Behind The Wheel

12 Volkswagen-rijders, 12 passies.

Achter het stuur van een Volkswagen zitten doet iets met een mens. Van de iconische Beetle tot de sportieve Golf GTI, ze maken allemaal dromen en passies wakker in hun bestuurder.

Behind The Wheel gaat dieper in op die dromen en passies. Deze docuserie biedt een blik in het leven van 12 Volkswagen-rijders. Allemaal hebben ze een speciale band met hun auto. Die ze elke dag met veel passie beleven. Ontdek hieronder hun straffe verhalen.

Ontdek hun verhalen.

--:--
--:--
Volkswagen is voor mij absoluut mijn levensstijl.
Bob

Bob zegt het zelf: “Ik ben een Volkswagen-mens in hart en nieren.” Hij begon ooit oude onderdelen te verkopen in zijn tuinhuis en eindigde in een gebouw op een industrieterrein. Toen hij wat meer vrije tijd kreeg, kocht hij een Brilkever om te restaureren. En dan nog een, en nog een, en nog een. Ondertussen heeft Bob een mini-museum met een uitgebreide collectie vintage Volkswagens.

Volkswagen is een deel van mijn leven, en nog veel meer.
Christophe

Politieman Christophe was vroeger rijkswachter en heeft in de jaren ’80 nog gepatrouilleerd met de legendarische Golf GTI. Van dit model, in die uitvoering, blijven er nog een tiental over. Toen Christophe de kans kreeg om er een te kopen, twijfelde hij niet. Hij restaureerde hem en is nu een graag geziene gast op Volkswagen-events.

--:--
--:--
Volkswagen is een passie die ik deel met mijn papa.
Ludovic

Ludovic kreeg rally met de paplepel binnen dankzij z’n vader. In 2017 vormden ze voor de eerste keer een rallyduo: pa achter het stuur en zoon als co-piloot. Nu traint Ludovic om zelf met hun Golf GTI rond te scheuren.

Volkswagen is vrijheid en één zijn met de natuur.
Mario

Als surfer was Mario verliefd op de T1- en T2-busjes. Toen hij later een dochtertje kreeg, was het tijd voor een T6: die is wat groter en comfortabeler. Samen met z’n gezin verkent Mario nu de mooiste plekjes in de natuur om te vliegvissen, ver weg van alle stress.

--:--
--:--
Het genot van het sleutelen en het rijden.
Bart

Voor Bart is alles begonnen toen hij 17 was. Hij had de middelen (nog) niet om een oldtimer te kopen, maar de passie was er al. Het is pas later dat hij een bloedmooie Karmann Ghia cabrio tegenkwam waar hij smoorverliefd op werd. Het vervolg van dit liefdesverhaal? Ontdek het in de achtste aflevering van Behind The Wheel.

Volkswagen is overal, altijd en nog voor lang.
Tatjana

Tatjana groeide op in de garage van haar vader. Daar kreeg ze de Volkswagen-microbe te pakken, samen met de passie voor mechaniek. In deze mannenwereld houdt Tatjana zich als vrouw perfect staande. Ze stichtte een groep Volkswagen-liefhebbers enkel en alleen voor vrouwen. En dat was nog maar het begin.

--:--
--:--
Het is pure nostalgie.
Tijs

Op een dag zou hij een ovaalkever hebben. Dat had Tijs aan zichzelf beloofd toen hij nog klein was. Het moest exact dezelfde zijn als die van zijn grootvader, met dezelfde vormen en dezelfde geur. Maar waar kon hij die nog vinden? Het begin van een lange zoektocht.

Het is een familieverhaal.
Valérie

Een grijze en een blauwe Polo. Twee dezelfde auto’s en toch zo verschillend. Net als de tweeling van Valérie. Ze delen hetzelfde dna, maar hebben elk hun eigen karakter en vullen elkaar aan. Hoe ze het doen? Dat blijft zelfs voor Valérie een mysterie…

--:--
--:--
't Is een bron van creativiteit.
Evy

Fotografe Evy kocht in Mexico een groene Kever-taxi die Pablo heette. Ze maakte er een roadtrip mee en bracht ‘m daarna mee naar België. Nu gebruikt ze Pablo als inspiratie tijdens haar fotografieworkshops met kinderen.

Het is een manier om anders te rijden.
Guillaume

Voor Guillaume begon alles in 2007: hij kocht een Golf 1 en noemde haar Simone. Toen hij later een Jeanine had, besloot hij  haar te verhogen in plaats van te verlagen, zoals op dat moment de mode was. Zo werd zijn Golf nog unieker.

--:--
--:--
Mijn bus gaat nooit niet weg. Voor geen geld ter wereld.
Mark

Toen Mark als kind op gezinsvakantie ging met de mobilhome, zag hij in Zuid-Frankrijk iets fascinerends: een Volkswagen T3-busje. Veel later, wanneer hij zelf een gezin heeft, besluit hij een T2 volledig te restaureren, samen met zijn kinderen.

Het is mijn passie. Het stroomt door mijn aderen.
Stéphane


Stéphane won ooit de 24 Uren van Zolder met een Golf. Na een moeilijke periode wegens ziekte wordt hij dankzij z’n beste vriend fotograaf. Zo blijft Stéphane z’n passie voor de Golf GTI beleven.

--:--