Man en vrouw liggen gezellig op de bank en kijken op de smartphone

Persoonlijk comfort. Klaar, wanneer ook u dat bent.

Persoonlijk comfort. Klaar, wanneer ook u dat bent.

U moet naar kantoor en het is koud buiten? Het is aangenaam als uw elektrische auto al volledig is opgeladen en op een comfortabele temperatuur op u wacht bij de wallbox of het laadstation. Bij het instappen worden uw persoonlijke comfortinstellingen in het voertuig geactiveerd. Met de woorden “Hallo ID., breng me naar het werk” begint de navigatie. Ook de nieuwste software heeft uw ID. 's nachts indien gewenst geïnstalleerd via een over-the-air update. Dat is teamwork.

Dit wordt aangeboden door Volkswagen AG, Deutschland.

Personalisatie in uw ID. 

U wordt persoonlijk begroet door uw ID. 1: Zitpositie, spiegelverstelling, verlichting, comfortklimaat en rijassistentie kunnen worden opgeslagen in uw bestuurdersprofiel en geactiveerd in uw ID. wanneer u inlogt via uw Volkswagen ID. Zo handig kan elektromobiliteit zijn. 

VW ID.4 GTX in rode kleur zichtbaar van opzij, bestuurdersportier open, vrouw zit nonchalant op bestuurdersstoel
2
2.
Stroomverbruik in kWh/100 km: gecombineerd 19,3-17,2; CO2-uitstoot in g/km: gecombineerd 0. Voor de wagen zijn alleen nog verbruiks- en uitstootwaarden van de WLTP-testprocedure beschikbaar, en geen gegevens van NEDC-testen. Gegevens over het verbruik en de CO₂-uitstoot bij marges afhankelijk van de gekozen uitrusting van het voertuig.
Infotainmentsysteem in de VW ID.5 met informatie over updates op groot scherm
3,4
3.
Stroomverbruik in kWh/100 km: gecombineerd 18,4-16,1; CO2-uitstoot in g/km: gecombineerd 0. Voor de wagen zijn alleen nog verbruiks- en uitstootwaarden van de WLTP-testprocedure beschikbaar, en geen gegevens van NEDC-testen. Gegevens over het verbruik en de CO₂-uitstoot bij marges afhankelijk van de gekozen uitrusting van het voertuig.

Over-the-air updates voor uw ID. 

Dankzij de over-the-air updates blijft uw elektrische auto up-to-date met de nieuwste Volkswagen-technologie: via de mobiele dataverbinding ontvangt uw voertuig een nieuw softwarepakket, waarna de bediening en het comfort kunnen worden verbeterd en nieuwe functies kunnen worden gebruikt - en dat allemaal zonder een bezoek aan de servicepartner.

Vertrektijden plannen.

De juiste voorbereiding maakt elektromobiliteit voor u nog comfortabeler. Zo kunt u met de We Connect ID. -app vertrektijden instellen waarop de elektrische auto opgeladen en op een comfortabele temperatuur bij het laadstation op u staat te wachten. Er kunnen zelfs afzonderlijke vertrektijden worden ingesteld voor verschillende oplaadlocaties en dagen van de week. Zo is uw ID. goed afgestemd op uw plannen.

VW ID.5 GTX in het rood staat voor een modern huis en laadt op aan een ID.- charger, een man loopt naar de auto
5
5.
Stroomverbruik in kWh/100 km: gecombineerd 19,2-16,9; CO2-uitstoot in g/km: gecombineerd 0. Voor de wagen zijn alleen nog verbruiks- en uitstootwaarden van de WLTP-testprocedure beschikbaar, en geen gegevens van NEDC-testen. Gegevens over het verbruik en de CO₂-uitstoot bij marges afhankelijk van de gekozen uitrusting van het voertuig.
Zijaanzicht van een rode VW ID.4 GTX tegen een bergachtergrond, op de voorgrond kijkt een vrouw in de richting van de auto.

Klimatisering in uw ID.

Via de We Connect ID. -app, kunt u de klimatisering in uw ID. op een comfortabele temperatuur instellen voordat u vertrekt - spontaan voor vertrek of automatisch op uw gebruikelijke vertrektijden. Zo stapt u tijdens de zomer in een heerlijk koele auto. En in de winter wordt u warm onthaald door uw elektrische auto. Ook bevroren ramen behoren tot het verleden. 

Online spraakbediening in uw ID. 

Als u onderweg naar een radiozender wilt luisteren, laadstations voor elektrische auto's wilt vinden of een andere route wilt kiezen, hoeft u het alleen maar te zeggen - want uw ID. luistert naar uw woorden. U kunt veel infotainment- en voertuigfuncties bedienen via de intuïtieve stembediening6 zonder uw blik van de weg te moeten halen. En het beste eraan: U hoeft geen spraakcommando's van buiten te leren. Een vriendelijke “Hallo ID.” volstaat om uw ID. klaar te maken voor uw instructies. 

Bestuurder gebruikt spraakbediening in de VW ID.3, aanzicht van achter de bestuudersruimte
7
7.
Stroomverbruik in kWh/100 km: gecombineerd 16,3-15,2; CO2-uitstoot in g/km: gecombineerd 0. Voor de wagen zijn alleen nog verbruiks- en uitstootwaarden van de WLTP-testprocedure beschikbaar, en geen gegevens van NEDC-testen. Gegevens over het verbruik en de CO₂-uitstoot bij marges afhankelijk van de gekozen uitrusting van het voertuig.
Binnenaanzicht van een VW ID.5, met blik van achteren op de voorstoelen, het stuurwiel en het dashboard.
3,4
3.
Stroomverbruik in kWh/100 km: gecombineerd 18,4-16,1; CO2-uitstoot in g/km: gecombineerd 0. Voor de wagen zijn alleen nog verbruiks- en uitstootwaarden van de WLTP-testprocedure beschikbaar, en geen gegevens van NEDC-testen. Gegevens over het verbruik en de CO₂-uitstoot bij marges afhankelijk van de gekozen uitrusting van het voertuig.

Informatie-oproep in uw ID. 

Heeft u onderweg vragen over onlinediensten of het gebruik van uw voertuig? In uw ID. is het antwoord slechts een klik verwijderd. Met de informatie-oproepknop 1 wordt u automatisch doorverbonden met de klantenservice van Volkswagen, die u snel informatie en hulp biedt.

Disclaimer van Volkswagen

1.
Alleen voor ID.- modellen, die zijn geleverd met een softwareversie van 3.0 of hoger.
4.
De opgegeven verbruiks- en uitstootwaarden zijn volgens de wettelijk voorgeschreven meetprocedures verkregen. Op 1 januari 2022 heeft de WLTP-testcyclus de NEDC-testcyclus volledig vervangen, zodat na deze datum geen NEDC-waarden meer beschikbaar zijn voor nieuwe auto’s met typegoedkeuring. De informatie heeft geen betrekking op een individuele auto en maakt geen deel uit van het aanbod, maar dient uitsluitend ter vergelijking tussen de verschillende typen auto’s. Extra uitrustingen en accessoires (aanbouwdelen, bandenmaat, enz.) kunnen relevante voertuigparameters, zoals het gewicht, de rolweerstand en de aerodynamica veranderen en naast weers- en verkeersomstandigheden, en het individuele rijgedrag van invloed zijn op het brandstofverbruik, het stroomverbruik, de CO2-uitstoot en de rijprestaties van een voertuig. Vanwege de meer realistische testomstandigheden zijn de brandstofverbruiks- en CO2-uitstootwaarden gemeten volgens de WLTP in veel gevallen hoger dan de waarden gemeten volgens de NEDC. Daardoor kunnen sinds 1 september 2018 bij de motorrijtuigenbelasting overeenkomstige veranderingen optreden. Meer informatie over de verschillen tussen WLTP en NEDC kunt u vinden op  Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële specifieke CO2-uitstoot van nieuwe personenauto's is te vinden in "Leidraad over het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en stroomverbruik van nieuwe personenwagens", die op alle verkooppunten en bij de DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern of op www.dat.de/co2 verkrijgbaar is.
6.
Online spraakbediening is momenteel beschikbaar in de volgende talen: Duits, Deens, Engels (GB en US), Frans, Italiaans, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Zweeds, Spaans en Tsjechisch.
8.
Om de diensten We Connect en We Connect Plus voor de ID.- familie te gebruiken, hebt u een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig en moet u uzelf met uw gebruikersnaam en wachtwoord aanmelden bij We Connect/We Connect Plus. Daarnaast moet online een afzonderlijk We Connect-/We Connect Plus-contract worden afgesloten met Volkswagen AG. Het contract voor We Connect voor de ID.- familie is niet beperkt tot drie jaar. We Connect Plus is in eerste instantie beperkt tot een looptijd van drie jaar en kan daarna tegen betaling worden verlengd. Na overdracht van de auto hebt u 90 dagen de tijd om de auto te registreren op myvolkswagen.net of via de We Connect ID.- app (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) en de We Connect Plus-diensten voor de volledige duur van de overeengekomen, gratis looptijd te gebruiken. Als u de auto op een later tijdstip registreert, wordt de duur van de gratis looptijd ingekort. Sommige mobiele onlinediensten van We Connect/We Connect Plus kunnen alleen via de We Connect ID.- app worden bediend. Voor het gebruik van de gratis app is een smartphone met het besturingssysteem iOS of Android nodig, alsmede een simkaart met dataoptie en een bestaand of afzonderlijk af te sluiten mobieletelefooncontract tussen u en uw mobiele provider. Door het uitwisselen van gegevens via het internet kunnen, afhankelijk van het tarief voor mobiele telefonie en met name bij gebruik in het buitenland, extra kosten (bijv. roamingkosten) in rekening worden gebracht.De mobiele onlinediensten zijn gedurende de overeengekomen contractduur beschikbaar en kunnen tijdens de contractduur aan inhoudelijke veranderingen onderhevig zijn. Welke diensten in de pakketten We Connect en We Connect Plus zijn inbegrepen, kunnen van land tot land verschillen. De beschikbaarheid is ook afhankelijk van het model van de auto, de uitrusting en de geïnstalleerde softwareversie. Dit geldt ook voor de diensten van derden. Meer informatie vindt u op www.connect.volkswagen-we.com en bij uw Volkswagen-partner. Houd ook rekening met de actuele algemene voorwaarden voor de digitale diensten van de ID.- -familie.