toekomst

Dit wordt aangeboden door Volkswagen AG, Deutschland.

Het allerbeste voor uw toekomst! Alsnog.

VW Connect en We Connect2 zijn het opstapje naar de nieuwste generatie van mobiele onlinediensten en services in heel veel modellen van Volkswagen. Als u van begin af aan online kunt gaan als u dat wenst, beschikt u over tal van VW Connect- of We Connect-diensten. Na een eenmalige activering en aanmelding met uw Volkswagen ID maakt VW Connect of We Connect het dagelijkse leven niet alleen aangenamer maar ook comfortabeler. Nieuw daarbij is dat u de mogelijkheid hebt geselecteerde nieuwe functies voor uw Volkswagen ook na de koop in te schakelen. Volledig volgens uw wensen personaliseerbaar. En dat heel eenvoudig via de In-Car shop van het infotainmentsysteem of in de Volkswagen Connect shopOpens an external link. Hier kunt u als VW Connect- of We Connect-hoofdgebruiker de verschillende verkrijgbare upgrades1 voor uw auto bekijken en comfortabel direct online aanschaffen. U kunt uzelf eventueel ook op locatie laten adviseren door uw Volkswagen-partner, bij wie u bovendien een voucher kunt aanschaffen, waarmee u in onze winkels ook Upgrades kunt aanschaffen.

--:--

Uw Volkswagen leert altijd bij: Upgrades voor auto’s die gereed zijn voor VW Connect of We Connect

Als u nog geen navigatiesysteem heeft in uw T-Roc, Tiguan, Touran of Polo, kunt u deze eenvoudig alsnog kopen.

Navigatie: weet waar u heen gaat

Wilt u een betere oriëntatie? Activeer dan alsnog de navigatiefuncties voor het infotainmentsysteem 'Ready 2 Discover' om uw auto op te waarderen met intuïtieve navigatie. Na de activering beschikt u over een geïntegreerde, intuïtieve navigatie met kaartweergave voor Europa en toegang tot bijzondere bestemmingen (POI’s). Deze functies zijn na activering in de auto continu beschikbaar en niet gekoppeld aan een internetverbinding of een VW Connect- of We Connect-contract. Naast deze handige offlinefuncties hebt in combinatie met een VW Connect Plus- of We Connect Plus-licentie toegang tot aanvullende nuttige onlinediensten. Zo wordt u, als hoofdgebruiker, dankzij de online verkeersinformatie nagenoeg in real time over veranderingen en gevaren op de route geïnformeerd. Daarnaast zorgt de online routeberekening met permanente inachtneming van de verkeerssituatie en prognoses voor een optimale en veilige aankomst op uw bestemming. Uw kaartmateriaal wordt via online kaartupdate (na selectie van de instelling 'Positie delen' in het infotainmentsysteem) automatisch en regelmatig bijgewerkt zodra de auto online is.

De spraakbesturing kunt u na aankoop activeren, zodat u uw Volkswagen heel natuurlijk met uw stem kunt bedienen.

De spraakbediening3: “Hallo Volkswagen

Uw Volkswagen begrijpt u: Via de uitspraak 'Hallo Volkswagen' begint er een natuurlijke dialoog, zo wordt het veilig en comfortabel aansturen van de gekozen functies zoals telefonie, media of navigatie mogelijk. Activeer daarvoor de spraakbediening voor het infotainmentsysteem 'Ready 2 Discover' 4 of 'Discover Media' en stuur, afhankelijk van het automodel en de uitrusting, talrijke functies van de auto aan met uw stem. Hierdoor kun u zich volledig op de weg concentreren en voortaan nog meer van uw ritten genieten. 

App-Connect ophalen en de smartphoneverbindingen Apple CarPlay en Android Auto wireless gebruiken.

App Connect5: U haalt de apps naar uw auto

Met App-Connect worden bepaalde apps en inhoud via de kabel rechtstreeks naar het display van het infotainmentsysteem van uw Volkswagen overgedragen en kunnen deze makkelijk en overzichtelijk door u worden bediend. Zo wordt het bijzonder eenvoudig om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot muziek, nieuws, kaarten of gesproken boeken. Volkswagen biedt twee interfaces voor het koppelen van smartphones met talrijke mogelijkheden: Apple CarPlay en  Android Auto van Google. Daarnaast kunnen Apple CarPlay en Android Auto van Google als upgrade voor het navigatiesysteem “Discover Media” en voor “Ready 2 Discover” draadloos worden gebruikt. Om te voorkomen dat u wordt afgeleid, kunnen tijdens de rit alleen gecertificeerde apps worden gestart.

Extra Upgrades voor uw Golf

Automatische afstandsregeling (ACC) is een systeem dat voorliggers herkent en automatisch de ingestelde afstand tot deze voertuigen aanhoudt. De VW Golf kan na aankoop met AAC worden uitgerust.

Automatische afstandsregeling ACC6: Houd afstand. En maximumsnelheden aan.

De automatische afstandsregeling ACC houdt een door u ingestelde maximumsnelheid tot 210 km/u aan. Wanneer uw Golf een voorligger nadert, past de ACC de snelheid automatisch binnen de ingestelde grenzen aan en kan daardoor de afstand die u hebt ingesteld, aanhouden.

U kunt zelfs het assistentiesysteem Light Assist als Upgrade voor de Golf 8 bijkopen.

Light Assist: Verblindingsvrij. In bijna alle situaties.

De grootlichtassistent 'Light Assist', zet ritten met de Golf in een volledig nieuw licht. Met een camera die is ingebouwd achter de voorruit, kan Light Assist tegenliggers en voorliggers binnen de systeemgrenzen herkennen en automatisch schakelen tussen dim- en grootlicht. Zijn dat geen mooie vooruitzichten?

Bij de Golf 8 kan tegen betaling ook later verkeerstekenherkenning worden geïnstalleerd.

Verkeerstekenherkenning: laat zien wat belangrijk is.

De verkeerstekenherkenning kan binnen het kader van de systeemgrenzen met de camera snelheidsbegrenzingen, inhaalverboden en gevarenborden herkennen en deze weergeven op het multifunctionele display. Zo behoudt u gemakkelijker het overzicht in het verkeer.

Via Upgrade kunt u de kleurenkeuze van de sfeerverlichting in de VW Golf 8 uitbreiden.

Sfeerverlichting (meerkleurig): Voor innerlijke rust.

Geef uw nieuwe Golf meer persoonlijkheid. Met de uitbreiding van de standaard sfeerverlichting kunt u aan de hand van uw stemming de kleur van de verlichting in het interieur wijzigen. Met de sfeerverlichting (meerkleurig) krijgt u als Upgrade namelijk de beschikking over een uitgebreid kleurenpakket en daarmee een grotere keuze aan accentkleuren. Kies koelere of warmere kleuren, kleuren die passen in een verlichte metropool of ‘s nachts op donkere landwegen: kies voor elke rit een gepaste sfeer voor u en uw passagiers.

Nachtelijk beeld binnenin een VW Taigo. Gemakkelijk herkenbaar: de dynamische sfeerverlichting die achteraf als Upgrade is aangeschaft

Dynamische sfeerverlichting: verhelderend en informatief

Door de dynamische sfeerverlichting breidt u de basissfeerverlichting uit met de intuïtief waarneembare visualisering van verschillende functies. Daartoe behoren, afhankelijk van de uitrusting, waarschuwende en informerende inhoud zoals bijvoorbeeld de weergave van de versnelling of de portierwaarschuwing.

Ontdek wat er nog meer in uw Volkswagen zit

Bent u al in het bezit van de Golf en een geldig VW Connect- of We Connect-contract? Test dan als VW Connect- of We Connect-hoofdgebruiker nu bepaalde functies een proefmaand lang gratis.

Overzicht van de Upgrades-functies voor uw Volkswagen

Hier vindt u een eerste, vrijblijvend overzicht van de geselecteerde Upgrades in de auto van uw keuze die nog op een later moment kunnen worden geactiveerd. Doorgaans moet de auto over de voor de betreffende upgrade vereiste technische functies en hardware beschikken. Om erachter te komen welke daarvan daadwerkelijk beschikbaar zijn voor uw Volkswagen, gaat u naar uw In-Car shop van het infotainmentsysteem of de Volkswagen Connect shopOpens an external link. Hier kan de hoofdgebruiker een overzicht bekijken van alle voor de auto beschikbare functies en deze aanschaffen.

Golf 8 en modelvarianten

Andere auto’s die gereed zijn voor „VW Connect / We Connect**

Prijs (incl. btw.)

Navigatie

675 €*

Spraakbediening

275 €*

App-Connect

275 €*

Assistentiesysteem voor groot licht Light Assist

-

189 €*

Sfeerverlichting (meerkleurig)

-

59 €*

Dynamische sfeerverlichting

-

39 €*

Automatische afstandsregeling ACC

-

389 €*

Verkeerstekenherkenning

-

59 €*

Golf 8 en modelvarianten

Andere auto’s die gereed zijn voor „VW Connect / We Connect**

Prijs (incl. btw.)

675 €*

 *Prijs voor de Belgische markt incl. btw. De prijzen die op het moment van aankoop worden weergegeven in de Volkswagen Connect shop of in de in-Car shop zijn juridisch bindend. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de auto en de uitrusting.

** Passat Variant, Arteon, Arteon Shooting Brake, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, T-Roc, T-Roc Cabriolet, T-Cross, Taigo, Polo

Dit is misschien ook interessant voor u

Volkswagen Connect shop. Naar de digitale producten voor uw Volkswagen.

Heeft u vragen? Snelle antwoorden of persoonlijk advies bij onze digitale diensten vindt u hier.

Disclaimer van Volkswagen

1.
Voor de aanschaf van upgrades hebt u een Volkswagen ID gebruikersaccount, een geldig VW Connect- / We Connect-contract en uw verificatie als hoofdgebruiker, d.w.z. de koppeling van uw gebruikersaccount aan een specifieke wagen, nodig. Verder is het noodzakelijk dat de wagen over de voor de desbetreffende upgrade benodigde technische functies en software beschikt. De beschikbaarheid van upgrades kan ook afhangen van het modeljaar en de productiedatum. De hoofdgebruiker kan de beschikbare Upgrades voor de betreffende auto bekijken in de In-Car-shop van het infotainmentsysteem of in de Volkswagen Connect shop op connect-shop.volkswagen.com. Artikelen tegen betaling kunnen in de In-Car-shop en/of in de Volkswagen Connect shop worden aangeschaft met behulp van de op dat moment weergegeven en beschikbare betaalmiddelen. De beschikbaarheid van upgradefuncties in de webshop en de In-Car-shop kan van elkaar verschillen. Uw Volkswagen-partner adviseert u daarnaast graag bij vragen over upgrades en de beschikbaarheid ervan. Aangekochte en geactiveerde upgrades blijven bij de auto, kunnen door alle bestuurders worden gebruikt en zijn niet overdraagbaar naar andere auto's.
2.
Om gebruik te kunnen maken van de VW Connect / We Connect-diensten, hebt u een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig en moet u zich bij VW Connect / We Connect aanmelden met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Bovendien moet er online op www.myvolkswagen.net of via de app Volkswagen” (verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store) een afzonderlijk VW Connect- of VW Connect Plus- dan wel We Connect- of We Connect Plus-contract worden afgesloten met Volkswagen AG. Voor VW Connect Plus / We Connect Plus hebt u na de overhandiging van het voertuig 90 dagen de tijd om de auto via www.myvolkswagen.net of de app Volkswagen We Connect” te registreren en de diensten voor de volledige duur van de overeengekomen gratis looptijd te gebruiken. Voor klanten met VW Connect en VW Connect Plus geldt: Het gebruik van de mobiele onlinediensten wordt mogelijk gemaakt via een geïntegreerde internetverbinding. Voor het gebruik van de webradio, de wifi-hotspot en Alexa, voor zover aanwezig, kunnen tegen betaling datapakketten worden verkregen via de mobiele provider “Cubic Telecom” die binnen de beperkingen van de netwerkdekking in tal van Europese landen kunnen worden gebruikt. Het datavolume van deze pakketten kan door alle gebruikers en inzittenden in de auto worden gebruikt. Informatie over voorwaarden, prijzen en ondersteunde landen vindt u op vw.cubictelecom.com. Het is ook mogelijk om de webradio, wifi-hotspot en Alexa, voor zover aanwezig, te gebruiken met een mobiel eindapparaat (bijv. een smartphone) dat geschikt is om te fungeren als mobiele hotspot. In dit geval is de overeenkomstige dienstfunctie enkel met een bestaand of via een afzonderlijk af te sluiten contract voor mobiele telefonie tussen u en uw mobiele provider en binnen de dekking van het mobiele netwerk beschikbaar. Door het uitwisselen van gegevens via internet kunnen, afhankelijk van het tarief voor mobiele telefonie en met name bij gebruik in het buitenland, extra kosten (bijv. roamingkosten) ontstaan. Voor klanten met We Connect en We Connect Plus geldt: Het gebruik van de mobiele onlinediensten wordt mogelijk gemaakt via een geïntegreerde internetverbinding. Voor het gebruik van de streamingdiensten, enkele In-Car-apps en de wifi-hotspot zijn bij mobiele provider “Cubic Telecom“ tegen betaling datapakketten verkrijgbaar, die binnen de beperkingen van de netwerkdekking in talrijke Europese landen kunnen worden gebruikt. Het datavolume van deze pakketten kan door alle gebruikers en inzittenden in de auto worden gebruikt. Informatie over voorwaarden, prijzen en ondersteunde landen vindt u op vw.cubictelecom.com. Alternatief kunnen deze diensten worden gebruikt via een mobiel eindapparaat (zoals een smartphone) dat als mobiele wifi-hotspot kan fungeren. In dat geval zijn de overeenkomstige diensten enkel met een bestaand toestel of via een afzonderlijk af te sluiten contract voor mobiele telefonie tussen u en uw mobiele provider en binnen de dekking van het mobiele netwerk beschikbaar. Door het uitwisselen van gegevens via internet kunnen, afhankelijk van het tarief voor mobiele telefonie en met name bij gebruik in het buitenland, extra kosten (bijv. roamingkosten) ontstaan. Voor het gebruik van de gratis app Volkswagen” zijn een smartphone met het besturingssysteem iOS of Android nodig, alsmede een simkaart met dataoptie en een bestaand of afzonderlijk af te sluiten contract voor mobiele telefonie tussen u en uw mobiele provider vereist.     Welke diensten in de pakketten VW Connect en VW Connect Plus dan wel We Connect en We Connect Plus zijn inbegrepen, kan van land tot land verschillen. De beschikbaarheid is ook afhankelijk van het model van de auto, de uitrusting en de geïnstalleerde softwareversie. Dit geldt ook voor de diensten van derden. De diensten staan ter beschikking voor de overeengekomen looptijd van het contract en kunnen tijdens de looptijd inhoudelijk gewijzigd resp. stopgezet worden. Meer informatie vindt u op connect.volkswagen.com en bij uw Volkswagen-partner. Voor informatie over tariefvoorwaarden voor mobiele telefonie kunt u terecht bij uw mobiele provider.
3.
Online spraakbediening is momenteel beschikbaar in de volgende talen: Duits, Engels (GB en US), Frans, Spaans, Tsjechisch en Italiaans. De taal, waarin u met de spraakbediening kunt communiceren, is afhankelijk van de taal die voor uw infotainmentsysteem is geselecteerd.
4.
De spraakbediening voor navigatiefuncties is bij 'Ready 2 Discover' pas mogelijk nadat de Upgrade ‘Navigatie’ is geactiveerd.
5.

Via App-Connect is het altijd mogelijk om gebruikt te maken van de technologieën Apple CarPlay en Android Auto. De twee technologieën worden beheerd door Apple en Google waardoor Volkswagen AG geen invloed heeft op de beschikbaarheid van Apple CarPlay en Android Auto per land en de disponibiliteit van de technologieën dus per land kan variëren. De beschikbaarheid van Apple CarPlay kunt u opzoeken op https://www.apple.com/nl/ios/feature-availability/#apple-carplay en die van Android Auto op https://www.android.com/intl/be_nl/auto/. De functies kunnen tijdens de contractduur onderhevig zijn aan inhoudelijke wijzigingen of worden stopgezet. Om te voorkomen dat u wordt afgeleid, kunnen tijdens de rit alleen gecertificeerde apps worden gestart. Houd er in dit verband ook rekening mee dat sommige apps niet voor elk van de twee technologieën worden aangeboden.

Informatie over de compatibiliteit van smartphones vindt u voor Apple CarPlay op https://www.apple.com/nl/ios/ios-16/ en voor Android Auto op https://www.android.com/intl/be_nl/auto/. Apple CarPlay is een handelsmerk van Apple Inc. Android Auto is een handelsmerk van Google LLC.

6.
ACC is instelbaar tussen een snelheidsbereik van 30 km/u (20 mph) tot 210 km/u (130 mph). Afhankelijk van de markt kan dit snelheidsbereik afwijken. U kunt de regeling via ACC op elk moment aanpassen. Wanneer u remt, wordt de regeling geannuleerd. Wanneer u versnelt, wordt gedurende die tijd de acceleratiesensor onderbroken en vervolgens weer ingeschakeld. Als u een aanhangwagen heeft aangekoppeld, is de ACC-regeling minder dynamisch. Wanneer de automatische vertraging door ACC niet voldoende is, draagt het ACC u door een melding op het instrumentenpaneel op om bijkomend te remmen. Bovendien licht het rode waarschuwingslampje op en klinkt er een waarschuwingsgeluid. De intelligentie techniek van de ACC is niet geschikt voor fysisch vooraf aangegeven grenzen en werkt uitsluitend binnen de systeemgrenzen. Het verhoogde comfortaanbod mag niemand ertoe verleiden de veiligheid in het geding te brengen.
  • Duitsland, Italië, Kroatië (gedeeltelijk), Liechtenstein, Malta (gedeeltelijk), Oostenrijk, Polen (gedeeltelijk), San Marino, Zwitserland, Slowakije, Slovenië, Tsjechië, Hongarije, Vaticaanstad. Meer kaartmateriaal en updates zijn te vinden op www.volkswagen.de.