Tiguan

Update voor de meest succesvolle SUV in Europa:
de nieuwe Tiguan

De Volkswagen Tiguan is de meest succesvolle SUV van Europa en een van de meest verkochte sports utility vehicles ter wereld. Tot nog toe werden al meer dan zes miljoen exemplaren gebouwd. En nu ondergaat de bestseller een ingrijpende update. Ralf Brandstätter, Chief Operating Officer en aangewezen CEO van het merk Volkswagen: “In 2016 gaf de tweede Tiguan-generatie het startschot voor ons wereldwijde SUV-campagne, dat tal van succesmodellen heeft voortgebracht. Volkswagen zet nu de volgende stap door de nieuwe Tiguan te elektrificeren, te digitaliseren en te connecteren.”

Volledig nieuwe voorzijde.

Visueel is de gefacelifte Tiguan onder meer te herkennen aan zijn nieuwe voorzijde. Klaus Zyciora, hoofd van Volkswagen Group Design: “Met Volkswagens nieuwe SUV-radiatorrooster slaat de Tiguan een visuele brug naar modellen zoals de grotere Touareg en de Noord-Amerikaanse Atlas Cross Sport.”

Evolutie van de nieuwe Tiguan.

Alle belangrijke technologieën van het populaire model zetten een grote stap voorwaarts: zo elektrificeert Volkswagen de Tiguan met een nieuwe, ultramoderne oplaadbare hybrideaandrijving (180 kW / 245 pk systeemvermogen). Ook debuteert de SUV als Tiguan R, een apart model met een 235 kW (320 pk) sterke TSI-motor. Speciaal voor dit uiterst dynamische topmodel ontwikkelden de performance-experts van Volkswagen R een nieuwe vierwielaandrijving met koppelverdeler. En dankzij Twindosing behoren de turbodieselmotoren (TDI) van de nieuwe Tiguan tot de schoonste verbrandingsmotoren ter wereld. Met het in de Tiguan nieuwe Travel Assist biedt de SUV voortaan de mogelijkheid tot geassisteerd rijden tot 210 km/u (overlangse en laterale geleiding).

Daarnaast introduceert de nieuwe SUV een heel nieuw scala aan online diensten en functies via de nieuwste generatie infotainmentsystemen (MIB3). Eveneens nieuw is het 480 watt sterke geluidssysteem van audiospecialist Harman Kardon. Volkswagen digitaliseerde ook de bediening van de klimaatfuncties met aanraakgevoelige sliders en vlakken. En last but not least loodsen de nieuwe IQ.LIGHT-ledmatrixkoplampen de bestuurder comfortabeler en veiliger dan ooit door de nacht.

De allrounder onder de SUV's.

Net als zijn voorgangers is de nieuwe Tiguan een echte allrounder. Een authentieke SUV met een sleepvermogen tot 2,5 ton en een rasechte Volkswagen die alle aspecten van het leven in de auto perfect beheerst. Dankzij zijn nieuwe aandrijf-, rijhulp- en infotainmentsystemen slaagt de Tiguan meer dan ooit in zijn opdracht.