VW ID. BUGGY staat voor een groen en blauw lichtvlak
VW ID. BUGGY staat voor een groen en blauw lichtvlak
VW ID. BUGGY staat voor een groen en blauw lichtvlak

Het gevoel van vrijheid
De ID. BUGGY

De legende leeft

Met zijn ontwerp dat geïnspireerd is op de legendarische Californische Dune BUGGY's van de jaren zestig, transporteert de ID. BUGGY het levensgevoel van vrijheid en avontuur naar de 21e eeuw. Voel de wind en de zon op uw huid op onverharde wegen of eindeloze stranden, en geniet met al uw zintuigen van puur rijplezier – volledig elektrisch en lokaal emissievrij.

Het puristische design is de moderne, retrovrije interpretatie van een icoon.
Klaus Bischoff
Hoofddesigner bij Volkswagen
--:--

Vrij van conventies:
het design van de ID. BUGGY

Vanbuiten robuust maar esthetisch, vanbinnen helder en weerbestendig: de ID. BUGGY rijdt precies zoals hij eruitziet en blaast zo het typische BUGGY-gevoel nieuw leven in.

VW ID. BUGGY, achteraanzicht

Puristisch design met zwevend koetswerk

Het compromisloos heldere design zonder vast dak of deuren, met 18-duimsvelgen en offroadbanden, evenals bodembescherming en rolbeugel is tegen bijna elke uitdaging opgewassen. Tegelijk laat de tweekleurige speciale lak het perfect gevormde koetswerk optisch boven het robuuste onderstel zweven.

VW ID. BUGGY rijdt op een secundaire weg

Perfect voor productie op kleine schaal

Dankzij zijn modulaire opbouw kan het bovenste deel van het koetswerk van de ID. BUGGY losgemaakt worden van het onderstel. Zo maakt Volkswagen het voor ambachtelijke constructeurs of start-ups mogelijk om hun eigen lokaal emissievrije Dune BUGGY te ontwikkelen.

ID. BUGGY-interieur met focus op het stuur

Waterafstotend interieur

Het royale open space-interieur is onverwoestbaar en waterbestendig, de bediening eenvoudig en helder. De ID. BUGGY is een zuivere tweezitter met stoelen uit één stuk. Achter het multifunctionele stuur met aanraakfunctie verschijnt de belangrijkste informatie op het volledig digitale instrumentenbord, pal in het blikveld van de bestuurder.

Emotie zonder emissie:
de technologie van de ID. BUGGY

De krachtige elektromotoren zorgen met hun acceleratievermogen voor puur – en lokaal emissievrij – rijplezier. Kippenvel gegarandeerd!

Rijdende VW ID. BUGGY, achteraanzicht

Doet uw hart sneller slaan

De 150 kW (204 pk) sterke, achterin geplaatste elektromotor wordt gevoed door een hoogspanningsbatterij in de voertuigbodem en ontwikkelt vanuit stilstand een maximumkoppel van 310 Nm. De ID. BUGGY sprint in amper 7,2 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 160 km/u.

VW ID. BUGGY, detailbeeld achterlicht

Flexibele snellaadpalen

In de toekomst zullen elektrische voertuigen op vele plekken opgeladen kunnen worden, mede dankzij nieuwe laadconcepten zoals de flexibele snellaadpalen, die tijdelijk of permanent geïnstalleerd kunnen worden. Deze 'powerbank voor elektrische voertuigen' beschikt over een laadcapaciteit van maximaal 360 kWh.

VW ID. BUGGY, 3/4-detailbeeld schuin vooraan

Modulair platform voor elektrische voertuigen

Na de compacte berline, het busje, de SUV en de grote berline is de ID. BUGGY de vijfde conceptcar op basis van het modulaire platform voor elektrische voertuigen: een indrukwekkend bewijs van de ontelbare mogelijkheden van dit unieke e-platform.

Uw browser blijkt niet up-to-date te zijn.

Het kan zijn dat onze website hierdoor niet optimaal werkt.
We raden u een update van uw webbrowser aan!

De nieuwste versie staat telkens en overal garant voor een goede internetervaring.

Bedankt voor uw bezoek en veel plezier,
uw Volkswagen-team.