ID.5 op wallbox aangesloten

Leveringstermijn 
van nieuwe wagens

Al kan het momenteel wat langer duren – wij leveren. 

Al kan het momenteel wat langer duren – wij leveren. 

Er bestaan veel redenen voor langere leveringstermijnen. Bij elektrische wagens zijn dat momenteel ...

  • de toegenomen vraag;
  • de beperkte beschikbaarheid van halfgeleiders;
  • de bevoorradingsproblemen op de internationale markt.

Door online shopping met snelle verzending zijn we gewend geraakt aan de bliksemsnelle levering van onze bestellingen. Bij wagens is een leveringstermijn van drie tot zes maanden daarentegen volkomen normaal. Maar elektrische en hybride wagens zijn vandaag heel populair. Bovendien is de autosector wereldwijd getroffen door vertragingen in de toeleveringsketen. Een uitdaging waarmee vandaag vrijwel alle fabrikanten te kampen hebben en die ook de wachttijd van nieuwe voertuigen met een andere soort aandrijving binnen afzienbare tijd zal verlengen.

ID.5 staat in een geopende garage

Gevolgen van de grote vraag

Reeds in 2021 was de verkoop van elektrische wagens bij Volkswagen meer dan verdubbeld ten opzichte van het jaar voordien. Dat is enerzijds te danken aan het succes van onze zuiver elektrische ID.-familie en anderzijds aan de overheidssubsidies, die de overstap vandaag bijzonder aantrekkelijk maken. Daarom doen wij er alles aan om bestelde elektrische wagens zo snel mogelijk beschikbaar te stellen. De vraag kan onze capaciteit echter van tijd tot tijd overstijgen. 

ID.4 in productie

Bevoorrading op de internationale markt

De huidige situatie in Oekraïne verergert bovendien de bevoorradingsproblemen op de internationale markt. Ondanks wereldwijde knelpunten in de bevoorrading en vertragingen in de toeleveringsketen stellen wij alles in het werk om zo goed mogelijk aan de vraag te voldoen. Want het thema elektromobiliteit als alternatieve aandrijvingsvorm wint net op dit moment opnieuw aan betekenis.

Interieur VW ID.5

Gevolgen van de halfgeleidercrisis

Ook de halfgeleidercrisis treft delen van de autosector. Want in moderne wagens worden speciale chips met een verhoogde betrouwbaarheid gebruikt, die niet zomaar door een alternatief product vervangen kunnen worden. De beperkte beschikbaarheid kan de productie van de modellen in kwestie vertragen en zo tot langere wachttijden leiden. Wij rekenen op een aanzienlijke verbetering in de loop van 2023. 

Vragen en antwoorden

Geen zin om lang te wachten? Zo blijft u mobiel

Tegenwoordig kunnen zich vertragingen voordoen in de levering van modellen met elke soort aandrijving. Daarom willen wij u onze grote verscheidenheid aan snel beschikbare nieuwe wagens aanbevelen.

Bekijk onze stockwagensOpens an external link

Registreer nu en wees uw tijd vooruit

Ontvang regelmatig updates over de ID.-familie en elektromobiliteit