Hoe ver kan ik rijden?

Onze ID.-familie staat synoniem voor een nieuwe generatie elektrische voertuigen waarmee u op één batterijlading ook grotere afstanden kunt afleggen. Dankzij een aantrekkelijk aanbod van verschillende batterijcapaciteiten, krachtige infrastructuuroplossingen en intelligente diensten kunt u voortaan genieten van alle voordelen die de elektrische mobiliteit te bieden heeft, zonder compromissen – zowel voor korte trips als middellange afstanden of lange reizen.

Een kaart van Noord-Europa

WLTP-rijbereik vs. reële autonomie.

Sinds september 2018 moet bij alle elektrische voertuigen het genormeerde rijbereik volgens de WLTP-procedure vermeld worden. WLTP staat voor Worldwide Harmonised Light-Duty Vehicles Test Procedure: een wereldwijd geharmoniseerde en voor alle autobouwers verplichte testprocedure die het mogelijk maakt om verschillende elektrische auto’s met elkaar te vergelijken. Daarbij moet u letten op de gecombineerde waarde (stad, secundaire weg en snelweg).

Vergelijking van het rijbereik
Vergelijking van het rijbereik van de ID.3 volgens batterijcapaciteit, WLTP-rijbereik1 en reële autonomie

Het rijbereik volgens WLTP is een gemiddelde waarde van verschillende deelcycli (stadswegen, secundaire wegen en snelwegen), die geen rekening houdt met ‘nevenverbruik’ zoals airco of verwarming. Daardoor kan het rijbereik in de dagelijkse praktijk afwijken van het genormeerde rijbereik en vermeldt Volkswagen daarnaast ook een ‘reële autonomie’2.

Dat is het rijbereik dat naar schatting in de praktijk wordt gehaald door 80% van alle ID.3-eigenaars tijdens hun dagelijkse verplaatsingen – zonder onderweg te moeten opladen.

Dankzij de uiterst efficiënte elektrische motor en de hoge recuperatiegraad bij het stop-and-go-rijden is in het stadsverkeer een reëel rijbereik haalbaar dat zelfs groter is dan het rijbereik volgens WLTP.

Welke factoren beïnvloeden de reële autonomie?

Er zijn heel wat factoren die een rol spelen bij het rijbereik van uw elektrische auto, zoals uw rijstijl – op de snelweg of in de stad –, de verwarming in de auto en de airco.

U kunt echter al tijdens het opladen van uw elektrische auto in de winter het interieur voorverwarmen of in de zomer afkoelen. Op die manier komt de benodigde energie voor de verwarming of de airco uit het stroomnet en niet van de autobatterij.

Wilt u ook overstappen op elektrische mobiliteit? Met onze EV Check-app kunt u nu testen welke batterijcapaciteit bij uw dagelijkse leven past.

Factoren die het rijbereik beïnvloeden
Factoren die het rijbereik beïnvloeden

Ideaal voor korte afstanden

Legt u zoals de meeste pendelaars per dag zo’n 50 km met uw elektrische auto af, of brengt u ‘s morgens de kinderen naar school en rijdt u vervolgens naar uw werk om in de namiddag boodschappen te doen, dan volstaat een ID.3 met een batterij van 45 kWh en een reële autonomie van 230 tot 330 km1 ruimschoots.

U hoeft de batterij dan maar een tot twee keer per week op te laden. En dat doet u eenvoudig ‘s nachts via het stopcontact of nog sneller met de ID.Charger3 (wallbox).

Zo stapt u ‘s ochtends in uw auto en begint u ‘opgeladen’ aan uw dag. Om uw auto op te laden gebruikt u idealiter of elektriciteit die werd opgewekt door uw zonnepanelen.

Als u maar korte afstanden moet afleggen, kunt u uw batterij eenvoudig thuis of op het werk opladen.

Of misschien biedt uw werkgever u wel de mogelijkheid om uw elektrische auto op een parkeerterrein met laadinfrastructuur op te laden. Zo haalt u nóg meer uit uw werkdag.

Plan d’une ville pour de petites distances.

Stadsplan korte afstanden.

Bent u voor uw werk dagelijks langer onderweg en haalt u met gemak 200 km? Of wilt u in uw vrije tijd ook langere afstanden kunnen afleggen, bijvoorbeeld om familie of vrienden te bezoeken, een citytrip te maken of tijdens de vakantie even naar zee of de bergen te rijden? Dan is de ID.3 met een batterij van 58 kWh en een reële autonomie van 300–420 km1 de juiste keuze. U moet uw auto dan maar om de 2–3 dagen ‘s nachts opladen. En wanneer u op reis bent, volstaat één tussenstop van 20–30 minuten bij een van de nieuwe IONITY-stations langs de snelweg om uw batterij weer op te laden.

Daarbij kunt u gebruikmaken van We Charge om vrije laadstations langs uw traject te vinden.

Veel bestemmingen op middellange trajecten haalt u zonder of met maar één tussenstop om de batterij op te laden. Vrije laadstations vindt u eenvoudig en snel met We Charge – de nieuwe oplaaddienst van Volkswagen. Aan uw reisgedrag hoeft u dus niets te veranderen, want ook vandaag al last u onderweg ongetwijfeld af en toe een kleine pauze in.

Landkaart middellange afstanden

Overtuigend op lange verplaatsingen.

Als u – voor uw beroep of in uw vrije tijd – ook lange afstanden wilt kunnen afleggen, dan is de ID.3 met een batterijcapaciteit van 77 kWh en een reële autonomie van 390 tot 550 km1 de ideale oplossing voor u. Wist u dat u uw elektrische voertuig op een traject van zo’n 800–1.000 km slechts twee tot drie keer moet opladen?

Zo kunt u ook rustig langere afstanden overbruggen. En zeg nu zelf, even de benen strekken, een hapje eten of een warme kop koffie tussendoor, dat maakt de reis veel aangenamer, toch?

In de tussentijd maakt u eenvoudig gebruik van de snelladers van IONITY – het nieuwe High-Power-Charging-netwerk dat Volkswagen samen met enkele andere autopartners heeft opgericht en dat tegen 2020 zo’n 400 snellaadstations over heel Europa zal omvatten en uitbaten. U kunt er via We Charge ook gemakkelijk betalen met de We Connect-app.

Landkaart lange afstanden

Groot rijbereik. Grote flexibiliteit.

Rijdt u al met een elektrische auto of denkt u erover om er een te kopen? Zeer goed. Want nu weet u dat het rijbereik groter is dan u dacht.

Op korte of lange trajecten, voor uw dagelijkse verplaatsingen of op reis: voortaan rijdt u met onze op maat gesneden ID.-modellen en de perfect daarop afgestemde infrastructuuroplossingen en mobiliteitsdiensten even flexibel als met een benzine of een diesel.

Complete Volkswagen-ideeën
Complete ideeën voor duurzame mobiliteit:
Wallbox, Ionity, Elli en We Charge.

Nu aanmelden en zijn tijd vooruit zijn

Ontvang regelmatig updates over de ID.3, ID.-familie en de elektrische mobiliteit van morgen.

Disclaimer van Volkswagen
1.
Rijbereik na het doorlopen van de cycli volgens de Worldwide harmonized Light vehicles Test-procedure (WLTP) op de testbank (geen productversie).WLTP-rijbereikwaarden voor seriemodellen kunnen variëren in functie van de uitrusting.Het werkelijke rijbereik in de praktijk wijkt af al naargelang rijstijl, snelheid, gebruik van comfort/hulpuitrusting, buitentemperatuur, aantal passagiers/bagage en topografie.Afhankelijk van het gebruikersprofiel zal 80% van de bestuurders dan nog tussen de 230 en 330 km kunnen rijden met de kleinere batterijvarianten (45 kWh netto), tussen 330 en 420 km met de middelgrote batterijen (58 kWh netto) en tussen 390 en 550 km met de grootste batterijvarianten (77 kWh netto) zonder te hoeven herladen.
2.
Het werkelijke rijbereik in de praktijk wijkt af al naargelang rijstijl, snelheid, gebruik van comfort/hulpuitrusting, buitentemperatuur, aantal passagiers/bagage en topografie.Ingewonnen informatie geeft voor het betreffende voertuig de vermelde rijbereikvork te zien die 80% van onze klanten tegen het midden van het jaar zullen bereiken.De ondergrens van de vork dekt hierbij ook ritten bij gematigde snelheden op de autosnelweg net als winterritten bij lage buitentemperaturen.
3.
De ID. Charger kan optioneel bij de Volkswagen ID.-modellen worden bijbesteld en is niet standaard inbegrepen.

Uw browser blijkt niet up-to-date te zijn.

Het kan zijn dat onze website hierdoor niet optimaal werkt.
We raden u een update van uw webbrowser aan!

De nieuwste versie staat telkens en overal garant voor een goede internetervaring.

Bedankt voor uw bezoek en veel plezier,
uw Volkswagen-team.