ID. Sound –
Zo klinkt de nieuwe mobiliteit

Met de ID.-familie breekt een nieuw mobiliteitstijdperk aan – door dynamische elektrische prestaties, innovatief design en nu ook een toonaangevend sounddesign.

De Volkswagen ID.3 en de visuele weergave van een audiotrack

Met zekerheid uniek.

In de toekomst herkent u een naderende Volkswagen uit de ID.-familie bij lage snelheid aan zijn unieke geluid: de ID. Sound. De futuristische compositie onderstreept zijn visionaire identiteit en fungeert tegelijk als artificieel geproduceerd rijgeluid dat voetgangers en fietsers akoestisch attent maakt op de nagenoeg geruisloze elektrische aandrijving. Het Acoustic Vehicle Alerting System (AVAS) weerklinkt bij wegrijden uit stilstand, bij snelheden tot 30 km/u en bij het achteruitrijden, en is zowel langs buiten als in de auto zelf hoorbaar.

Het is de klank die de identiteit van een elektrische auto bepaalt.Die sound moet soeverein en sympathiek zijn. Ze mag graag ook futuristisch klinken en moet bovendien overtuigen door haar unieke karakter.
Dr. Frank Welsch,
hoofd van de afdeling Ontwikkeling van het merk Volkswagen

Zo klinkt de toekomst

De nieuwe ID. Sound ontstond in samenwerking met componist en muziekproducer Leslie Mandoki, die erin slaagde om met meerlaagse geluidstracks de unieke dynamiek van elektrische mobiliteit tot uiting te brengen. Benieuwd? Luister gerust zelf:

--:--
Met zijn sound krijgt de e-auto een eigen stem, die we volledig onafhankelijk van mechanische geluiden zelf kunnen vormgeven.
Klaus Bischoff
hoofd van de afdeling Design van Volkswagen

Nu aanmelden en zijn tijd vooruit zijn

Ontvang regelmatig updates over de ID.3, ID.-familie en de elektrische mobiliteit van morgen.

Dit kan je ook interesseren:

Hoger, sneller, stiller: ID. R Pikes Peak

The future of electric mobility

Voor op de toekomst: de ID. Vizzion

Jouw snellaadstation waar je kennis tankt

De ID.R: #challengeacceptID

De toekomst staat voor de deur: de ID.3

Dit kan je ook interesseren: