e-Golf rijdt over een secundaire weg
1
e-Golf rijdt over een secundaire weg
1
e-Golf rijdt over een secundaire weg
1
e-Golf rijdt over een secundaire weg
1

De technologie van de toekomst onder de loep: elektromobiliteit in de praktijk getest.

De technologie van de toekomst onder de loep: elektromobiliteit in de praktijk getest.

Welke voordelen heeft elektrisch rijden eigenlijk? En wat precies fascineert de mensen eraan? Is het de bijna geluidsloosheid en het emissievrije rijden? Wij zijn nieuwsgierig en vroegen diverse mensen of ze zin hadden om een tijdje met een hybride of elektrisch model te rijden. We hebben hen hierbij gevolgd en zijn heel wat te weten gekomen over elektrisch rijden bij dagelijkse activiteiten.

Alles in rijbereik.

Voor pendelaar Michel Kreppold is elektrisch rijden belangrijk. Het woon-werkverkeer van de 39-jarige bedraagt dagelijks 120 km - gemakkelijk en aangenaam met zijn e-Golf. De elektrische auto beschikt niet alleen over afdoende rijbereik maar laat zich op weg naar het werk ook probleemloos opladen. Door de vele kilometers die het gezin naar het werk aflegt en naar de vrijetijdsactiviteiten tijdens het weekend rendeert voor hen een elektrische auto.

Voor Michel Kreppold betekent de e-Golf één en al win-win voor het hele gezin - met het vertrouwde comfort van een Golf: “De e-Golf is een super gezinsauto, optimaal voor een klein gezin. Voor mij is elektrisch rijden belangrijk omdat het de toekomst is.”

Firmawagen met milieubonus.

Een hybride of een elektrische auto als bedrijfswagen? Dr. Alfons Roerkohl kan zich beslist voorstellen dat hij zijn personeel met hybrides of elektrische modellen laat rijden. Verschillenden van zijn collega’s maken immers al goed gebruik van de Passat GTE. Naast het haast geruisloze rijden waarderen ze vooral de ruimte van de hybride. De belangrijkste reden voor de verdere aankoop van hybride bedrijfswagens is voor de zaakvoerder evenwel de vermindering van de milieutaksen. En de vrijheid de aandrijving zelf te kiezen: “Bij de hybride kun je zelf beslissen of je elektrisch of op benzine wilt rijden.”

2

De e-Golf met eigen oplaadstation. Brengt potentieel op de baan.

Pechverhelper Alexander Weber en zijn vrouw rijden met een e-Golf. Ze vinden het vooral fantastisch dat ze hem ‘s nachts via de huis-wallbox kunnen opladen en de volgende ochtend meteen kunnen starten. Maar er speelt ook een andere beslissende factor: " Ik heb er dus allerminst rekening mee gehouden dat de stroomkosten zo laag zijn.“

De e-Golf inspireert het gezin Weber echter ook nog met een totaal andere eigenschap: hij is erg stil. Ze houden van het stille glijden over de weg dat een beetje aanvoelt als vliegen. Al bij al valt de balans voor het gezin Weber positief uit. Ze hebben in de e-Golf de ideale gezinsauto gevonden die hun een goed en veilig gevoel geeft.

Nu aanmelden en zijn tijd vooruit zijn

Ontvang regelmatig updates over de ID.3, ID.-familie en de elektrische mobiliteit van morgen.

Uw browser blijkt niet up-to-date te zijn.

Het kan zijn dat onze website hierdoor niet optimaal werkt.
We raden u een update van uw webbrowser aan!

De nieuwste versie staat telkens en overal garant voor een goede internetervaring.

Bedankt voor uw bezoek en veel plezier,
uw Volkswagen-team.