De Volkswagen hybride auto's

Hybride
Wat is een plug-in hybride wagen?

Een plug-in hybride auto is uitgerust met een benzinemotor en een elektromotor, die wordt gevoed door een batterij. Die laatste kan worden opgeladen aan een stopcontact, Wallbox of een publiek oplaadstation.

De twee motoren kunnen samen of onafhankelijk van elkaar werken om het voertuig aan te drijven, al naargelang de situatie. De managementmodule zorgt automatisch voor de overgang tussen beide aandrijfmodi en heeft als doel het brandstofverbruik te optimaliseren. Zolang de snelheid en de omgevingscondities het toelaten, zal de auto zuiver elektrisch rijden.

Bij sterke acceleraties of bij hoge snelheden zal de benzinemotor het nodige extra vermogen leveren. Wanneer de batterij volledig is ontladen, wordt de benzinemotor automatisch opgestart om u tot op uw bestemming te brengen. Ondertussen wordt de batterij ook bijgeladen.

 

Fiscale voordelen

Met onze Plug-in hybride modellen geniet u zowel als particulier, werknemer met een bedrijfswagen, zelfstandige maar ook als bedrijfsleider van interessante fiscale voordelen. Onze plug-in hybride wagens bieden een jaarlijks bruto voordeel alle aard (VAA) voor werknemers en een maximale fiscale aftrek van 100% voor zelfstandigen en bedrijven in combinatie met een minimale CO2-bijdrage. Plug-in hybride en elektrische auto's hebben ook recht op een interessant belastingtarief in de 3 regio's van het land.