Jurgen
Jurgen
Jurgen

Een passie voor vergane voetbalglorie.

Groundhopper Jurgen Vantomme fotografeert al jaren het Belgische voetballandschap: van beladen dorpsderby tot afgelegen degradatietopper. Zijn foto’s bundelde hij in een feeëriek boek vol adembenemende stadions en iconische voetbalpleintjes. Nu neemt hij ons mee naar zijn stukje voetbalnostalgie.

De kick is om ergens te komen waar nog niemand anders geweest is.
Groundhopper Jurgen Vantomme

Jurgen was de voorloper van het ‘Groundhopping’ in België. Als kind trok hij al met zijn vader naar de wedstrijden van KV Kortrijk. Een passie die hij als fotograaf daarna nog feller ging beleven. Intussen bezocht hij al honderden wedstrijden in de meest nostalgische en fotogenieke stadions. Van de Bosuil in Antwerpen tot de laagste reeksen van het amateurvoetbal. Hij publiceerde jarenlang in voetbalmagazines en in de belangrijkste buitenlandse bladen. Voor Off track trekt hij naar zijn persoonlijke favoriet: het stadion van FC Bouillon.

Jurgen Vantomme - stade du FC Bouillon
Un fragment de splendeur d’antan
Groundhopping: is zoveel meer dan stadions bezoeken.
Groundhopper Jurgen Vantomme

De ontdekkingstocht en de sfeer rond een wedstrijd: daar doe ik het voor. Als Groundhopper zag Jurgen als geen ander het Belgische voetballandschap transformeren. Voor deze aflevering van Off track wil hij hulde brengen aan de roots van het voetbal, de vergane glorie en de meest surrealistische voetbalpleinen waar zowel jong als oud zich amuseerden en supporters hun hart uitschreeuwden voor hun club. Een stukje vergane glorie, waarvoor we gerust wat meer fierheid mogen tonen.

Watch now !

--:--

Roadtrip.

Volg Jurgen op ontdekkingstocht naar voetbalnostalgie.

1 / Châtelineau.

AS Châtelineau

AS Châtelineau.

Châtelineau is een dorp in de Belgische provincie Henegouwen, en een deelgemeente van de Waalse stad Châtelet. Jurgen ontdekte ooit bij toeval het voetbalveld van AS Chatelineau. “Ik had ooit gehoord dat er een leuk veldje lag aan de voet van een mijnschacht”, legt hij uit.