2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

C Coupé GTE.

Een uitzonderlijke klasse.

Nieuw progressief, emotioneel voorpartijdesign, opvallende vormgeving van de achterpartij, dynamisch vloeiend silhouet: met de C Coupé GTE presenteert Volkswagen een showcar die aan de allerhoogste eisen voldoet. De sportberline met vier plaatsen werd voor het eerst onthuld op het autosalon van Shanghai 2015 in april. Geïnspireerd op de behoeften van de Chinese gastheren werd een revolutionair designconcept gecreëerd, dat tegelijk een dynamische sportberline en een comfortabel chauffeursvoertuig is. Het pakket wordt vervolledigd met een heleboel baanbrekende technologieën.

image

Krachtig gebeeldhouwd.

Het design: zowel krachtig als elegant. De vloeiende vorm van het voertuig begint bij de lange motorkap en beweegt zich via de vlakke, aflopende cabine naar het zeer lange C-stijl- en bagageruimtegedeelte. Een uitgesproken dubbele schouder wordt gecreëerd door twee karakterlijnen. Bovenaan sluit het beglaasde dakgedeelte mooi aan op de zijruitlijn. De ruiten in de portieren zonder frame zijn omrand met chroomstrips. De volledige onderrand van het voertuig werd bekleed met een chroomstrip. Die begint vlak, wordt hoger vanaf de B-stijl en omcirkelt de dubbele uitlaatpijpen achteraan op expressieve wijze.

De C Coupé GTE werd gelakt in de kleur “Golden Atmosphere”. In China staat deze symbool voor eigenschappen als wijsheid, tolerantie, geduld en macht. Deze aspecten harmoniëren met de atmosferische kenmerken, de veelomvattende veiligheidssystemen en de uiterst efficiënte motor. De showcar is de eerste Volkswagen die werd gebaseerd op de modulaire longitudinale matrix. De motor en versnellingsbak werden overlangs in rijrichting gemonteerd, wat het rijcomfort ten goede komt.

image

Dynamisch verlicht.

Eén heel bijzonder kenmerk: de buitensfeerverlichting. Deze geeft een indrukwekkende, dynamische lichtshow ten beste wanneer u de wagen opent. Ze begint bij de omtrek van het Volkswagen-embleem in het radiatorrooster en gaat via de bovenste stang van het radiatorrooster naar de omtrekken van de dubbele ledkoplampen. Vervolgens loopt het licht via een smal verlichtingselement over het zijgedeelte naar de inklapbare portiergrepen. Ten slotte arriveert het licht bij de achterpartij waar het twee smalle strips in de ledachterlichten verlicht, alvorens te eindigen in het Volkswagen-logo, net als op de voorpartij.