Kok van de sterren, met wortels in de ruwe Kempense grond

Chef Herwig trok de wereld rond om te koken in exclusieve backstages en loges van de grootste artiesten. Zijn jarenlange discretie en authentieke topkeuken maakten van hem: de kok van de sterren. Nu keert hij terug naar zijn stukje onbemind België: de Kempen.

Je kiest voor iets niet alledaags. Weg van het gewone pad

Herwig, of chef Harry zoals internationale artiesten hem vaak noemen, werkt al meer dan 10 jaar als reizende chef in restaurants, op festivals en in loges. Hij kookt op tournees van allerhande artiesten uit binnen- en buitenland. Heel wat buitenlandse sterren vragen steeds om zijn kookkunsten als ze door Europa toeren. Als kind was Herwig al bezeten door koken. “Mijn moeder kon ontzettend goed koken”, glimlacht hij. “Ik herinner me nog de heerlijke geuren in onze keuken. Er was altijd wel iemand op bezoek. En dan kookte mijn mama gauw iets vers. Op mijn tiende had ik al mijn eerste koksmes. Toen mijn ouders thuiskwamen van hun werk, stond het eten vaak al klaar.”

Wat er backstage gebeurt, daar wordt nooit over gesproken.
Chef Herwig

Chef Herwig kookte jaren in gewone restaurants tot een vriend hem vroeg om eens in te springen tijdens een concert. “Ik heb nooit de ambitie gehad om sterrenchef te worden”, vertelt Herwig. “Mijn verhaal is weg van het gewone pad. Het is vaak heel hectisch. Je wordt echt geleefd, maar het geeft ook veel voldoening. Koken voor artiesten is in se niet veel verschillend dan koken voor vrienden. Artiesten zoeken vooral rust. En dat is vaak gewoon lekker eten. Wat er backstage gebeurt, daar wordt nooit over gesproken. Je ziet wel wat gekke dingen. Maar veel cowboyverhalen zijn verzonnen. Op de riders staan soms rare zaken. Dikwijls duur of heel exclusief. Zoals cognac, wijn, poeders van thee-extracten of Amerikaanse snacks.

Watch now !

--:--

Roadtrip.

Suivez Herwig 
Z'n roadtrip door onbemind België.

Als reizende chef kent Herwig de hele wereld. Maar als hij zich echt wil herbronnen, keert hij terug naar zijn bakermat. Hij keert geregeld terug naar zijn favoriete plekje in België: de Kempen. Onderweg houdt hij halt bij een authentieke slager ‘van vlees en bloed’ in het idyllische plekje Rauw.

Want daar haalt hij zijn geheim ingrediënt voor zijn favoriete gerecht.

1 / Mol.

De Kempen.

Herwig is een echten Kempenzoon. Als hij wil ontsnappen aan de dagelijkse drukte, neemt hij de wagen en trekt hij richting de natuur. Langs de zandputten van Mol komt hij tot rust. De Kempen zijn het ideale decor voor een prachtige autorit langs bossen, weilanden en adembenemende waters.