Romain
Romain
Romain

Romain Pantoustier
Geurmagiër met een hart voor de Ardennen.

Romain Pantoustier is artisanale parfumeur. In zijn atelier in de oude binnenstad van Namen creëert hij unieke parfums waarvoor hij inspiratie puurt uit de ongerepte Ardense natuur en uit zijn kindertijd in de Franse Cévennes. In deze laatste “Off-Track” voert hij ons langs zijn favoriete plekken. Een verhaal over verse kruiden, dauw en… Belgische regen

De keuken van mijn mama en papa’s passie voor wijnen, zo is het begonnen.
Romain Pantoustier

Romain bracht zijn kindertijd door in de Franse Provence, temidden van het gebergte van de Ardèche en de lavendelvelden van de Drôme. Toen zijn vader in Namen ging werken, volgde het gezin en werd Romain Belg. “De Ardennen en ik, dat was liefde op het eerste gezicht. Wandelen in de bossen, klimmen in bomen en klauteren op rotsen… in de natuur heb ik het plezier van geuren ontdekt”, vertelt Romain. “Maar ook gastronomie speelde een rol. De geur van confituur die stond te koken op het fornuis, het boeket van de wijnen die mijn vader ontkurkte bij een zondagse maaltijd… al die indrukken prikkelden mijn neus en stimuleerden mijn passie voor geuren.”

Romain
Ik zocht de totale vrijheid.
Romain Pantoustier

Om de geheimen van de natuur beter te doorgronden, besloot Romain milieuchemie te studeren. Na 13 jaar te hebben gewerkt voor grote parfumhuizen, opende hij twee jaar geleden in hartje Namen zijn eigen artisanale parfumerie. “In de parfumindustrie worden parfums gecreëerd op basis van marktonderzoek, marketing en tendenzen. Om in totale vrijheid te kunnen werken, heb ik de parfumindustrie verlaten en startte ik mijn eigen parfumerie. Ik doe alles met de hand, 100% artisanaal en met mijn eigen neus als belangrijkste instrument.”

Watch now!

--:--

Roadtrip.

Volg Romain op zijn geurtocht die hem voert

van de Citadel van Namen naar zijn parfumerie in de oude benedenstad en de ongerepte natuur in het Land van Gaume en Han-sur-Lesse.

1 / Namen –  Citadel van Namen & Parfumerie NeZ ZeN.

De neus op scherp.

Romain heeft zijn hart verloren aan de Ardennen. De geur van dennenbomen, aarde, humus, vochtige kruiden en natte rotsen voeren hem terug naar zijn vroegste kindertijd en roepen bij hem krachtige emoties op. “Elke morgen parkeer ik mijn wagen bovenaan de Citadel en wandel ik naar de benedenstad. De geuren bij zonsopgang, van bloesemende bomen, bedauwde lavendel en verse kruiden zetten mijn neus op scherp en inspireren me. Om 7u30 arriveer ik in de parfumerie en kan ik met een frisse neus en vol nieuwe ideeën aan mijn projecten werken.”