e-Golf met snowboarddrager rijdt door een besneeuwd berglandschap
1
e-Golf met snowboarddrager rijdt door een besneeuwd berglandschap
1
e-Golf met snowboarddrager rijdt door een besneeuwd berglandschap
1
e-Golf met snowboarddrager rijdt door een besneeuwd berglandschap
1

Welkom in het land van de elektrische auto’s.

Welkom in het land van de elektrische auto’s.

Waarom nu net Noren van elektrisch rijden houden. Hoe geschikt is elektrisch rijden eigenlijk in het dagelijkse gebruik? 

Waarom nu net Noren van elektrisch rijden houden. Hoe geschikt is elektrisch rijden eigenlijk in het dagelijkse gebruik? 

Is het ingewikkeld een auto op te laden en hoe ver kun je met een volle batterij rijden? Veel mensen beleven reeds elektrische mobiliteit en hebben het als een vast onderdeel in hun dagelijkse leven geïntegreerd. Zoals de Noren. Dit heeft ons nieuwsgierig gemaakt en zo zijn we naar Scandinavië gereisd om hen persoonlijk te vragen waarom ze zo verbazingwekkend openstaan voor elektrische mobiliteit. Wat verrassend is voor een land met zulke grote afstanden in verhouding tot het geringe aantal inwoners.

De e-Golf neemt Thomas en zijn gezin mee op elk buitenavontuur.

In harmonie met de natuur: milieubewust leven.

Eerst spraken we met Thomas die ons verklapte dat hij vrijwel altijd buiten onderweg is. Ofwel om een outdoorsport te beoefenen of om een uitstap met het gezin te maken. En op onze vraag waarom hij elektrisch auto rijdt, klonk hij overtuigd: “De basisvoorwaarde om over te schakelen op elektrisch rijden was dat de prestaties net zo pittig zouden zijn als die van een benzinemodel. Nu zou ik nooit meer met een benzinemodel willen rijden!”

Thomas wiens achternaam luidt ‘Rolland-Herskedal’ of ‘heerser van het dal’, werkt als projectmanager in IT. Je vindt hem het vaakst buiten: aan het snowboarden, surfen of vissen. De auto waarmee hij zijn gezinsuitstappen maakt en die hem - gedeeltelijk over bergwegen - naar zijn outdoorsporten brengt: de e-Golf.

“Ik hou ervan buiten in de natuur te zijn: de stilte, de frisse lucht, de geluiden, de geuren. Je komt er gewoon tot rust. Als mijn kinderen later aan me terugdenken, moeten ze zich herinneren dat we het altijd waardevol vonden hun de natuur te tonen. Zolang er te land stroom beschikbaar is, is een elektrische auto heel eenvoudig. Persoonlijk vind ik het heel belangrijk om de natuur te beschermen. Elektrisch rijden reken ik daartoe."

Waarom hij zo graag buiten is en waarom hij om die reden onderweg is in een elektrische auto, vertelt Thomas in de video.

Heel eenvoudig: overstappen op elektrische mobiliteit.

Net zoals Thomas is ook Kristian veel onderweg. Ook deze kunstliefhebber gaat zeer natuurlijk en onbezorgd met elektrische mobiliteit om. Wat Kristian precies aan zijn e-Golf waardeert lees je hier.

Zijn kippen en dieren zijn Kristians passie

Toen we Kristian uit Bergen ontmoetten, was het meteen duidelijk: Kristian is een energieke man met vele interesses. Wellicht daardoor heeft hij ons ook meteen verraden hoe hij zijn passie voor dieren en zijn engagement voor kunst combineert: “Als mijn auto aan het opladen is, heb ik tijd voor andere dingen.” En als je hem dan tijdens het opladen in het café bezig ziet, begrijp je de sympathieke Noor onmiddellijk.

De 33-jarige verzekeringsagent brengt zijn tijd door tussen kippenhok en kunst. Hij heeft vele hobby’s en uiteenlopende interesses. De auto waarmee hij alles aan elkaar rijdt en die binnenin snel warm wordt als het buiten koud is: de e-Golf.

“Ik ben veel onderweg. Ofwel koop ik dingen voor mijn kippen of vervoer ik mijn schilderijen van de ene plek naar de andere. Het voordeel van de elektrische auto is dat hij snel optrekt. Het zal waarschijnlijk vele mensen verrassen hoe makkelijk en aangenaam het is, zodra je de overstap naar een elektrische auto hebt gemaakt.”

Van A naar B en terug - in de video toont Kristian hoe je elektrische mobiliteit flexibel gebruikt.

Altijd genoeg power voor het hele gezin.

Ook Lena gebruikt haar elektrische auto regelmatig tijdens de week en in het weekend. De mama van twee kinderen is voortdurend onderweg en weet vooral de stilte in haar voertuig te waarderen.

Lena brengt haar dochter met de e-Golf naar de danstraining en -wedstrijden.

Voor Lena staat rijtijd gelijk aan familietijd. Dat hadden we snel door toen we de mama van twee kinderen, die gek is op fitness, ontmoetten. De autoritten samen met haar dochter gebruikt ze om met haar over verschillende dingen te praten: “Dan is het zeer aangenaam dat de auto zo stil is”, zegt Lena. Ook over de laadtijd heeft ze een duidelijke mening: ze laadt haar e-Golf thuis in de garage of op het werk op. Dat is zoals bij het dansen - het (laad) ritme heb je snel onder de knie.

De 45-jarige wijdt zich volledig aan haar gezin: als ze niet buiten in de frisse lucht is, rijdt ze met haar dochter naar de dans- of gymles. Zo hebben ze hun gesprekjes. Dankzij de e-Golf, kan ze veel tijd met haar dochter doorbrengen en kunnen ze er lustig op los kletsen.

“Dat zijn mooie momenten die alleen van ons zijn. We gebruiken de tijd om samen te zijn. Dan praten we over vrienden en over alles wat er in haar leven gebeurt. Elektrisch rijden is geen grote omschakeling. Je komt terecht in een ritme en je hebt alles onder controle. We hebben het geluk dat we de auto op het werk kunnen opladen of thuis in de garage.”

Hoe Lena altijd in beweging blijft en toch uitrust, deelt ze in de video.

Range anxiety … Wablieft?!

Rijden met zijn e-Golf vindt Ginge gewoon leuk. Ook voor hem verhoogt de elektrische auto zijn levenskwaliteit. Hij trekt eropuit om gewoon even te kunnen loskoppelen van zijn job.

Ginge staat op het voetpad naast zijn e-Golf.

Rekkevideangst of in het Nederlands: angst voor het rijbereik - zo omschrijven de Noren de vrees om met een elektrische auto niet ver genoeg te geraken. Maar dat woord is Ginge vreemd. Rijden in zijn e-Golf staat voor hem gelijk aan plezier. En hij kan niet zonder muziek. Muziek is zijn leven. Maar na er de hele dag naar te hebben geluisterd, heeft hij ook eens een time-out nodig. “De afwezigheid van sound is belangrijk. De stilte creëert ruimte om na te denken. Ook ruimte om gewoon te zijn.” Net zo belangrijk als muziek is zijn fascinatie voor het heelal. Zijn passies knoopt hij moeiteloos aan elkaar en maakt op de weg van de muziekstudio naar huis nog snel een ommetje naar ‘zijn heelal’.

De muzikant componeert voor speelfilms. Alleen al daarvoor is hij veel onderweg. Om op koude dagen zijn auto voor te verwarmen, gebruikt hij een app. Zo is het in zijn e-Golf al warm wanneer hij instapt. En de capaciteit van de batterij is toereikend om tweemaal naar de stad en terug te rijden - zonder op te laden. “Vroeger had ik niks met auto’s. Maar sinds ik deze elektrische auto heb, zoek ik continu naar smoesjes om ergens naartoe te kunnen rijden. Gewoon omdat rijden plezierig is! Voor we onze elektrische auto kochten, bestond in het Noors een nieuw woord: rekkeviddeangst - rijbereikangst. Zelf ben ik nog nooit bang geweest onderweg stil te vallen.”

Nu aanmelden en zijn tijd vooruit zijn

Ontvang regelmatig updates over de ID.3, ID.-familie en de elektrische mobiliteit van morgen.

Uw browser blijkt niet up-to-date te zijn.

Het kan zijn dat onze website hierdoor niet optimaal werkt.
We raden u een update van uw webbrowser aan!

De nieuwste versie staat telkens en overal garant voor een goede internetervaring.

Bedankt voor uw bezoek en veel plezier,
uw Volkswagen-team.