ID. Crozz
Klaar als jij het bent.

Als je mobiliteit opnieuw zou uitvinden, hoe zou die er dan uitzien? Onze visie maakt jouw dagelijkse leven elektrisch. Een elektrische auto die je leven comfortabeler maakt. Zo intelligent dat hij jou verstaat. Elk woord. En zo geconnecteerd dat hij dichter bij jou staat als nooit tevoren. Door technologie die je vooruithelpt. Die je nieuwe vrijheid geeft. En die jou inspireert om nieuwe dingen te ontdekken.

De voorkant van de ID. Crozz

Ons idee is een elektrische auto voor iedereen. En omdat elk mens anders is en wat anders nodig heeft, hebben we ook voor elk het geschikte voertuig gebouwd. Zo persoonlijk dat het perfect bij je past. Of bij je gezin. Of bij je baan. Onze conceptcar ID. Crozz bijvoorbeeld. Als moderne crossover verbindt hij de voordelen van een SUV met de elegantie van een coupé. Heel praktisch. Want zowel in de stad als in de natuur is hij in zijn nopjes. Zoals jij. Hij maakt veel voor je mogelijk. Heel eenvoudig. En heel elektrisch.

--:--

Met de ID. Crozz heb je de vrijheid alles te kunnen doen wat je belangrijk vindt. Gelijk welke weg je inslaat. Want zijn rijbereik is zo groot dat haast geen enkele bestemming te ver is. Laat de stad en je routine achter je en trek eropuit. Zijn ruime interieur hebben we zo vormgegeven dat het aanvoelt als een thuis. Het is flexibel en geeft je veel plaats. Zo veel dat er zelfs een mountainbike inpast. En bagage voor een hele vakantie. De nieuwste technologie zorgt voor frisse, zuivere lucht. Binnen en buiten. Met zijn emissievrije elektrische motor rijdt hij zo stil dat je de natuur van de weg door het bos tot de bergpas met al je zintuigen kunt beleven. En door de dynamische vierwielaandrijving ontdek je plekken waar je nog nooit eerder kwam. De ID. Crozz staat altijd klaar voor avontuur. Zo spontaan als jij.

Koffer van de ID. Crozz aan het meer

Het prototype van de ID. Crozz van Volkswagen staat voor de elektrische mobiliteit van de toekomst. Het zit vol innovaties die je dynamisch en geluidloos over bochtige banen laat zweven. Ergens in de toekomst zul jij ook autonoom kunnen rijden als je dat wenst terwijl je dan gewoon van het landschap geniet. Ach ja, met deze digitaal geconnecteerde auto kun je zelfs spreken. Zeg dus hallo tegen je vrijheid.

Ruimtewonder. Meer plaats voor ideeën.

De ID. Crozz is ontwikkeld om jou meer vrijheid te geven. En bewegingsruimte. We hebben er in het bijzonder op gelet om het overtollige weg te laten. Bijvoorbeeld de B-zuil. Ook de achterstoelen en de middenconsole laten zich makkelijk verstellen. Zo heb je meer plaats voor alles wat je belangrijk vindt.

ID. Crozz met geopende deuren, blik in het interieur

Vierwielaandrijving. Vrij waarheen je ook rijdt.

De ID. Crozz brengt je verder. En met zijn elektrische vierwielaandrijving bijna overal. Dankzij nieuwe technologieën is met één opgeladen batterij weldra een rijbereik tot 500 km mogelijk. Laat je dagelijkse routine achter en vertrek. Alleen of met mensen die je dierbaar zijn. Behoorlijk sportief. En uitstootvrij.

Zijaanzicht van de ID. Crozz bij de rit aan het meer

Autonoom rijden. Meer tijd voor jou.

Rijden of gereden worden. In de ID. Crozz heb je de keuze. Een druk op het stuur volstaat en de ID. Pilot neemt het stuur van je over. Of je zegt het hem eenvoudigweg met een spraakopdracht. In de autonome modus trekt hij het stuur overigens in. Zo beschik je over nog meer vrije ruimte voor de dingen die echt tellen. Het landschap bijvoorbeeld. Of een goed boek. Dit is vandaag nog toekomstmuziek die iedereen evenwel graag hoort.

Het interieur van de ID. Crozz tijdens het autonoom rijden.

Nu aanmelden en zijn tijd vooruit zijn

Ontvang regelmatig updates over de ID.3, ID.-familie en de elektrische mobiliteit van morgen.