Zijaanzicht van een blauwe VW ID.4, twee mensen praten met elkaar, op de voorgrond de achterkant van een VW ID.3
1,4

Mobiele veiligheid aan uw zijde

2.
Stroomverbruik in kWh/100 km: gecombineerd 19,3-16,4; CO2-uitstoot in g/km: gecombineerd 0. Voor de wagen zijn alleen nog verbruiks- en uitstootwaarden van de WLTP-testprocedure beschikbaar, en geen gegevens van NEDC-testen. Gegevens over het verbruik en de CO₂-uitstoot bij marges afhankelijk van de gekozen uitrusting van het voertuig.
3.
Stroomverbruik in kWh/100 km: gecombineerd 16,3-15,2; CO2-uitstoot in g/km: gecombineerd 0. Voor de wagen zijn alleen nog verbruiks- en uitstootwaarden van de WLTP-testprocedure beschikbaar, en geen gegevens van NEDC-testen. Gegevens over het verbruik en de CO₂-uitstoot bij marges afhankelijk van de gekozen uitrusting van het voertuig.

Mobiele veiligheid aan uw zijde

U kampt onderweg met een lekke band? Van zodra de pechhulpdienst geactiveerd wordt 5 in uw ID. is er hulp onderweg. Zelfs als uw elektrische auto een ongeval registreert, bent u volledig verzekerd. Zo comfortabel kan mobiele veiligheid zijn. 6

Dit wordt aangeboden door Volkswagen AG, Deutschland.

Noodoproepservice in uw ID. 

Als uw ID. een ernstig ongeval registreert, wordt automatisch hulp ingeroepen via het noodoproepsysteem eCall, dat verplicht is in de Europese Unie, terwijl alle belangrijke gegevens worden doorgestuurd naar het dichtstbijzijnde noodhulpcentrum. Verder kunt u de SOS-knop in uw voertuig gebruiken om handmatig een noodoproep te versturen. U wordt dan persoonlijk geholpen door een callcenter 5. U kunt deze dienst ook gebruiken als u We Connect niet hebt geactiveerd. Zo bent u in geval van nood in goede handen.

Blik van onderaf in de bestuudersruimte van de VW ID.4 met glazen panoramakanteldak, man op bestuurdersstoel bedient bedieningselementen in dakconsole
Blik op een vrouw die een smartphone bedient door de zijruit van een VW ID.3

Pechoproep6  in uw ID. 

Bij pech kunt u de pechoproepdienst 5 in uw ID. te allen tijde activeren. En dat in vele andere Europese landen. Met één druk op de knop wordt u automatisch doorverbonden met een callcenter dat u helpt met specifieke adviezen of een Volkswagen servicevoertuig naar u toe stuurt. Indien u een We Connect contract hebt afgesloten, worden uw voertuiggegevens automatisch overgedragen.

“Travel Assist” met zwermgegevens in uw ID. 

De optionele “Travel Assist” met zwermgegevens7 kan uw ID. voortdurend in het midden van de rijstrook of langs uw gewenste rijlijn leiden, terwijl automatisch de ingestelde snelheidslimiet en de afstand tot voorliggers worden aangehouden8. Daarnaast houdt “Travel Assist” het omgevingsverkeer in de gaten, zodat u op de snelweg indien gewenst van rijstrook kunt wisselen. In verbinding met We Connect en een bijbehorende aanvullende overeenkomst voor zwermgegevens wordt het gebruik ook mogelijk gemaakt op landelijke wegen met slechts één rijstrook.9

schematische voorstelling van de “Travel Assist” rijassistent in een VW ID.5
10,4
10.
Stroomverbruik in kWh/100 km: gecombineerd 18,4-16,1; CO2-uitstoot in g/km: gecombineerd 0. Voor de wagen zijn alleen nog verbruiks- en uitstootwaarden van de WLTP-testprocedure beschikbaar, en geen gegevens van NEDC-testen. Gegevens over het verbruik en de CO₂-uitstoot bij marges afhankelijk van de gekozen uitrusting van het voertuig.

Disclaimer van Volkswagen

1.
Om de diensten We Connect en We Connect Plus voor de ID.- familie te gebruiken, hebt u een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig en moet u uzelf met uw gebruikersnaam en wachtwoord aanmelden bij We Connect/We Connect Plus. Daarnaast moet online een afzonderlijk We Connect-/We Connect Plus-contract worden afgesloten met Volkswagen AG. Het contract voor We Connect voor de ID.- familie is niet beperkt tot drie jaar. We Connect Plus is in eerste instantie beperkt tot een looptijd van drie jaar en kan daarna tegen betaling worden verlengd. Na overdracht van de auto hebt u 90 dagen de tijd om de auto te registreren op myvolkswagen.net of via de We Connect ID.- app (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) en de We Connect Plus-diensten voor de volledige duur van de overeengekomen, gratis looptijd te gebruiken. Als u de auto op een later tijdstip registreert, wordt de duur van de gratis looptijd ingekort. Sommige mobiele onlinediensten van We Connect/We Connect Plus kunnen alleen via de We Connect ID.- app worden bediend. Voor het gebruik van de gratis app is een smartphone met het besturingssysteem iOS of Android nodig, alsmede een simkaart met dataoptie en een bestaand of afzonderlijk af te sluiten mobieletelefooncontract tussen u en uw mobiele provider. Door het uitwisselen van gegevens via het internet kunnen, afhankelijk van het tarief voor mobiele telefonie en met name bij gebruik in het buitenland, extra kosten (bijv. roamingkosten) in rekening worden gebracht.De mobiele onlinediensten zijn gedurende de overeengekomen contractduur beschikbaar en kunnen tijdens de contractduur aan inhoudelijke veranderingen onderhevig zijn. Welke diensten in de pakketten We Connect en We Connect Plus zijn inbegrepen, kunnen van land tot land verschillen. De beschikbaarheid is ook afhankelijk van het model van de auto, de uitrusting en de geïnstalleerde softwareversie. Dit geldt ook voor de diensten van derden. Meer informatie vindt u op www.connect.volkswagen-we.com en bij uw Volkswagen-partner. Houd ook rekening met de actuele algemene voorwaarden voor de digitale diensten van de ID.- -familie.
4.
De opgegeven verbruiks- en uitstootwaarden zijn volgens de wettelijk voorgeschreven meetprocedures verkregen. Op 1 januari 2022 heeft de WLTP-testcyclus de NEDC-testcyclus volledig vervangen, zodat na deze datum geen NEDC-waarden meer beschikbaar zijn voor nieuwe auto’s met typegoedkeuring. De informatie heeft geen betrekking op een individuele auto en maakt geen deel uit van het aanbod, maar dient uitsluitend ter vergelijking tussen de verschillende typen auto’s. Extra uitrustingen en accessoires (aanbouwdelen, bandenmaat, enz.) kunnen relevante voertuigparameters, zoals het gewicht, de rolweerstand en de aerodynamica veranderen en naast weers- en verkeersomstandigheden, en het individuele rijgedrag van invloed zijn op het brandstofverbruik, het stroomverbruik, de CO2-uitstoot en de rijprestaties van een voertuig. Vanwege de meer realistische testomstandigheden zijn de brandstofverbruiks- en CO2-uitstootwaarden gemeten volgens de WLTP in veel gevallen hoger dan de waarden gemeten volgens de NEDC. Daardoor kunnen sinds 1 september 2018 bij de motorrijtuigenbelasting overeenkomstige veranderingen optreden. Meer informatie over de verschillen tussen WLTP en NEDC kunt u vinden op  Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële specifieke CO2-uitstoot van nieuwe personenauto's is te vinden in "Leidraad over het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en stroomverbruik van nieuwe personenwagens", die op alle verkooppunten en bij de DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern of op www.dat.de/co2 verkrijgbaar is.
5.
Alleen voor ID.- modellen, die zijn geleverd met een softwareversie van 3.0 of hoger.
6.
De mobiele onlinediensten van We Connect maken gebruik van 2G/3G/LTE mobiele netwerken. De 2G en 3G mobiele netwerken zijn sinds 2020 geleidelijk uitgeschakeld door de netwerkaanbieders. Vanaf dit moment kan er sprake zijn van beperkingen in de mobiele onlinediensten.
7.
Optionele meeruitvoering voor ID. -modellen, die zijn geleverd met een softwareversie van 3.0 of hoger. 
8.
Binnen de grenzen van het systeem.
9.
De rijassistentiefunctie ‘Travel Assist met zwermgegevens’ kan alleen binnen de grenzen van het systeem en tot de maximale snelheid van de auto worden gebruikt. Alleen de bestuurder is verantwoordelijk voor het voorzichtig besturen van de auto en moet altijd voorbereid zijn om het assistentiesysteem te overrulen. Als de bestuurder ingrijpt, krijgt hij altijd de volledige controle terug. De assistentiefunctie kan op elk moment worden geactiveerd en gedeactiveerd met de knop op het multifunctiestuurwiel. Om de dienst ‘Travel Assist met zwermgegevens’ voor de eerste keer te activeren, hebt u een Volkswagen ID-gebruikersaccount en een geldige contractduur voor We Connect nodig (voor details zie: https://www.volkswagen.be/nl/innovatie-og-technologieen/connectiviteit/we-connect/activeringshandleiding.html). Daarnaast is voor de zwermgegevens een apart contract nodig, het zogenaamde online gedeelte. Na aflevering van de auto hebt u 90 dagen de tijd om de online functie ‘Travel Assist met zwermgegevens’ te activeren. Na het verstrijken van deze periode begint automatisch de eerste gebruiksduur van het online gedeelte. Na afloop van de eerste gebruiksduur hebt u de mogelijkheid om de looptijd tegen betaling te verlengen.Het online gedeelte van Travel Assist is beschikbaar in de volgende landen: België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Zweden, Zwitserland, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Hongarije en Cyprus. Het online gedeelte van de ‘Travel Assist met zwermgegevens’ kan alleen worden gebruikt in het kader van de dekking van het mobiele netwerk en met de juiste privacyinstellingen en kan op elk moment in de We Connect ID.- app en via myVolkswagen worden gedeactiveerd. De online functies, d.w.z. de zwermgegevens, worden mogelijk gemaakt door een in de auto geïntegreerde internetverbinding. De hieraan verbonden datakosten binnen Europa worden in het kader van de netwerkdekking door Volkswagen AG gedragen. Door het uitwisselen van gegevens via het internet kunnen, afhankelijk van het tarief voor mobiele telefonie en met name bij gebruik in het buitenland, extra kosten (bijv. roamingkosten) in rekening worden gebracht. De diensten staan ter beschikking voor de overeengekomen contractduur en kunnen tijdens de looptijd ervan inhoudelijk worden gewijzigd of gestopt. Meer informatie vindt u op www.connect.volkswagen-we.com en bij uw Volkswagen-partner. Voor informatie over tariefvoorwaarden voor mobiele telefonie kunt u terecht bij uw mobiele provider.
13.
Waarden bepaald volgens de wereldwijde geharmoniseerde testprocedure voor personenauto's en lichte bedrijfswagens (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP). De actieradius van de uitrustingsvarianten van een model resulteert uit metingen op een rollenbank. In de praktijk varieert de werkelijke actieradius afhankelijk van rijstijl, snelheid, gebruik van comfort/hulpapparatuur, buitentemperatuur, aantal passagiers/lading en topografie.