ID. Vizzion
De visie op elektrische mobiliteit.

ID. Vizzion
De visie op elektrische mobiliteit.

De beste manier om de toekomst te voorspellen is om haar uit te vinden. Daarom geven we gedreven vorm aan de elektrische mobiliteit van morgen. Met al onze visies, ideeën en technische mogelijkheden. Zo creëren we auto’s die je leven makkelijker en comfortabeler maken. En die het bewijs leveren dat de toekomst al begonnen is.

Mensen voor de ID. Vizzion

De conceptstudie van de ID. Vizzion is zoals de naam al aangeeft, onze visie op de elektrische auto van de toekomst: een topklasselimousine met progressief design, intelligent interieurconcept en richtinggevende technologie. E-motoren aan de voor- en achteras maken vierwielaandrijving met een bijzonder dynamische acceleratie mogelijk. Voor een groot rijbereik tot 665 km staat de prestatiegerichte lithium-ionbatterij in, die in de vloer van de auto is geïntegreerd.

--:--

Bij de ID. Vizzion sta jij in het middelpunt. Dat merk je al bij het instappen omdat hij je via gezichtsherkenning identificeert en de deuren voor je opent. Tegelijkertijd baadt het voertuig in bruisende ledlichtstralen. Binnenin waan je je in een ruime lounge en geniet je het comfort van de ergonomische stoelen. De zijvensters en ook het glazen panoramadak kun je verduisteren.

Het enige waar je afstand van moet doen is het stuur. De bedieningselementen zijn virtueel en worden via augmented reality naar het interieur geprojecteerd. Je kunt ze alleen met een mixed-realitybril zien. De interactie is intuïtief en daarom kinderspel. De ID. Vizzion herkent je gebaren en gehoorzaamt je woorden. Geleidelijk aan leert hij beter op jou reageren. Het lijkt op sciencefiction maar weldra is het science zonder fiction.

ID. Vizzion van bovenuit met geopende deuren
ID. Vizzion schuin van voren met invallend licht

Met de ID. Vizzion zou autonoom rijden een feit kunnen worden. Dankzij de allermodernste technologie kan de auto zelf chauffeur worden. En jij kunt tijdens de rit datgene doen waar je zin in hebt: geëntertaind worden door boeiende multimedia, geconcentreerd werken of gewoon rustig ontspannen. Interieurverlichting en temperatuur worden automatisch aangepast aan je voorkeuren. Bovendien zijn er nog tal van andere innovaties waar niet alleen jij maar ook andere verkeersdeelnemers baat bij hebben. De ID. Vizzion denkt aan alles.

Guiding Projection. Pioniers technologie.

De ID. Vizzion denkt niet alleen aan jou, maar ook aan alle andere verkeersdeelnemers. Zijn HD-matrix-koplampen kunnen met hun 8.000 afzonderlijk aanstuurbare leds een virtuele zebrastreep op de baan projecteren. Voetgangers zien hierdoor dat de ID. Vizzion hen heeft herkend. Zo kunnen ze de straat veilig oversteken.

AR Interface. Virtuele realiteit.

De ID. Vizzion is de eerste elektrische auto ter wereld die een blik op het jaar 2030 kan geven. Dan zal een stuur niet meer bestaan. Je hebt het dan ook niet meer nodig omdat je alles via gebaren en spraakdienst zult kunnen aansturen. De bedieningselementen zijn virtueel. Je kunt ze alles door een mixed-realitybril zien. Lijkt op sciencefiction. Maar zal weldra realiteit zijn.

Interieur. Ruimteschip.

De tegengesteld openende deuren van de ID. Vizzion laten je gemakkelijk instappen in het volledig nieuw ontworpen interieur. Het openspaceconcept werd als een ruime designlounge rondom jou vormgegeven. Neem plaats in je ergonomische stoel, verduister de vensters als je daar zin in hebt, activeer de geluidsonderdrukking en gebruik je tijd om te werken of te ontspannen.

Het interieur van de ID. Vizzion zonder stuur

Nu aanmelden en zijn tijd vooruit zijn

Ontvang regelmatig updates over de ID.3, ID.-familie en de elektrische mobiliteit van morgen.

Dit kan je ook interesseren:

Voor op de toekomst: de ID. Vizzion

Klaar als jij er klaar voor bent: de ID. Crozz

Dit geldt voor iedereen

De ID.R: #challengeacceptID

De toekomst staat voor de deur: de ID.3

Hoe ver kan ik rijden?

Dit kan je ook interesseren: