De nieuwe Taigo: 
sportieve cross-over

Maak het podium vrij voor een beeldschone nieuwe koetswerkvorm: Volkswagen brengt een nieuwe stijl en een flinke portie emotie en individualiteit in het zogeheten A0-segment. Met de nieuwe Taigo introduceert Volkswagen zijn eerste SUV-coupé in deze prijsgevoelige klasse. Hij inspireert met zijn cross-overkoetswerkstijl, verhoogde zitpositie en onbeperkte dagelijkse bruikbaarheid, maar ook met een compleet nieuwe lifestyle en buitengewoon hoogwaardige uitrustingskenmerken. De achterkant van de vijfzitter Taigo loopt schuin af zoals bij een coupé, zonder evenwel de hoofdruimte achterin te beperken.

Het design: uniek en krachtig

Het design van de Europese Taigo wordt gekenmerkt door krachtige proporties. Het meest opvallende is het coupéachtige silhouet met sterk aflopende C-stijl. Geïnspireerd door SUV-coupés uit hogere voertuigklassen maakt dit kenmerk de Taigo uniek in zijn segment. Bovendien onderscheidt het zijaanzicht zich door zeer precieze en scherpe lijnen, die samen met de grote wielen en de omrande wielkasten het cross-overkarakter van de Taigo benadrukken. De achteroverhang werd opzettelijk verlengd om de functionaliteit van het voertuig te onderstrepen.

In het interieur pakt de Taigo standaard uit met een chic vormgegeven multifunctioneel stuurwiel en moderne bedieningselementen. De infotainmentsystemen zijn gebaseerd op de nieuwste generatie van het modulaire infotainmentplatform (MIB3), inclusief Online Control Unit (eSIM) en App-Connect Wireless (afhankelijk van de uitrusting). De optionele Climatronic met zijn puristische aanraakoppervlakken past naadloos in het moderne beeld van de grootformaat displays.

De koffer heeft een indrukwekkende inhoud van 438 liter. Ondanks zijn coupéachtige silhouet biedt de nieuwe Taigo met alle stoelen rechtop bijna evenveel laadruimte als de compacte SUV T-Cross met verschuifbare achterbank (385 tot 455 liter). Het voor- en achterdesign is zeer apart binnen de A0-modelfamilie. Alle elementen van de buitenverlichting, van de koplampen tot de achterlichten, zijn standaard uitgerust met ledtechnologie. Het nieuwe design van de lichten creëert een opvallende lichtsignatuur, zowel overdag als 's nachts. Vanaf de uitrustingslijn Style is de Taigo standaard uitgerust met de nieuwe IQ.LIGHT-ledmatrixkoplampen en een verlichte dwarslijst in het radiatorrooster.

Vier uitrustingslijnen met individuele standaardkenmerken

Volkswagen heeft zijn uitrustingslijnen voor alle modelreeksen herdacht en transparanter gemaakt. De meest populaire voorzieningen, zoals ledkoplampen en Digital Cockpit, zijn al standaard voorzien in de Taigo – zoals in de nieuwe Polo. Mogelijke conflicten tussen afzonderlijke keuzemogelijkheden worden in de toekomst vrijwel uitgesloten op basis van de nieuwe uitrustingsmatrix van Volkswagen. Dit maakt het aanbod voor de klant nog overzichtelijker en strikter. Voor het nieuwe cross-overmodel begint de configurator met de basisversie Taigo, gevolgd door Life en vervolgens de evenwaardige Style en R-Line. Alle vier uitrustingslijnen overtuigen met hun redelijke prijzen en kunnen verder worden opgewaardeerd en gepersonaliseerd met aantrekkelijke uitrustingspacks of aparte extra's.

Zuinige en uitstootarme TSI-motoren

De nieuwe Taigo beschikt over het algemeen over voorwielaandrijving en een turbobenzinemotor met directe injectie. Het vermogen van de zeer efficiënte drie- of viercilinder-benzinemotoren bedraagt 70 kW (95 pk), 81 kW (110 pk) en 110 kW (150 pk). Afhankelijk van de motorversie verloopt de overbrenging via een handgeschakelde 5- of 6-versnellingsbak of via een 7-bak met dubbele koppeling (DSG). De zuinige en emissiearme 1.0 TSI en de 1.5 TSI leveren dankzij de modernste verbrandingstechnologie een belangrijke bijdrage tot de transformatie naar milieuvriendelijke voertuigen.