2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Budd-e.

De Showcar CES 2016 brengt het internet der dingen aan boord.

Auto's en het internet, ooit twee totaal verschillende werelden, groeien steeds dichter naar elkaar toe in wat vaak het "internet der dingen" wordt genoemd. Volkswagens show car voor de CES 2016 demonstreert het toekomstige nut van een intelligente, "denkende" wagen in het dagelijks leven.

image

Geavanceerd design.

Met zijn coherente, compromisloze design, vormt de Showcar CES 2016 een naadloze combinatie van functionaliteit en schoonheid. De eerste op het onlangs ontwikkelde Modular Electric Platform gebaseerde show car is tegelijk progressief, ecologisch, krachtig en aantrekkelijk. De voorpartij vertoont een bijzonder kenmerkend design, met het Volkswagen-embleem op een scherp afgelijnd, V-vormig oppervlak. De achtergrondverlichting van het designelement kan worden gevarieerd via geïntegreerde ledmodules. Het licht wordt aan de zijkanten voortgezet door een dunne ledstrip, zodat de auto van de toekomst ook in het donker een echte blikvanger is.

Ook het ruime interieur oogt als een droom. De volledig elektrische draai-en-schuifdeuren kunnen multimodaal worden bediend met gebaren of stemcommando's. Dankzij zijn technische architectuur voelt het interieur een stuk ruimer dan de compacte buitenkant doet vermoeden, waardoor de minivan een klasse apart is en hij de Plus X Award voor innovatie en design in 2016 meer dan verdiende.

image

Connectiviteit voor het dagelijks leven.

De Volkswagen van morgen is uitgerust met een fascinerend nieuw weergave- en bedieningsconcept. De displays worden intuïtief bediend met gebaren, aanrakingen en stemcommando's, en vervangen de traditionele dashboardelementen. Met hun heldere, innovatieve layout stellen ze de bestuurder in staat alle mogelijke informatie in te voeren. In het infotainmentsysteem kan een smartphone, tablet of smartwatch worden geïntegreerd. In de Showcar CES 2016 bent u onderweg verbonden met uw woning of kantoor, waardoor u de airconditioning of de lichten op afstand kunt inschakelen, of gewoon even kunt checken of de kinderen al thuis zijn. Het is mogelijk slijtageonderdelen zoals ruitenwissers rechtstreeks aan de wagen te laten leveren door een pakjesdienst, aangezien de voertuigen achteraan werden voorzien van een onderhoudsvak dat langs buiten toegankelijk is.