Vrouw stapt langs de bestuurderskant uit de VW Tiguan

De Tiguan

Spannend nieuw ontworpen.

Sterker, comfortabeler en meer geconnecteerd dan ooit toont de Tiguan wat hij in huis heeft. Intelligente techniek geeft hem buitengewone vaardigheden. Als dynamische SUV hertekent hij de grenzen van wat mogelijk is.

Design

Buitengewone buitenkant.

De Tiguan toont wat het betekent om zichzelf telkens opnieuw heruit te vinden. Dat blijkt al meteen uit zijn progressieve design. Met zijn krachtige proporties, dynamische voorkant met klare lijnen tot en met de opvallende schouders vestigt het expressieve silhouet alle aandacht op zijn sterke punten: innovatiekracht, soevereiniteit en compromisloze functionaliteit.

Rijhulpsystemen

De perfecte begeleider.

De Tiguan brengt technologie naar de weg om u ontspannen naar uw bestemming te leiden. Dat doet hij onder meer via het optionele rijhulpsysteem Travel Assist. Met een druk op de knop zorgt dit systeem voor rijcomfort1 op hoog niveau door u te ondersteunen bij eentonige en vermoeiende rijsituaties:

  • Vooral op de snelweg en goed gemarkeerde secundaire wegen kan de Travel Assist uw baanvak en uw snelheid aanhouden. Hij kan ook rekening houden met de afstand tot uw voorligger.
  • In combinatie met de DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling rijdt u ontspannen in de file en in stapvoets verkeer.

1Binnen de limieten van het systeem. De bestuurder moet op ieder moment in staat zijn om de overhand te nemen op de rijhulpsystemen en wordt niet van zijn verantwoordelijkheid ontdaan om een voorzichtige rijstijl te hanteren.

Technologie

Meer kracht, minder brandstof.

Benzine of diesel? Met beide brandstoffen zit u goed voor hoge efficiëntie, zuinigheid en dagelijks gebruiksnut. Daarvoor zorgt een intelligente combinatie van directe injectie en oplaadtechniek die bij benzinemotoren TSI- en bij dieselmotoren TDI-technologie wordt genoemd. En dankzij de gebruikte BlueMotion Technology spaart u ook nog brandstof uit zonder in te boeten op dynamiek: bijvoorbeeld dankzij de remenergierecuperatie en het stop-startsysteem. Bij de turbodieselaggregaten van uw Tiguan wordt de zogenaamde twindosing toegepast: door de koppeling van twee SCR-katalysatoren kan de uitstoot nog extra beperkt worden.

Nog meer over de Tiguan:

ontdek wat de Tiguan nog allemaal te bieden heeft aan extra functies en uitrustingen.

All features

De nieuwe Tiguan eHybrid

De voorverkoop van de nieuwe Tiguan eHybrid start heel binnenkort. Wil u graag op de hoogte blijven van alle meest recente info, schrijf u dan meteen in op onze nieuwsbrief.
Ontdek hier alle Volkswagen-modellen

Bij Volkswagen hebt u een erg ruime keuze: van compacte stadswagens tot prestigieuze coupés, van stevige SUV’s tot grote bestelwagens, van sportieve modellen tot elektrische wagens.