2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Tiguan GTE Active Concept.

De offroad hybride.

Charismatisch offroaddesign en een degelijk ontworpen terreinuitrusting werden gecombineerd met plug-inhybride technologie om van de Tiguan GTE Active Concept het summum van offroadrijplezier te maken. De concept SUV werd onthuld op het autosalon van Detroit 2016.

image

Opvallend design.

De Tiguan GTE Active Concept, die gebaseerd is op de Tiguan van de tweede generatie, heeft een uitgesproken offroadpersoonlijkheid. Zijn gespierde proporties, agressieve terreinbanden en speciaal ontwikkelde portierbekleding en langsdraagbalkbekleding accentueren het krachtige design van de wagen en maken hem nog indrukwekkender. Vooraan versterken de glanzend zwarte chroomaccenten op de drie dwarsspijlen van het radiatorrooster de hoogwaardige look van de wagen. De bovenste en onderste spijlen van het radiatorrooster lopen door naar de koplampen, om één brede, krachtige eenheid te vormen. De C-vormige leddagrijlichten verlenen de voorpartij de kenmerkende look van een Volkswagen met plug-inhybride of volledig elektrische aandrijving. Het valt meteen op dat de Tiguan GTE Active Concept in schitterend Dragon Red Metallic werd ontworpen voor mensen met een actieve levensstijl.

image

Terreinkenmerken.

De vijfzitter is Volkswagens eerste SUV die, net als de Tiguan, werd gebaseerd op de modulaire dwarse matrix (MQB). De opvallende carterbeschermingsplaat in mat aluminium laat geen twijfel bestaan over de gevorderde offroadcapaciteiten van de Tiguan GTE Active Concept, terwijl de maximale bodemvrijheid van 245 millimeter, oploop- en afloophoeken van 26,1 en 29,9 graden en de maximale overrijhoek van 24,7 graden eveneens wijzen op zijn geschiktheid voor het terrein. De 4MOTION-vierwielaandrijving van de Tiguan GTE Active Concept levert extra tractie en actieve veiligheid. De SUV is vooraan en achteraan uitgerust met een paar stevige, aluminiumkleurige metalen haken om te slepen of om obstakels te verwijderen. De twee langwerpige ledhulplichten op het gewijzigde dak, omlijst met hetzelfde matte aluminium als de dwarsspijlen van de dakdrager, maken een opvallend statement.

image

Sportief interieurdesign.

Het offroaduiterlijk van de Tiguan GTE Active Concept wordt perfect aangevuld door het interieur, met zijn donker geborsteld aluminium, zijn tweekleurig nappaleder en zijn evenwichtige combinatie van grijstinten. Het gebruiksvriendelijke instrumentenpaneel met progressief gestylede, onberispelijk gebouwde displays en bedieningselementen versterkt het gevoel van coherentie. Andere opvallende interieurelementen zijn het digitale Active Info Display en, voor het eerst, de productieversie van de vernieuwde modulaire infotainmentmatrix (MIB), die wordt bediend met behulp van gebaren. Recht onder het nieuw ontwikkelde touchscreen van 23,3 cm (9,2 inch) bevindt zich de middenconsole, met de nieuwe 4MOTION Active Control-multifunctieschakelaar aan de kant van de bestuurder. De bedieningselementen voor airconditioning en zetelverwarming zijn aanraakschuifregelaars

image

Drievoudig vermogen.

De Tiguan GTE Active Concept is uitgerust met een TSI-motor (110 kW / 250 Nm) met directe benzine-inspuiting en twee elektromotoren (40 kW / 220 Nm vooraan en 85 kW / 270 Nm achteraan). De plug-inhybride aandrijving levert moeiteloos een vermogen van 165 kW (225 pk) aan alle vier de wielen, hetzij automatisch hetzij manueel met een druk op de knop. Zelfs in zuiver elektrische modus levert de Tiguan GTE Active Concept indrukwekkende offroadprestaties, met een maximumbereik van 50 kilometer. Deze concept car van Volkswagen bewijst dat plug-inhybride systemen het ook in het SUV-segment ver kunnen brengen.