Opladen & rijbereik

Waar kan ik opladen?   

Elektromobiliteit zal ons dagelijks doen en laten steeds meer gaan bepalen. Misschien binnenkort ook jouw doen en laten. Dan kan je al jouw vastgeroeste gewoontes loslaten om vast te stellen dat heel veel dingen er eenvoudiger op werden. Zo kan je je elektrische auto bijvoorbeeld opladen terwijl je slaapt, werkt of boodschappen doet. Aan de talrijke laadstations onderweg of rechtstreeks thuis laden. Als je dan ook nog opteert voor groene stroom rij je in de toekomst wel erg duurzaam en uitstootarm. Klinkt dat goed? Is het ook gewoon.

Voertuig dat oplaadt op een supermarktparking.

Thuis tanken.

Uw elektrische wagen opladen is kinderspel. Uw voertuig staat 95% van de tijd stil. U laadt uw voertuig op terwijl u slaapt, plezier maakt, uit eten gaat of werkt. Uw voertuig is vertrekkensklaar met een volle batterij wanneer u het nodig hebt!

Een laadpaal bij u thuis.

Thuis kunnen opladen is de meest comfortabele en eenvoudige situatie! Het maakt niet uit wat voor aansluiting op het elektrische net u heeft: onze partner EDI, Electric by D’Ieteren, heeft de ideale oplossing voor u en zal uw elektrische aansluiting optimaal benutten. 

Een laadpaal is veiliger en sneller in vergelijking met een klassiek huishoudstopcontact. Hij wordt rechtstreeks op uw elektrisch bord aangesloten en kan in bepaalde situaties de oplaadsnelheid vertienvoudigen in vergelijking met uw standaard stopcontact. Zo volstaan enkele uren om uw batterij volledig op te laden.

Als u over een bedrijfswagen beschikt, heeft EDI eveneens de oplossing voor u. Dankzij de geconnecteerde laadpalen en de optie Split billing kunnen de stroomkosten rechtstreeks worden aangerekend aan uw werkgever en zullen ze u automatisch worden terugbetaald.

Close-up van een laadkabel met Mennekes-stekker (Type 2) die in de ID. Buzz wordt gestoken.

Beschik je niet over een eigen huis, maar ben je huurder of woon je in een woongemeenschap en parkeer je de auto voor de deur op straat, dan kan het zijn dat openbare laadinfrastructuur nog niet in alle woonzones beschikbaar is. Een van de oplossingen is opladen op het werk of op de weg. Een pendelaar legt gemiddeld 50 km per dag af. Eén keer opladen per week zal dan ook volstaan om uw gebruikelijke afstanden te dekken. 

Je bent mede-eigenaar van een gemeenschappelijke eigendom met een eigen garage? Dan heb je mogelijk een toestemming van de andere eigenaars nodig om een laadstation te mogen installeren.

Laden op het werk.

Je elektrische auto laadt terwijl jij werkt.

Steeds meer werkgevers maken werk van een stapsgewijze elektrificatie van hun wagenpark en dienstwagens. Heel wat werkgevers bouwen een laadinfrastructuur en bieden hun medewerkers ondertussen de mogelijkheid om hun elektrisch of plug-inhybride voertuig aan het laadstation van de werkplek op te laden. Dat brengt een verandering in de mobiliteit met zich mee. Staat bij jouw werkgever al een laadstation op de parking ter beschikking? Dan hoef je als korte-afstandspendelaar met ca. 50 km per dag je auto maar één keer per week op te laden. Aan het einde van uw werkdag zal uw batterij volledig opgeladen zijn!

Beschikt u op het werk nog niet over laadpalen? Aarzel niet EDI te contacteren. EDI is ook gespecialiseerd in oplaadoplossingen voor op het werk.

Laadstation voor een kantoor

Shoppen terwijl de auto oplaadt.

In alle gemoedsrust je boodschappen doen, terwijl je wagen oplaadt.

Tijd is vandaag echt waardevol. Waarom zou de tijd dat je auto moet opladen niet gebruiken om je verplichte taken af te werken? Zoals de boodschappen doen. Steeds meer supermarkten, shoppingcentra en meubelzaken breiden hun laadinfrastructuur uit. Zo kan je aan de gedeeltelijk of veelal gratis laadinfrastructuur je elektrische auto opladen om tegemoet te komen aan je dagelijkse verplaatsing en die laadtijd kan je bovendien nuttig invullen.

Tijd is vandaag echt wel waardevol.

Opladen kan bij de volgende stop.

Langs de snelweg.

Als langeafstandsrijder moet je je elektrische auto langs de snelweg opladen. Het goede nieuws is dat er op dit punt over de komende 2 jaar heel wat zal veranderen. De snellaadinfrastructuur wordt gebouwd en uitgebouwd. Zo engageerde onder meer de Volkswagen-groep zich ertoe om via IONITY, een joint-venture met andere automobielfabrikanten, een dergelijke laadinfrastructuur uit te rollen. En ook de energieleveranciers investeren in de uitbouw van snellaadstations langs de snelwegen zodat een veelvoud aan tankstations binnen afzienbare tijd over een gepaste laadinfrastructuur zullen beschikken.

Laden van een elektrische auto tijdens een pauze langs de snelweg

Nu aanmelden en zijn tijd vooruit zijn

Ontvang regelmatig updates over de ID.3, ID.-familie en de elektrische mobiliteit van morgen.

Dit kan je ook interesseren:

Terug naar de toekomst: de oorsprong van elektromobiliteit te Volkswagen

Welkom in het land van de elektrische auto’s

Hoe ver kan ik rijden?

Visions of now: Viertel \ Vor-magazine

De toekomst staat voor de deur: de ID.3

Dit kan je ook interesseren: