Close-up van een man die met twee handen een smartphone vasthoudt. Op het scherm is de We Connect ID. -app zichtbaar
1,3,4

ID. in één oogopslag. 
Uitvoerig geïnformeerd.

2.
Stroomverbruik in kWh/100 km: gecombineerd 14,8-14,4; CO2-uitstoot in g/km: gecombineerd 0. Voor de wagen zijn alleen nog verbruiks- en uitstootwaarden van de WLTP-testprocedure beschikbaar, en geen gegevens van NEDC-testen. Gegevens over het verbruik en de CO₂-uitstoot bij marges afhankelijk van de gekozen uitrusting van het voertuig.

ID. in één oogopslag. 
Uitvoerig geïnformeerd.

Bij thuiskomst vraagt u zich af of uw elektrische auto voldoende is opgeladen voor de rit van de volgende ochtend. Gelukkig wordt deze vraag beantwoord met een blik op uw smartphone, waar u de status van de accu, portieren en lichten van uw ID kunt controleren. Wanneer de temperaturen laat op de avond dalen, wordt u er via de app tijdig aan herinnerd dat de accu moet worden voorverwarmd5. Zo kan de volgende dag ontspannen beginnen.

Dit wordt aangeboden door Volkswagen AG, Deutschland.

Voertuigstatus van uw ID. 

Via de We Connect ID. -app kunt u de laadstatus en de actieradius van uw elektrische auto bekijken. U bent niet zeker of portieren en ramen gesloten zijn of het licht in de ID. uitgeschakeld is? Ook dit kunt u met behulp van de app vanuit uw luie zetel te weten komen. Een geruststellend gevoel.

Achteraanzicht van een grijze VW ID.5, op de voorgrond bedient een vrouw een smartphone
6,3,4
6.
Stroomverbruik in kWh/100 km: gecombineerd 18,4-16,1; CO2-uitstoot in g/km: gecombineerd 0. Voor de wagen zijn alleen nog verbruiks- en uitstootwaarden van de WLTP-testprocedure beschikbaar, en geen gegevens van NEDC-testen. Actieradius: gecombineerd 480-544 km. Gegevens over het verbruik en de CO₂-uitstoot bij marges afhankelijk van de gekozen uitrusting van het voertuig.
Liggende vrouw kijkt met een glimlach naar een smartphone

Parkeerpositie van uw ID. 

U heeft uw wagen geparkeerd in een nieuwe stad of op een grote parkeerplaats en bent vergeten waar uw auto precies staat? Met We Connect, hoeft u niet meer te zoeken. De We Connect ID. -app onthoudt de laatste locatie van uw ID. en navigeert u er direct heen indien gewenst. Dit zal u heel wat omleidingen besparen.

Temperatuursaanwijzingen voor uw ID. 

Lage buitentemperaturen kunnen een invloed hebben op de prestaties van de accu. De We Connect ID. -app stuurt u een aanbeveling om de accu voor te verwarmen5 of op te laden wanneer de weersvoorspelling op uw locatie en het oplaadniveau kritiek worden. U wordt dan geadviseerd een vertrektijd in te stellen of uw ID. op te laden om te voorkomen dat de actieradius door de koude afneemt.

Man in winterlandschap kijkend naar een smartphone
Man met smartphone in de hand staat voor het raam, op de achtergrond staat een blauwe VW ID.4

Laden met uw ID. 

De We Connect ID. -app verandert uw smartphone in een radiografische afstandsbediening waarmee u uw laadprocessen gemakkelijk kunt starten en stoppen. Daarnaast kunt u de resterende laadtijd, de huidige actieradius en de laadstatus van uw elektrische auto in de gaten houden - zelfs wanneer u er niet in zit.

Digitale voertuigdocumentatie in uw ID. 

U kunt nu gemakkelijk belangrijke gebruiksinformatie raadplegen in de digitale voertuigdocumentatie in het infotainmentsysteem van uw ID. Zo krijgt u snel antwoord op uw vragen over functies, online diensten en bestuurdershulpsystemen van uw elektrische auto wanneer u die nodig hebt. De activering van We Connect is niet nodig voor het eerste gebruik, maar is een voorwaarde voor latere updates via het infotainmentsysteem.

Infotainmentsysteem in een ID.5, op het scherm is de digitale voertuigdocumentatie te zien

Disclaimer van Volkswagen

1.
Om de diensten We Connect en We Connect Plus voor de ID.- familie te gebruiken, hebt u een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig en moet u uzelf met uw gebruikersnaam en wachtwoord aanmelden bij We Connect/We Connect Plus. Daarnaast moet online een afzonderlijk We Connect-/We Connect Plus-contract worden afgesloten met Volkswagen AG. Het contract voor We Connect voor de ID.- familie is niet beperkt tot drie jaar. We Connect Plus is in eerste instantie beperkt tot een looptijd van drie jaar en kan daarna tegen betaling worden verlengd. Na overdracht van de auto hebt u 90 dagen de tijd om de auto te registreren op myvolkswagen.net of via de We Connect ID.- app (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) en de We Connect Plus-diensten voor de volledige duur van de overeengekomen, gratis looptijd te gebruiken. Als u de auto op een later tijdstip registreert, wordt de duur van de gratis looptijd ingekort. Sommige mobiele onlinediensten van We Connect/We Connect Plus kunnen alleen via de We Connect ID.- app worden bediend. Voor het gebruik van de gratis app is een smartphone met het besturingssysteem iOS of Android nodig, alsmede een simkaart met dataoptie en een bestaand of afzonderlijk af te sluiten mobieletelefooncontract tussen u en uw mobiele provider. Door het uitwisselen van gegevens via het internet kunnen, afhankelijk van het tarief voor mobiele telefonie en met name bij gebruik in het buitenland, extra kosten (bijv. roamingkosten) in rekening worden gebracht.De mobiele onlinediensten zijn gedurende de overeengekomen contractduur beschikbaar en kunnen tijdens de contractduur aan inhoudelijke veranderingen onderhevig zijn. Welke diensten in de pakketten We Connect en We Connect Plus zijn inbegrepen, kunnen van land tot land verschillen. De beschikbaarheid is ook afhankelijk van het model van de auto, de uitrusting en de geïnstalleerde softwareversie. Dit geldt ook voor de diensten van derden. Meer informatie vindt u op www.connect.volkswagen-we.com en bij uw Volkswagen-partner. Houd ook rekening met de actuele algemene voorwaarden voor de digitale diensten van de ID.- -familie.
3.
Waarden bepaald volgens de wereldwijde geharmoniseerde testprocedure voor personenauto's en lichte bedrijfswagens (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP). De actieradius van de uitrustingsvarianten van een model resulteert uit metingen op een rollenbank. In de praktijk varieert de werkelijke actieradius afhankelijk van rijstijl, snelheid, gebruik van comfort/hulpapparatuur, buitentemperatuur, aantal passagiers/lading en topografie.
4.
De opgegeven verbruiks- en uitstootwaarden zijn volgens de wettelijk voorgeschreven meetprocedures verkregen. Op 1 januari 2022 heeft de WLTP-testcyclus de NEDC-testcyclus volledig vervangen, zodat na deze datum geen NEDC-waarden meer beschikbaar zijn voor nieuwe auto’s met typegoedkeuring. De informatie heeft geen betrekking op een individuele auto en maakt geen deel uit van het aanbod, maar dient uitsluitend ter vergelijking tussen de verschillende typen auto’s. Extra uitrustingen en accessoires (aanbouwdelen, bandenmaat, enz.) kunnen relevante voertuigparameters, zoals het gewicht, de rolweerstand en de aerodynamica veranderen en naast weers- en verkeersomstandigheden, en het individuele rijgedrag van invloed zijn op het brandstofverbruik, het stroomverbruik, de CO2-uitstoot en de rijprestaties van een voertuig. Vanwege de meer realistische testomstandigheden zijn de brandstofverbruiks- en CO2-uitstootwaarden gemeten volgens de WLTP in veel gevallen hoger dan de waarden gemeten volgens de NEDC. Daardoor kunnen sinds 1 september 2018 bij de motorrijtuigenbelasting overeenkomstige veranderingen optreden. Meer informatie over de verschillen tussen WLTP en NEDC kunt u vinden op  Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële specifieke CO2-uitstoot van nieuwe personenauto's is te vinden in "Leidraad over het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en stroomverbruik van nieuwe personenwagens", die op alle verkooppunten en bij de DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern of op www.dat.de/co2 verkrijgbaar is.
5.
De beschikbaarheid is afhankelijk van de geïnstalleerde softwareversie. Meer informatie krijgt u bij uw Volkswagen-partner of bij de klantenservice van Volkswagen.