Beeld van een witte VW Polo GTI die onder lichtelementen staat in een donkere hal met de ledkoplampen ingeschakeld.

De Polo GTI

Hier zit meer in. Haal er meer uit.

De Polo GTI toont wat er mogelijk is. Met pittige designaccenten en innovatieve uitrusting die prestaties en rijplezier naar een nieuw niveau tilt. Klaar voor de Power Upgrade? Gordels vast dan! 

--:--

De Polo GTI heeft tal van highlights. Dit zijn er alvast drie:

Een witte VW Polo GTI rijdt in een hal met ingeschakelde ledmatrixkoplampen en een lichtbalk vooraan.

Motorvermogen

Van 0 tot Whohooo! 

Blik op de zijkant van een witte VW Polo GTI met getinte achterruiten, GTI badge op de vleugel en optionele 18-duimsvelgen Faro.

Koetswerk

Toon wat erin zit

Blik vanaf de achterbank in de cockpit van de VW Polo GTI met het multifunctionele stuurwiel, de Digital Cockpit Pro en de optionele Climatronic.

Interieur

Klassiek ontmoet digitaal 

Prestaties

Van 0 tot Whohooo! in 6,7 seconden 

Met een indrukwekkende 152 kW (207 pk) onder de motorkap maakt de Polo GTI zijn belofte van sportieve prestaties waar. Dat komt omdat zijn krachtige TSI-motor zelfs in het lagere toerentalbereik krachtig optrekt. Met een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 6,7 seconden, merkt u het elke keer als u wegrijdt. Ook door in de achteruitkijkspiegel te kijken. Plezier zonder onderbreking wordt ook geboden door de DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling, waarmee u naadloos tussen de versnellingen kan schakelen en zelfs brandstof kan besparen.

Design

Toon wat erin zit

Niet alleen wat er onder de motorkap zit, maakt indruk bij de Polo GTI, ook zijn sportieve uiterlijk spreekt voor zich. In typische GTI-stijl zijn de roodgeverfde remklauwen en sierlijsten een must, net als het radiatorrooster in honingraatmotief. De opvallende ledlichtlijst vooraan tussen de IQ.LIGHT – ledmatrixkoplampen en de sportieve 17-duimsvelgen Milton Keynes zorgen voor nog meer opzien in de Polo GTI. Als optie zijn ook de 18-duimsvelgen Faro verkrijgbaar. En omdat velen de Polo GTI alleen van achteren zullen zien, maken de verchroomde uitlaatpijpen net zo goed deel uit van de achterkant als de drie letters: GTI.

IQ.Drive

Houdt u op het juiste spoor. En de anderen op afstand.

Als u kiest voor Travel Assist, heeft de Polo GTI het aanraakgevoelige stuurwiel aan boord: dankzij het aanraakgevoelige oppervlak kan het onafhankelijk detecteren of u het voertuig niet alleen spreekwoordelijk in de hand houdt. Travel Assist maakt het rijden bijzonder comfortabel door u te begeleiden in monotone en vermoeiende rijsituaties. Vooral op de snelweg en goed gemarkeerde secundaire wegen kan de Travel Assist uw baanvak en uw snelheid aanhouden. Hij kan ook rekening houden met de afstand tot uw voorligger.

2.
Onderdeel van het optionele IQ.DRIVE-pakket
3.
Binnen de grenzen van het systeem en de bestuurder moet op ieder moment in staat zijn om de overhand te nemen op de rijhulpsystemen. Hij wordt niet van zijn verantwoordelijkheid ontheven een voorzichtige rijstijl te hanteren.

Nog meer over de Polo GTI

Alle kenmerken

Configurator stap 1: Kies uw Polo

Selecteer het uitrustingsniveau en klik op ‘Configureren’ om van start te gaan.

Testrit

Laat een testrit u overtuigen. Elk model uit ons gamma staat tot uw beschikking.
Boek nu een testrit via uw dealer.

Ontdek hier alle Volkswagen-modellen.

Bij Volkswagen hebt u een erg ruime keuze: van compacte stadswagens tot prestigieuze coupés, van stevige SUV’s tot grote bestelwagens, van sportieve modellen tot elektrische wagens.